Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 'ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ' ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Και μεις ενοχλημένοι είμαστε διπλά . Και από την κυβέρνηση και από την Εκκλησία 

«Πολλές δυνάμεις δεν αντιλαμβάνονται τις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά περί «δυνάμεων κατοχής» στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε την Κυριακή σε ναούς...


«Το κείμενο ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Το να έχουμε Εκκλησία που κατανοεί τα προβλήματα είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να έχουμε και μία Εκκλησία που να βλέπει τα προτάγματα των καιρών» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το Σύνταγμα ξεκαθαρίζει το ρόλο και τις αρμοδιότητες του καθενός, όταν ρωτήθηκε για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ενώ κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο επεσήμανε ότι «το 'δυνάμεις κατοχής' το ακούσαμε και από δήθεν προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν να λέγονται προοδευτικές, ενώ στην ουσία εκφράζουν τη συντήρηση».

Έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων: «Η γραπτή παρέμβαση της ιεραρχίας της εκκλησίας έρχεται να προστεθεί δίπλα στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της και αποτελεί προσπάθεια συμβολής στην παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό και στην υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της μόνιμης φτώχειας και ανασφάλειας.

» Η ιεραρχία της εκκλησίας υιοθετεί όλα τα βασικά αντιεπιστημονικά επιχειρήματα της κυρίαρχης προπαγάνδας. Αντιστρέφει την πραγματικότητα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως για να κρύψει τις αιτίες της κρίσης, τους υπεύθυνους και το που βρίσκεται η διέξοδος για το λαό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου