Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ινδική επαρχία απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στις ανύπαντρες.

Τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις ανύπαντρες γυναίκες απαγόρευσε η τοπική συνέλευση ινδικής επαρχίας για να αποτρέψει παράνομα ειδύλλια με άνδρες διαφορετικής κάστας. Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές ανέλαβε δράση αφότου 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

«Η 'πανσαγιάτ' [συνέλευση] είναι πεπεισμένη ότι τα ζευγάρια αυτά είχαν σχεδιάσει τη φυγή τους ύστερα από συνεννοήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων» δήλωσε ένας σοφός του χωριού στην εφημερίδα Calcutta Telegraph.

Τα έθιμα όσον αφορά τους γάμους είναι πολύ αυστηρά σε πολλές αγροτικές κοινότητες της Ινδίας, όπου οι διακρίσεις λόγω της κάστας ισχύουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό, και μπορεί να φθάσουν ως το «έγκλημα τιμής».

«Έγινε παράκληση σε όλους τους γονείς να φροντίσουν, ώστε οι ανύπαντρες κόρες τους να μην έχουν κινητό τηλέφωνο. Τα αγόρια μπορούν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, αλλά μόνον υπό την επίβλεψη των γονιών τους» δήλωσε εκπρόσωπος της συνέλευσης.

Γ. Κοντογιάννης: ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ...



Πολύ σκληρή επίθεση στον
 Α. Σαμαρά εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Γ. Κοντογιάννης, o οποίος από πρωί διέρρεε την ομιλία του μέσω συνεργατών της Μπακογιάννη
Τον κατηγόρησε ότι βάζει το κόμμα πάνω από την πατρίδα και ζήτησε από αυτόν να ζητήσει ο ίδιος πρώτα συνεννόηση με τον Παπανδρέου και όχι ο πρωθυπουργός μαζί... 
του. Ο Γ. Κοντογιάννης πριν από λίγο παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ανακοινώνει ότι ανεξαρτητοποιείται από τη Ν.Δ.

Συμφωνία 13 χωρών σε ιστορική σύνοδο κορυφής για τις τίγρεις

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Εδώ, η απειλούμενη τίγρη της Σιβηρίας
Τουλάχιστον τρία υποείδη τίγρης εξαφανίστηκαν τον τελευταίο αιώνα. 
Σχέδιο για τον διπλασιασμό των τίγρεων έως το 2022 συμφώνησαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κινέζος ομόλογός του Ουέν Τζιαμπάο, και οι κυβερνήσεις των δέκα ακόμα χωρών όπου επιζούν τα απειλούμενα αιλουροειδή.
Με τον συνολικό πληθυσμό των τίγρεων να έχει συρρικνωθεί τον τελευταίο αιώνα από τα 100.000 στα 3.200 άτομα, το είδος απειλείται με ολική «καταστροφή» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Από τα εννέα υποείδη τίγρεων που υπήρχαν στον πλανήτη πριν από 100 χρόνια, τουλάχιστον τα τρία έχουν εξαφανιστεί.


«Είναι πολύ σημαντικό να σώσουμε αυτό το υπέροχο, αυτοκρατορικό πλάσμα για τις μελλοντικές γενιές» είπε ο Πούτιν, προεδρεύων του Διεθνούς Φόρουμ για τη Διατήρηση των Τίγρεων, το οποίο πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου.

Είναι η πρώτη διεθνής σύνοδος υψηλού επιπέδου αφιερωμένη στη σωτηρία ενός συγκεκριμένου είδους.

Η διακήρυξη της συνόδου θέτει σε εφαρμογή στρατηγικό σχέδιο για τον διπλασιασμό των τίγρεων που ζουν στην άγρια φύση έως το 2022. Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τον οδικό χάρτη που επεξεργάζεται η σύνοδος την Τετάρτη.

Την επόμενη πενταετία θα πρέπει να δαπανηθούν 350 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσαν οι συντονιστές της συνόδου, η WWF και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Δύσπιστες παραμένουν πάντως ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες κατηγορούν τις κυβερνήσεις για αδράνεια στην αντιμετώπιση των λαθροθήρων, της σημαντικότερης απειλής για τα ασιατικά αιλουροειδή.

Το κλειδί για την επιτυχία της συνόδου είναι η σύσταση μιας κοινοπραξίας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, επισήμανε ο Τζον Στέλαρ της CITES, της Σύμβασης του ΟΗΕ για τo Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του Reuters, η Ινδία είναι σήμερα το διεθνές κέντρο του παράνομου εμπορίου τίγρεων, ακολουθούμενη από την Κίνα. Μέλη των νεκρών τίγρεων γίνονται συστατικά για παραδοσιακά φάρμακα και αφροδισιακά στην Κίνα και άλλες χώρες, ενώ οι προβιές τους πωλούνται στη μαύρη αγορά έως και 35.000 ευρώ έκαστη.

Το θετικό είναι ότι, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της συνόδου, η οργάνωση Traffic για τις τίγρεις (συνεργασία των οργανώσεων WWF και IUCN) πέτυχε συμφωνία με τους λαθροθήρες της Μιανμάρ, από τους οποίους ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό το λαθρεμπόριο.

Οι 13 χώρες στις οποίες ζουν σήμερα τίγρεις είναι: Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Μπανγκλαντές, Μπουτάν, Μυανμάρ, Ινδονησία, Λάος, Μαλαισία, Καμπότζη, Νεπάλ, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

Από τον Αρμάνδο Δελαπατρίδη μέχρι σήμερα

  ΚΌΜΜΑΤΑ ΈΧΟΥΜΕ. ....ΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ
Μόνο ένας... τρελός θα μας σώσει!
(ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στο βήμα 2 Μαΐου 1999)

Στην πολιτική κονίστρα επιτρέπονται οι πάντες. Από τον Αρμάνδο Δελαπατρίδη, που αγόρευε στις αρχές του αιώνα στα αθηναϊκά καφενεία, και την ευειδή Τσιτσιολίνα ως το Πανσεξουαλικό Κόμμα Ειρήνης των ΗΠΑ και το ολοκαίνουργο Κόμμα των... Θατσεριστών της ΡωσίαςΟ σκωτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον το είχε πει έξω από τα δόντια: «Η πολιτική είναι πιθανότατα το μοναδικό επάγγελμα για το οποίο δεν κρίνεται απαραίτητη κανενός είδους προετοιμασία» («Familiar Studies of Men and Books», 1882). Ως εκ τούτου ουδείς εξαιρείται από την πολιτική κονίστρα. Ρίξτε μόνο ματιά στα βιβλία της Ιστορίας ή στους κυρίους με τα γκρίζα κοστούμια και τις κλαρωτές γραβάτες που συμμετέχουν κάθε τόσο σε διασκέψεις κορυφής και θα το επιβεβαιώσετε. Οιοσδήποτε σαλτιμπάγκος, ξεμωραμένος, κουζουλός, ερωτομανής, αδαής ή απλώς μεγαλομανής μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει τη σκυτάλη και να αλλάξει τη μοίρα του πλανήτη (σ.σ.: οιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική). Κόμματα και ηγέτες πασών των αποχρώσεων κάνουν από καταβολής πολιτικής ιδεολογίας την εμφάνισή τους. Οι πιο επικίνδυνοι καταφέρνουν να φθάσουν στη σεζ λονγκ της εξουσίας. Οι πιο καλοπροαίρετοι γι' αυτό και συχνά «γραφικοί» μένουν απέξω. Για να δώσουν τον δικό τους μοναχικό αγώνα.

Κόμματα και τέρατα!

Συνήθως περνούν στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας και της Ιστορίας. Να, πάρτε για παράδειγμα το άρτι αφιχθέν Κόμμα των Θατσεριστών της Ρωσίας! Τα κόκαλα των μπολσεβίκων τρίζουν ακόμη και στο άκουσμα της επονομασίας τους. Διότι οι κύριοι αυτοί ίδρυσαν το προαναφερθέν πολιτικό κόμμα με πηγή έμπνευσης τη Σιδηρά Κυρία της βρετανικής... ανεργίας προκειμένου, όπως διακηρύττουν, να σώσουν τη χιλιοταλαιπωρημένη πατρίδα τους από την καταστροφή. «Εχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας» εξηγεί ο Ρουσλάν Φεντερόφκσι, από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος. «Φτάνει να αναφέρω το όνομα της Μάργκαρετ Θάτσερ και όλοι καταλαβαίνουν αμέσως τι θέλω να πω». Στο Μανιφέστο τους τα αισίως 4.000 μέλη του κόμματος που αναμφίβολα δεν ξέρουν γρι από αγγλικά επιμένουν ότι μόνο μια θατσερικού τύπου επανάσταση θα σώσει την οικονομία της χώρας που κινδυνεύει στα χέρια των κομμουνιστών. Ισως βέβαια όλα να είναι δάκτυλος του Αουγκούστο Πινοτσέτ που έχει βαλθεί να κερδίσει πάση θυσία τη συμπάθεια (και το τσάι) της βαρόνης.

Ωστόσο η βαρόνη έχει άλλες έννοιες στον νου της. Πρώτα απ' όλα πρέπει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν το μακροβιότερο κόμμα της Βρετανίας (από το 1963, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες) να φέρει το όνομα «Κόμμα του Τρελαμένου Τέρατος» (μια εντελώς ελεύθερη απόδοση του Monster Raving Loony Party)! Οχι, δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Το κόμμα αυτό υφίσταται και πρόεδρός του δεν είναι άλλος από τον Screaming Lord Sutch, πρώην ρόκερ και νυν θεόμουρλο πολιτευτή με ιδεολογία και (υπερ)πλήρες πρόγραμμα.

Τα μέλη του κόμματος μυριάδες, διότι το Monster Raving Loony μπορεί να δώσει την απάντηση σε όλα τα προβλήματα που κατατρύχουν επί σειρά ετών τη Γηραιά Αλβιώνα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά δύο θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής ιδεολογίας του Sutch και των ψηφοφόρων του. «Πρέπει να απαγορευθεί η εξαγωγή του βρετανικού οβελία στη Γαλλία, διότι επιμένουν να τον μαγειρεύουν χωρίς σάλτσα μέντας». «Είναι εξαιρετικά άδικο να επιτρέπεται μόνο σε δικηγόρους και δικαστές να φορούν περούκες ή παρδαλά ρούχα μέσα στο δικαστήριο. Εμείς πρεσβεύουμε ότι πρέπει οιοσδήποτε το επιθυμεί να έχει την άνεση να εμφανιστεί στο δικαστήριο φορώντας ό,τι ρούχα τού καπνίσει. Ετσι θα είμαστε ελεύθεροι να γελάμε με τα χάλια του δικαστικού σώματος και αυτοί με τα δικά μας».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει το αναλόγων πολιτικών λοξοδρομήσεων Πανσεξουαλικό Κόμμα Ειρήνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το όνομά του προδίδει πάραυτα τις βασικές αρχές του (πανσεξουαλικότητα, ειρήνη, όλοι είμαστε αγαπημένοι, στρίψε μου και εμένα ένα τσιγάρο), «δανεικές» φυσικά, αφού το copyright θα ανήκει ες αεί στη γενιά των 60s.

Στο σημείο αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να μην ανακαλέσουμε στη μνήμη την ευρέως γνωστή κυρία του ιταλικού κοινοβουλίου, την ουγγρικής καταγωγής Ιλόνα Στάλερ (εντάξει, εντάξει... αφού το προτιμάτε, η Τσιτσιολίνα). Ως μεταμοντέρνα αμαζόνα (με τον ένα μαστό σε κοινή, κοινότατη θέα), η περιώνυμη πορνοστάρ υπηρέτησε από το 1987 με ζήλο το Ριζοσπαστικό Κόμμα της Ιταλίας φέρνοντας στην αγκαλιά του Μάρκο Πανέλα περί τα 10.000 νέα μέλη! Η πολιτική της σταδιοδρομία συνεχίστηκε με το ολοδικό της πλέον Κόμμα της Αγάπης (δίπλα της η συναφών προσόντων στριπτιζέζ Μόνικα Πότσι). Η ίδια ήταν πεπεισμένη ότι θα κατάφερνε να παρασύρει με τα κάλλη της μπόλικους ψηφοφόρους που θα ασπάζονταν τα πολιτικά της... ιδεώδη: ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις στις φυλακές, νομιμοποίηση των οίκων ανοχής... Τι κρίμα που το Κόμμα της Αγάπης υπέστη εκλογική πανωλεθρία!

Οι «λοιπές» δημοκρατικές δυνάμεις

Οχι δηλαδή πως το εγχώριο πολιτικό τοπίο έχει να ζηλέψει τίποτε από αιθεροβάμονες πολιτευτές και εντελώς έξω από τα συνηθισμένα κόμματα. Σταυροί, δικέφαλοι αετοί και αρχαιοπρεπείς κίονες είναι συχνότατα το σήμα κατατεθέν τους. Οπως άλλωστε και τα κατοικίδια έχει διαπιστωθεί μια ιδιαίτερη προτίμηση σε άλογα και κατσίκες. Μόλις στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ('96) κατέφθασαν στον Αρειο Πάγο κάποιες... λίαν ιδιαίτερες δηλώσεις. Θυμηθείτε επί παραδείγματι το Κόμμα της Χριστοπιστίας, με τον κύριο Πασαντζή να διεκδικεί για δεύτερη, παρακαλώ, φορά την προτίμηση των εκλογέων στην Α' Αθήνας ποζάροντας με έναν «κυκλικό διπλοσταυρό» στο μέτωπο και δίπλα το κεντρικό μήνυμα του κόμματος ότι ο εν λόγω σταυρός «φωτίζει τον πλανήτη με του Θεού το φως...». Στους «εξειδικευμένους» συνδυασμούς συγκαταλέγεται εκ των πραγμάτων και το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών (στις ευρωεκλογές του '94 είχαν συγκεντρώσει πάνω από 40.000 ψήφους) με βασικό μότο «δεν είμαστε πολιτικοί, δεν είμαστε "ψώνια", είμαστε οι κυνηγοί...». Εμβλημα του κόμματος φυσικά η θεά Αρτεμις που κρατά ένα ελάφι και «οπλοστάσιό» του η «συναδελφική αλληλεγγύη». Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο προσκλητήριό του ο πρόεδρός του κ. Τσαγκανέλιας: «Για ό,τι μας έκαναν και για τα χειρότερα... που μας ετοιμάζουν, πίσω από το παραβάν γίνε ο... κυνηγός τους, δεν σε βλέπει κανείς». Μια εντελώς διαφορετική αλλά εξίσου ιδιόμορφη μάχη έδωσε στην εκλογική παλαίστρα και η Συμμαχία Συνταξιούχων. Περιττό να σημειωθεί ότι διαχρονικό μέλημα του κόμματος είναι η αύξηση των συντάξεων.

Το εθνικό Κόμμα Αναπήρων

Πολλά χρόνια πριν βέβαια, όταν τα περισσότερα αυτοσχέδια κοινοβούλια στήνονταν στα καφενεία, το έδαφος ήταν πολύ πιο πρόσφορο για εκκεντρικούς πολιτικούς.

Διόλου περίεργο όταν μόνο τη δεκαετία του '50 η Ψωροκώσταινα διέθετε, σύμφωνα με τον γάλλο καθηγητή της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης Ζαν Μεϊνό, 95 πολιτικά κόμματα! («Les Forces Politiques en Grece», 1965). Ανάμεσά τους το Εθνικό Ανεξάρτητο Κόμμα Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου!

Αρκετοί από αυτούς τους πολιτευτές δεν είχαν πάντοτε και τόσο... σώας τας φρένας. Πρωτοπόρος του είδους, «κοινοβουλευτικός ρήτωρ της υπαίθρου και αρχηγός του Α' Αναμορφωτικού Κόμματος», μοναδικός «τύπος» της παλαιάς Αθήνας, ο Αρμάνδος Δελαπατρίδης. Ενας δύσμοιρος υπάλληλος συμβολαιογραφείου από τη Μυτιλήνη, ο Δελαπατρίδης έφθασε στην Αθήνα το 1925 και άρχισε να βγάζει τα προς το ζην με μοναδικό εφόδιο την πολιτική... λωλαμάρα του.

