Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ- Υπομονή.... Ο χρόνος τρέχει γρήγορα!!!

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου πρόκειται να γίνουν οι ανακοινώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επιμήκυνση του δανείου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού, ήταν απόφαση του επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν...

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε χθεσινή συνέντευξή του στην Καθημερινή, δήλωσε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ουσιαστικά εγκρίνει την επιμήκυνση αποπληρωμής έως το 2020 του δανείου των 110 δισ.ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, συν δύο χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και στη συνέχει 5,5 για την αποπληρωμή του δανείου» τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης. Σε κάθε πάντως περίπτωση, όπως αναφέρει, το ΔΝΤ αναμένει την έγκριση του Eurogroup για να προχωρήσει η διαδικασία της επιμήκυνσης ενώ ήδη οι περισσότερες χώρες φαίνεται να τάσσονται υπέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου