Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΙΝΔΗ ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΙΔΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!


Τις ανησυχίες που εκφράζουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία για την επιλεκτική άμβλωση και τις παιδοκτονίες κοριτσιών φέρνει και πάλι στο προσκήνιο ένα δραματικό περιστατικό: Ινδή, αφού γέννησε δίδυμα, πέταξε το νεογέννητο κοριτσάκι της, από το παράθυρο του νοσοκομείου. Η γυναίκα συνελήφθη αφότου πέταξε το βρέφος από το παράθυρο του μπάνιου στο ισόγειο του νοσοκομείου KEM της Βομβάης την Τρίτη, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι και λίγο αργότερα πέθανε.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: "ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 18ΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ"


«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στη νέα γενιά που ξεκινά το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη της», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την Επέτειο της 28ής Οκτωβρίου. Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει: «Το Έπος του 1940 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια. » Ο ηρωϊσμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. » Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν. Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. » Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. » Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση».

Σοφια Βεμπο - Παιδια της Ελλαδος παιδια 28.10.1940 αφιερωμα

28 Οκτωβρίου 1940. ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι

28 Οκτωβρίου 1940. ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Ο δικτάτορας ενήργησε σας Ελληνας  Εόιπε ΟΧΙ γνωρίζοντας τις συνέπειες. Μετά από αυτό οι  ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα. Ο λαός μας αντιστάθηκε ηρωικά. 

ΟΧΙ στον κατακτητή - ΝΑΙ στον πόλεμο για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά



Ελενα καλή επιτυχία 10 μέρες μείνανε!!

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ . Είναι φιλη μας και θέλουμε να τη δούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!!. Για αυτό τη στηρίζουμε, τουλάχιστον με τις ευχές μας , αφού δεν ψηφίζουμε στο Γαλάτσι
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000528252849

Ευτυχώς!!! Το επίδομα των 30-90 λεπτών την ημέρα δε μπορεί να κατασχεθεί!!!!!

Τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους

 Κατατίθεται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους, η οποία θα κυμαίνεται ανάλογα με το εισόδημά τους.
Η τροπολογία θα κατατεθεί στο σχέδιο νόμου «Ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων».

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.
- Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
- Το επίδομα των 200 ευρώ, συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.
- Το επίδομα των 100 ευρώ, συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ.
- Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.
- Το επίδομα αυτό δεν μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

Julio Iglesias - "Esta Cobardia" (Monica Bellucci)

Καλή επιτυχία Λίτσα




Παπαδοπούλου Νικολίτσα (Λίτσα):Υποψήφια Δημοτική
Σύμβουλος για το Δήμο Πατρέων με τον Δημήτρη Κατσικόπουλο και την
"Ενωτική Κίνηση Πάτρας".Χρειάζεται την στήριξή μας,έσπασε το πόδι της και δεν μπορεί να περπατήσει στους δρόμους για ψήφο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΙΤΣΑ
http://www.npapadopoulou.com/

Εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία


Τζακάρτα, Ινδονησία
Οι κακές καιρικές συνθήκες εμποδίζουν το έργο των σωστικών συνεργείων για να προσεγγίσουν τα θύματα από το τσουνάμι σε απομονωμένα νησιά Μενταβάι που προκάλεσε ο σεισμός των 7,7 βαθμών στα ανοιχτά της Σουμάτρας.

Εικόνες καταστροφής στα νησιά Μενταβάι
Οι νεκροί  είναι τουλάχιστον 113, σύμφωνα με τις Αρχές– και οι αγνοούμενοι είναι πολλές εκατοντάδες. Ωστόσο, οι πληροφορίες φτάνουν δύσκολα από την περιοχή, επιτείνοντας την ανησυχία ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

Τα νησιά Μενταβάι και κυρίως το Παγκάι, χτυπήθηκαν από κύμα ύψους τριών μέτρων που έφτασε σε απόσταση 600 μέτρων από τις ακτές, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των κατοικιών.

ME KAΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Εισήγηση για την κάλυψη των φαρμάκων για την διακοπή του καπνίσματος από τα ταμεία αναμένεται να κάνει τοΚεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), στο υπουργείο Υγείας. Έτσι, το ποσοστό της συμμετοχής θα είναι 25% για εκείνους τους πολίτες που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο και οι οποίοι πάσχουν από συνοδά νοσήματα που σχετίζονται ή επιβαρύνονται με το κάπνισμα...

Γεράσιμε και Βασίλη ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Γεράσιμος Ρασιάς και Βασίλης Κόκαλης: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΤΟΜΕΑ Η μέχρι σήμερα πορεία τους εγγυάται το μέλλον. Είναι ικανοί , σεμνοί και με ήθος, Να τους ψηφίσουμε


Χρονια πολλα Δήμητρα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Οι Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας έχουν να ψηφίσουν!!. Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!
Δημητρα Τασούλη 

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000198605113&v=app_2309869772#!/profile.php?id=1545729264

 

Μαζική προσέλευση και έντονο ενδιαφέρον στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην Αμφιλοχία.


 Σε μιά ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο Κέντρο ΑΦΩΝ ΝΑΚΑ, στην Αφιλοχία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Γυναικών, με τον υποψ. Δήμαρχο Απόστολο Κοιμήση. Ο Δήμαρχος ανέλυσε το νόημα και το περιεχόμενο του θεσμικού νόμου, γνωστού ως πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και έδωσε έμφαση ιδίως στα θέματα που αφορούν τη γυναίκα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει και θα ασκεί ο νέος Δήμος από 1-1-2011, σε θέματα παιδείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, έκανε εκτενή τοποθέτηση και αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, εξήγησε το νέο θεσμό της κατ΄οίκον διοικητικής εξυπηρέτησης, που θα αφορά ιδίως τους κοινωνικά αποκλεισμένους, τα ΑΜΕΑ και τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, ενώ παράλληλα περιέγραψε τις νέες ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιηθούν από τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στο νέο μεγάλο Δήμο.
Περιέγραψε τις προγραμματικές του προτεραιότητες, στάθηκε στο νέο διοικητικό μοντέλο, που προτείνει ως επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, για το Δήμο και ανέφερε αναλυτικά στο πλήθος των νεών υπηρεσιών που θα ασκούνται από την πρώτη στιγμή στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Μενιδίου, Ινάχου και Αμφιλοχίας. Τέλος ενημέρωσε τις γυναίκες για διάφορα εκλογικά και οργανωτικά ζητήματα, ενώ τις κάλεσε να δώσουν το ίδιο βροντερό παρόν και στην κάλπη για ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ και ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ. Η εκδήλωση διήρκεσε 2 ώρες κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ προκάλεσε έκδηλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό.
Φωτογραφία της εκδήλωσης


ΝΑΝΣΥ καλή επιτυχια!!!


Κόντρα Άνθιμου και Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου

Ο πρωθυπουργός και ο μητροπολίτης Άνθιμος στη 
Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός και ο μητροπολίτης Άνθιμος στη Θεσσαλονίκη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 
Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου.  Ο κ.Μπουτάρης,  μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τον ιεράρχη της πόλης «μουτζαχεντίν», αφού, όπως είπε, δεν κηρύσσει την αγάπη, αλλά το μίσος.
Από την πλευρά του και έντονα ενοχλημένος, ο μητροπολίτης Άνθιμος είχε σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή την παρουσία του στο ναό του Αγίου Δημητρίου για τη δοξολογία στον οποίο και του εξέφρασε τα παράπονά του.

Ο κ. Άνθιμος, μάλιστα, απέφυγε να χαιρετήσει τον κ. Μπουτάρη όταν, μετά το τέλος της τελετής, τον πλησίασε για να τον χαιρετήσει.

Όπως δήλωσε ο κ.Άνθιμος στους δημοσιογράφους είπε στον κ.Μπουτάρη: «Εσένα πώς θα σου φαινόταν, εδώ μπροστά στον κόσμο, ενώ είσαι Έλληνας να σε αποκαλούσα Βούλγαρο; Αν δεν τα ανακαλέσεις όλα αυτά, από 'μένα δημαρχείο δεν θα δεις, από ηθικό δικαίωμα άμυνας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ερωτηθείς για το περιστατικό, απάντησε «τιμώ την εκκλησία», χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τρέφει ανάλογα συναισθήματα και για τον μητροπολίτη.

Στη διαμάχη παρενέβη τελικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον κ.Μπουτάρη να χαμηλώσουν οι τόνοι. 

Γιατί δε λέτε και το ονομά του? (απο το fimotro)

OΔΗΓΟΣ ΚΤΕΛ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΜΕ 250.000 ΕΥΡΩ

Ένα τσαντάκι με 250.000 ευρώ βρήκε και παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του ένας οδηγός των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Πρόκειται για έναν 30χρονο οδηγό, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε το δρομολόγιο Πύλος - Ίκλαινα εντόπισε στους αποθηκευτικούς χώρους του πούλμαν ένα τσαντάκι. Ο οδηγός του ΚΤΕΛ βρήκε την κάρτα του ιδιοκτήτη και του το παρέδωσε.