Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ - ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ




Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη
Άλλες ερμηνείες: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα
και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.

Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες
ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο
τώρα πετάνε αποτσίγαρα οι τουρίστες
και το καινούργιο πάν να δουν διυλιστήριο.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.

Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία
κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα
τώρα καμιόνια κουβαλάν στα ναυπηγεία
άδεια κορμιά σιδερικά παιδιά κι ελάσματα.
Χρόνια πολλά με υγεία

Χριστίνα Χριστοφάκη: 28% έναντι 55% του ανεξάρτητου Πέτρου Φιλίππου


«στον Δήμο Σαρωνικού παίζεις χωρίς αντίπαλο, θα σκίσεις» της ευχήθηκε ο Μητσοτάκης και. ... κατέκτησε με μεγάλη άνεση τη δεύτερη 
θέση!!  

Με στήριξη και από τον Επίτιμο η σύζυγος του Θ.Πάγγαλου κατέκτησε   τη δεύτερη θέση!!!!!!!
Ανεξάρτητη αλλά με σαφή στήριξη του ΠαΣοΚ απέναντι σε έναν αριστερό υποψήφιο, επί 22 χρόνια συνεχώς δήμαρχο στην περιοχή.
Ανεξάρτητη επίσης αλλά με μια απρόσμενη στήριξη, αυτή του επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τη συνάντησε προσφάτως τυχαία εκφράζοντάς της συνάμα την εκτίμησή του ότι «στον Δήμο Σαρωνικού παίζεις χωρίς αντίπαλο, θα σκίσεις»,

Ήλθε η ώρα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ν' αλλάξουν σελίδα

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστερας Φώτη Κουβέλη:

"Τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών ήταν σαφή. Η μεγάλη αποχή και η πτώση του δικομματισμού δείχνουν τη βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος. Η Δημοκρατική Αριστερά είχε από τα χθεσινά αποτελέσματα μια σημαντική ενθάρρυνση για το εγχείρημά της. Προχωράμε. Τώρα συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στη μάχη του δεύτερου γύρου. Επιτέλους ήρθε η ώρα, οι δύο μεγάλες πόλεις, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, να αλλάξουν σελίδα".

Νικητής δηλώνει ο Α, Σαμαράς!!


Ολική επαναφορά της Νέας Δημοκρατίας!!!!! , δήλωσε ο Α. Σαμαράς


«Το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού δεν κατάφερε να δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη λευκή επιταγή που ζητούσε...Η αναγεννημένη ΝΔ μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες πέτυχε τους στόχους της και πέτυχε,  πρωτοφανή για κόμμα στην αντιπολίτευση «ολική επαναφορά», γεγονός το οποίο μετέφρασε ως ξεκάθαρη αποδοκιμασία της πολιτικής του μνημονίου και όσων το στήριξαν.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010


Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2010
 Ελληνίδες και Έλληνες,
 
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες που συμμετείχαν στις σημερινές εκλογές, καθώς και όσους εργάστηκαν γι' αυτές.
Με τις σημερινές εκλογές, κάναμε το πρώτο βήμα της μεγαλύτερης αποκέντρωσης εξουσιών, που έγινε ποτέ από Κυβέρνηση, από οποιαδήποτε Κυβέρνηση, προς την τοπική κοινωνία.
Ελληνίδες και Έλληνες,
Ανέλαβα το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, αλλά και για κάθε ελληνική οικογένεια, εδώ και δεκαετίες. Ζήσαμε μαζί αυτή τη δύσκολη χρονιά. Η προσπάθεια που κάνουμε, δεν είναι μόνο δική μου, δεν είναι μόνο αυτής της Κυβέρνησης, είναι προσπάθεια όλων μας.
Κάθε συμπολίτης μας, κάθε πολίτης της χώρας μας, χρειάστηκε να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του, από την ευημερία του, για να διασφαλίσουμε το μείζον: τη συνέχειά μας ως κράτος, το μέλλον των παιδιών μας, το δικαίωμα να αλλάξουμε τη χώρα, τελικά, και το δικαίωμα να ελπίζουμε.
Αυτή τη δύσκολη χρονιά, τα καταφέραμε όλοι μαζί. Καταφέραμε να διαψεύσουμε όσους θεωρούσαν ότι η χώρα μας δεν έχει μέλλον. Και η δύσκολη αυτή προσπάθεια, θα συνεχιστεί με καλύτερους όρους, με καλύτερες προϋποθέσεις.
Ξέρουμε ότι η αλλαγή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά γι' αυτή την αλλαγή, ο Ελληνικός λαός μάς έφερε στην εξουσία, ένα χρόνο πριν. Και σήμερα, επιβεβαίωσε ξανά ότι, αυτή την αλλαγή θέλει και τώρα, αυτή την αλλαγή ζητά και τώρα.
Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας, μένοντας απόλυτα προσηλωμένοι στον μεγάλο κοινό μας στόχο. Πρώτα απ' όλα, στη σωτηρία της χώρας μας, αλλά και στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, μιας οικονομίας βιώσιμης, που θα μας επιτρέπει να ορίζουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας. Να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας, μακριά από επιτηρήσεις, μακριά από οικονομικές εξαρτήσεις.
Η χρονιά που πέρασε, απέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο όσα λέγαμε και προεκλογικά. Η χώρα χρειαζόταν επειγόντως αλλαγή κατεύθυνσης. Το προηγούμενο μοντέλο της οικονομικής αλλά και κοινωνικής πολιτικής, κατέρρευσε, χρεοκόπησε. Χρεοκόπησε μια ολόκληρη θεωρία, ένα ολόκληρο κατασκεύασμα, μια ολόκληρη νοοτροπία. Μια νοοτροπία, που λίγο έλειψε να παρασύρει και τη χώρα και τον καθένα μας σε μια πραγματική οικονομική χρεοκοπία.
Αλλάξαμε κατεύθυνση. Τώρα, πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια και να λειτουργήσουμε με μια άλλη αντίληψη. Και μπροστά μας, έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Μένοντας πιστοί στις υποχρεώσεις μας, να μπορέσουμε μαζί να εγγυηθούμε ότι, τα νέα παιδιά, η νέα γενιά της χώρας μας, θα αισθανθεί περήφανη για την πατρίδα μας.
Να αλλάξουμε την παραγωγική βάση της χώρας μας, με ένα νέο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρότυπο και, παράλληλα, να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα δίχτυ ασφαλείας για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους στην κοινωνία μας. Αυτές τις προκλήσεις, θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί, όπως αντιμετωπίσαμε και τη μέγιστη πρόκληση, τη χρονιά που πέρασε.
Μπροστά μας, έχουμε βασικές προτεραιότητες: να συνεχίσουμε να βάζουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά μας, με σιγουριά και με πείσμα, να μειώσουμε δραστικά τα ελλείμματα και να ελέγξουμε το χρέος, μειώνοντας τις δαπάνες και αλλάζοντας ριζικά το δημόσιο τομέα, τους δημόσιους Οργανισμούς, για να παράγουν καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες και όχι ελλείμματα.
Να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας, που αποτελεί προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, μια ανάπτυξη όμως που θα εγγυάται θέσεις εργασίας, νέες, ποιοτικές και σίγουρες. Να αλλάξουμε ριζικά το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας, αφαιρώντας αγκυλώσεις και ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Αλλάζοντας το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κάνοντας μεγάλες τομές και στο πολιτικό μας σύστημα, με ένα νέο εκλογικό νόμο, που θα σπάσει οριστικά τις σχέσεις εξάρτησης μεταξύ του πολιτικού συστήματος και κάθε είδους αθέμιτων συμφερόντων ή συντεχνιών.
Να αλλάξουμε το κράτος, τη Δημόσια Διοίκηση που σήμερα δυσλειτουργεί, ώστε πλέον να υπηρετεί τον πολίτη και το κοινό συμφέρον και όχι μικρά ή και μεγάλα συμφέροντα. Να μην στέκεται εμπόδιο, αλλά και να απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, με διαφάνεια και με κοινωνική λογοδοσία.
Και σας εγγυώμαι ότι, θα στέκομαι πάντα δίπλα στον πολίτη, με κοινωνικές δομές που θα διασφαλίζουν δικαιώματα για όλους, όπως το σύστημα υγείας και πρόνοιας.
Έχουμε και το σχέδιο, και τη βούληση να πετύχουμε. Να πετύχουμε, μπροστά σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Δεν σας λέω ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, όμως, δεν υπάρχουν και μαγικές συνταγές.
Σας λέω, όμως, ότι εδώ είμαι, κι εδώ είμαστε, για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε.
Γιατί είναι η μόνη προσπάθεια που αξίζει. Είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε την πατρίδα, αλλά και για να την αλλάξουμε και να είμαστε όλοι περήφανοι γι' αυτήν. Ώστε το 2011, να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης. Το 2012, να είναι η χρονιά που επιστρέφει η ανάπτυξη στη χώρα μας. Το 2013, να είναι η χρονιά που έχουμε πια απαλλαγεί από το μνημόνιο κι έχουμε βάλει γερά θεμέλια για την Ελλάδα. Για την Ελλάδα που μας αξίζει και που δικαιούνται και επιζητούν όλοι οι Έλληνες.
Σε αυτή την προσπάθεια, χρειάζονται όλες οι δυνάμεις του τόπου. Και θέλω να πω ότι, η αποχή πολλών συμπολιτών μας από τις κάλπες, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου, να κάνω πρόχειρες ερμηνείες. Το μήνυμα που θέλω να δώσω, όμως, σε όσους συνειδητά απείχαν, είναι ότι, σήμερα, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε την Ελλάδα, να αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα, αυτά που μας έφεραν εδώ όπου βρισκόμαστε και που ακόμη και τώρα μας πληγώνουν.
Χρέος μου, χρέος όλων μας, είναι να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Διότι σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όλοι, δεν περισσεύει κανείς. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια: η συμμετοχή και, μάλιστα, η δημιουργική συμμετοχή, είναι τελικά και προϋπόθεση. Προϋπόθεση, για να φτιάξουμε μια πιο δίκαιη, διαφανή, βιώσιμη Ελλάδα. Και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι  μου, για να διασφαλίσω αυτή τη συμμετοχή.
Θέλω να επαναλάβω, και προς τους κοινωνικούς εταίρους, και προς τα κοινωνικά Κινήματα, αλλά και προς τα κόμματα της Βουλής, ότι η προσπάθεια είναι εθνική. Όλοι μπορούν και όλοι πρέπει να συμβάλουν δημιουργικά, στον αγώνα να ξεπεράσουμε την κρίση, να φύγουμε από επιτηρήσεις και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και αυτό πρέπει πλέον να το κατανοήσουν όλοι, γιατί δεν χωρούν πια μικροκομματικές αντιλήψεις και λογικές.
Έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών, με κριτήριο πλέον την ικανότητα των υποψηφίων να ανταποκριθούν στις σύνθετες και αυξημένες ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνουν, μέσα από αυτή τη μεγάλη αλλαγή του «Καλλικράτη».
Πάνω απ' όλα, όμως, καλώ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, σε αυτόν που δίνουμε. Χρειαζόμαστε ενότητα και εθνική αλληλεγγύη, για να πετύχουμε τους στόχους μας και να τους πετύχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Περιθώρια υπαναχωρήσεων δεν υπάρχουν.
Εμείς προχωράμε, δεν σταματάμε.
Σας ευχαριστώ.