Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ενας ένας..... Θωμάς Ρομπόπουλος,Δημήτρης Λιντζέρης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Κώστας Καρτάλης

Επικριτικός για την κυβέρνηση εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος, λέγοντας μάλιστα ότι έχει ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό, χωρίς να λάβει απάντηση από το Μαξίμου. Δήλωσε ότι "συνειδησιακά" δεν θα μπορούσε να δεχτεί μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά ήταν αναγκαίο κακό.

Διευκρίνισε ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, λέγοντας, «η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα, ας της δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία».

Μιλώντας αργότερα στο δελτίο ειδήσεων του Mega, προχώρησε σε μερική αναδίπλωση, υποστηρίζοντας ότι μίλησε για "ακόμη μία" και όχι για "τελευταία" ευκαιρία.

Αντίθετος στη μείωση μισθών εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Λιντζέρης. «Οι πολίτες δεν αντιστρατεύονται τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές η οριζόντια μείωση των μισθών».

"Είναι η ψυχή μας και αν το χάσουμε, θα είναι σαν να παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο", είπε για το κοινωνικό κράτος ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.

Άφησε αιχμές για τις διαγραφές βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ."Αναρωτιέμαι πόσο μακριά είναι η κοινοβουλευτική μας λειτουργία από τη δυνατότητα ενός βουλευτή να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο, και να μη θεωρείται αυτό συνωμοσία ή πτώση της κυβέρνησης", είπε.

Οικουμενική κυβέρνηση, αν συνεχιστεί η ίδια κοινωνική αναστάτωση και του χρόνου, πρότεινε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός -όπως είπε- ότι ο λαός δεν πιστεύει στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, όπως πίστευε δίνοντας τη ζωή του το ’40.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου