Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: 'ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ'......"μάθαν πως πηδιόμαστε πλακώσαν και οι Σλοβάκοι

Εκτός της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι η Ελλάδα και η Πορτογαλία γιατί οι οικονομίες τους «δεν είναι αρκετά προετοιμασμένες για να χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της Τσεχίας. Πάντως, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο, ζητά να μπει τέλος στη κακοφωνία των πολιτικών που απειλεί το ευρώ...

Όπως δήλωσε ο κ.Μίκλος στην εφημερίδα Hospodarske Noviny της Πράγας «μακροπρόθεσμα θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν μοιράζονταν το ευρώ».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι οικονομίες των δύο συγκεκριμένων κρατών και ορισμένων ακόμη νοτιοευρωπαϊκών κρατών-μελών της ευρωζώνης δεν είναι αρκετά προετοιμασμένες για να χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα».

Ο υπουργός της Σλοβακίας εκτιμά επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταγράψει επαρκή πρόοδο στον σχηματισμό των κανόνων για την αποτροπή νέων δημοσιονομικών κρίσεων.

Την ίδια στιγμή, ο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο μιλώντας στην εφημερίδα De Morgen του Βελγίου καταφέρθηκε κατά της «κακοφωνίας των μηνυμάτων» που απειλεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης την κρίση χρέους.

«Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ακούμε τόσο πολλές απόψεις κατά τη διάρκεια της κρίσης» και απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες να είναι πιο σιωπηλοί γιατί «οι χρηματαγορές ακούν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου