Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 "..και επί γης ειρήνη , εν ανθρώποις ευδοκία)"

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 60 έχουν τραυματιστεί από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε κέντρο διανομής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Πακιστάν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την επίθεση πραγματοποίησε γυναίκα καμικάζι...


Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Χαρ, στην ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών Μπατζαούρ, όπου κυβερνητικά στρατεύματα καταδιώκουν μαχητές των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα.

Ο Ιμτιάζ Χαν, κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε ότι περίπου 300 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να λάβουν επισιτιστική βοήθεια όταν σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας.

Χιλιάδες οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί, τόσο από τις μάχες ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις, όσο και από τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί νωρίτερα εφέτος στη χώρα, εξαρτώνται σχεδόν πλήρως από το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) και την κυβέρνηση για την εξασφάλιση τροφής.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα αφότου 150 μαχητές των Ταλιμπάν εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις σε πέντε φυλάκια στη γειτονική περιοχή Μοχμάντ. Έντεκα στρατιώτες και 24 εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου