Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Να ανακήρυχθεί η  σημερινή ημέρα (9ης Νοεμβρίου) ως η Παγκόσμια Ημέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ελληνική πρόταση έχει φτάσει στα γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: η ανακήρυξη της σημερινής ημέρας (9ης Νοεμβρίου) ως η Παγκόσμια Ημέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού. Αυτό ήταν και το θέμα της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ζάππειο, με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου και με πλήθος συμμετοχών από κορυφαίους εκπροσώπους του πολιτιστικού, αθλητικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού χώρου. 

Από την εκδήλωση φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τα παιδιά, από σχολεία της Αττικής, από κοινότητες μεταναστών, παιδιά διπλωματών αλλά και παιδιά του ίδιου του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η 9η Νοεμβρίου του 1995 ήταν η ημέρα που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος έπασχε από καρκίνο και βρισκόταν στο τελικό στάδιο, γράφοντας στο ημερολόγιο του εξέφρασε την έντονη επιθυμία να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα αγωνιζόταν για την προστασία όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Σύμφωνα με τα δικά του λόγια: «Όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Ελάτε να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Αυτά τα λόγια έμελλε να γίνουν πράξη με την ίδρυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τον πατέρα του, Κώστα Γιαννόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου