Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

"Τελευταία χρονιά ύφεσης το 2011"

«Ζούμε το τέλος μιας εποχής» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό αναφορικά με τις προηγούμενες πολιτικές που διόγκωσαν το δημόσιο χρέος και το «ξεκίνημα μιας νέας. Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, απαιτεί να ξεβολέψουμε και να ξεβολευτούμε.

Παράλληλα πέταξε ο γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και στα κόμματα της αριστεράς τονίζοντας ότι «Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας με κόστος. Η ΝΔ καλείται να μιλήσει καθαρά για το παρελθόν της για την κατάσταση που παρέδωσε και να κάνει προτάσεις για μέλλον.. Η Αριστερά να εξηγήσει τι σημαίνει η άλλη πολιτική… Θα χρειαστεί θάρρος για αυτή τη συζήτηση και πορεία, και θα χρειαστεί να υπάρχει μίνιμουμ συμφωνίας». Υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως «Μας κατηγορούν ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι σοσιαλιστικό.. Πόσο σοσιαλιστική είναι η χρεοκοπία; Πόσο σοσιαλιστικό θα ήταν να αφήσουμε την χώρα καταρρεύσει; Πόσο σοσιαλιστές θα μας έκανε αν δεν προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ζωντανές επιχειρήσεις».

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου προέβλεψε πως και το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά η τελευταία της ύφεσης και πως το 2012 θα υπάρξει ανάπτυξη και η Ελλάδα θα μπει στις διεθνείς αγορές.

Αποκάλυψε πως πως από την 1η Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει εικόνα για τις δαπάνες των υπόλοιπων υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών, θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί η αξιοπιστίας της χώρας με σταθερούς κανόνες και θεσμούς διαφάνειας.

Τέλος, επιχείρησε να στείλει μήνυμα προς τους πολίτες που θεωρούν πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα αποδώσει λέγοντας «Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας. από την κοινωνία προερχόμαστε και στην κοινωνία και μόνο λογοδοτούμε.. Αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου