Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΣΑΜΙΔΑΚΗ:Δήμος Ζωγράφου. Υποψήφια με το συνδυασμό του Κώστα Καλλίρη "ΖΩΓΡΑΦΟΥ αύριο"

 

Καλή επιτυχία Μαρία.

Γιατί είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975. Γιατί υπηρέτησε με σεμνότητα το κίνημα από πολλές θέσεις. Γιατί είχε ενεργό συμμετοχή στα τοπικά κινήματα. Γιατί με τη δράση της στο Δημοτικό συμβούλιο έδωσε μαθήματα συνέπειας, ήθους, εργατικότητας, αποτελεσματικότητας. Γιατί μας κάνει περήφανους που ανήκουμε στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Γιατί η κοινωνία έχει ανάγκη σήμερα , περισσότερο από ποτέ τέτοιους πολίτες.

Βρώμικα παιχνίδια!!

Εκτεθειμένος ο Δημαράς … αλλάζουν τα δεδομένα!



Τις επιπτώσεις της αποκάλυψης πως ο Γ. Δημαράς συναντήθηκε τον περασμένο Ιούνιο με τον Α. Σαμαρά αναμένουν, πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι «πέφτουν οι μάσκες και αντιλαμβάνονται οι πολίτες ποιοι και πώς προσπαθούν να υφαρπάξουν τις ψήφους τους». «Αποκαλύπτεται ποιοι και πώς αποτελούν το περίφημο αντιμνημονιακό μέτωπο, ποιες είναι οι μεθοδεύσεις και οι επιδιώξεις τους» προσθέτουν.
 «Πολλές φορές η σιωπή τα λέει όλα» απαντούσαν χθες στους δημοσιογράφους οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου. «Δυστυχώς για τον Γιάννη τον διαψεύδουν όλοι πλην του αρχηγού της ΝΔ» επισήμαιναν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, σε σχέση με τον ισχυρισμό του Γ. Δημαρά πως είδε τους πολιτικούς αρχηγούς πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. «Αναδεικνύεται ανάγλυφα το παρασκήνιο που οδήγησε τον ανεξάρτητο βουλευτή στην επιλογή να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής» υπογραμμίζουν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, ενώ ορισμένοι κάνουν ένα ακόμη βήμα: «έτσι εξηγείται και η επιλογή Κικίλια από τον Α. Σαμαρά».
Όσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος πιστεύουν ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε με αυτό τον τρόπο να πυροδοτήσει εμφύλια σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ».
Χαρακτηριστική αυτού του κλίματος είναι η δήλωση του Μ. Καρχιμάκη: «Ο κύριος Δημαράς προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια. Τα όσα δικαιολογούμενος είπε διαψεύστηκαν από τα πολιτικά κόμματα που ο ίδιος επικαλέστηκε. Όλοι πάντως κατάλαβαν και την αλήθεια και την ουσία γύρω από τις μυστικές επαφές του κ. Δημαρά με τη Νέα Δημοκρατία. Κρίμα». Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Γ. Σγουρός: «Είναι κρίμα. Άμα τη εμφανίσει το πολυδιαφημισμένο πολιτικό ήθος να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος»!
Στη ΝΔ χθες έλεγαν ότι «στηρίζουμε τον Β. Κικίλια, ήταν η πρώτη μας επιλογή». Οι επιτελείς της Ρηγίλλης ήταν εμφανώς αιφνιδιασμένοι από το δημοσίευμα της «REAL» και τις δηλώσεις του Γ. Δημαρά στο MEGA.
Εκνευρισμός
Ορισμένα στελέχη, όμως, θύμιζαν πως στα μέσα του καλοκαιριού ο Γ. Μανώλης είχε προτείνει τον Γ. Δημαρά στον Α. Σαμαρά. Και ότι η ήττα του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής είναι πολύ σημαντική για τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος. Σε κάθε περίπτωση, η διαρροή της συνάντησης που είχε κρατηθεί μυστική προκάλεσε εκνευρισμό στους κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους επιτελείς του αρχηγού της να αναζητούν «το πώς και το γιατί».
Κατηγορηματική ήταν η διάψευση εκ μέρους του ΚΚΕ: «Ο Γ. Δημαράς, μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, είπε ότι έχει συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό, όσον αφορά το ΚΚΕ, είναι ψευδές. Δεν υπήρξε καμία τέτοια ή άλλου είδους συνάντηση του Γ. Δημαρά με την Αλέκα Παπαρήγα». Ανακοίνωση διάψευσης εξέδωσε και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης: «Δεν υπήρξε καμία συνάντηση -και πώς θα μπορούσε άλλωστε;- μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και του κ. Γ. Δημαρά». «Ποτέ δεν συναντήθηκα με τον κ. Δημαρά», είπε το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς: «Ο κ. Δημαράς ισχυρίστηκε το πρωί στο MEGA ότι συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Καμία τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και του κ. Δημαρά».

ΠΗΓΗ: «ΕΘΝΟΣ»
http://ra64.wordpress.com/2010/11/01/dimaras/

Η κυρία Δήμαρχος

Προεκλογικος αγώνας


Ο Γέρος της Δημοκρατίας

 42 χρόνια από το θάνατο του  Γεωργίου Παπανδρέου (πρεσβύτερου). Συγλονιστική ομιλία του Γέρου της Δημοκρατίας  



Η Ντίλμα Ρούσεφ πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας

Ευχόμαστε η νέα πρόεδρος της Βραζιλίας να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης του απερχόμενου πρόεδρου Λούλα

Πανηγυρίζει η Ντίλμα ΡούσεφΗ υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ επικρατεί σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα του αντιπάλου της Ζοζέ Σέρα και αναδεικνύεται στην προεδρία της Βραζιλίας με ποσοστό που κυμαίνεται στο 53%. 
Η 62χρονη Ρούσεφ, εκλεκτή του απερχόμενου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας.

Η Βραζιλία έχει αποσείσει την φήμη της αποσαθρωμένης οικονομικά χώρας οριστικά κι έχει μετατραπεί σε μια από τις μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης, κάτι που αποδίδεται στην πολιτική του Λούλα. Ο πρώην συνδικαλιστής έριξε όλο του το βάρος στην εκστρατεία της Ρούσεφ, κάτι που τη βοήθησε να αποκτήσει το προβάδισμα παρότι ήταν ουσιαστικά άγνωστη.