Οπως σημειώνει ο Κώστας Ουράνης στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης (Μάρτιος 1926): «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγνοούν ποιος είναι ο υπουργός των Εσωτερικών (είμαι ένας εξ αυτών), αλλά κανείς ο οποίος να αγνοή τον Α. Δελαπατρίδην. Σ' όποιο κέντρο κι αν εμβή, όπου και αν παρουσιάζεται, ο κόσμος τον υποδέχεται με χειροκροτήματα, του βγάζει το καπέλλο και τον προσφωνεί "κύριον Αρχηγόν" ή "κύριον Πρόεδρον"... Ηρκεσε να εμφανισθή ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού εις την πλατείαν του Συντάγματος και να εκφωνήση έναν πολιτικό λόγο, ούτε χειρότερον, ούτε καλλίτερον από εκείνους που εκφωνούνται εις την Ελληνικήν Βουλήν, διά να γίνη αμέσως διάσημος» (από το βιβλίο «Η Αθήνα και οι Αθηναίοι 1834-1934» του Γιάννη Καιροφύλα, 1978).

Στέκι του Δελαπατρίδη το καφενείο του Ζαχαράτου στο Σύνταγμα, ένα «υποκατάστημα» της Βουλής στη γωνία Σταδίου και Γεωργίου Α'. Εκεί εμφανιζόταν με σκληρό καπέλο, γκέτες και μονόκλ για να βγάλει λόγο στις παρέες των πλείστων καφενόβιων που τον αποθέωναν. «.. Αφού ερρουφούσε επί τινά λεπτά την δημοτικότητά του αυτή σαν σιρόπι, ανέβαινε σε μια καρέκλα και άρχιζε την αγόρευσί του. Οι λόγοι του, εις άπταιστη καθαρεύουσα, είχαν τον ίδιο στόμφο, την ίδια ασυναρτησία και την ίδια κενή ρητορεία που έχουν όλοι οι πολιτικοί λόγοι μέσα στη Βουλή». Οπως μας πληροφορεί ο δημοσιογράφος-ιστορικός Γιάννης Καιροφύλας ακόμη και όταν οι αγορεύσεις του στην πλατεία Συντάγματος απαγορεύθηκαν «κατ' ανωτέραν εντολήν», ο Δελαπατρίδης δεν έχασε ποτέ τη δημοτικότητά του (εκτός ίσως από την περίοδο της Κατοχής) και το Αναμορφωτικό του Κόμμα, ούτε φυσικά την επιμονή του να λανσάρει ένα «υπουργείο Ερωτος». Ακόμη και όταν θα νοσηλευθεί στο Δρομοκαΐτειο. «Εκτός από ικανότατος ρήτορας, είχε μια μοναδική ικανότητα να προφητεύει» θυμάται ο κ. Καιροφύλας. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από τον πόλεμο είχε προφητέψει τον Χίτλερ!».

Αναρωτιέται κανείς μήπως η «τρέλα» στην πολιτική θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως γιατροσόφι της. Ισως ένα υπουργείο Ερωτος ή κάτι παρεμφερές να βοηθούσε λίγο. Να ήταν πιο εύπεπτο από τις πολιτικές ασυναρτησίες που έχουμε συνηθίσει να ακούμε. Χαζοί ήταν δηλαδή οι βασιλιάδες που είχαν τους σοφούς «τρελούς» δίπλα στους αθεράπευτα γνωστικούς αυλικούς τους;

Να ιδρύσουμε και μεις κόμμα πριν μας προλάβει ο Δημαράς!!!!!!!!!!!!!!!!


Σύμφωνα με   πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης αττικής κόντρα στο Σγουρό και Κικίλια, μαζί με τον επίσης ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου προχωρούν απο κοινού στην ίδρυση πολιτικής κίνησης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή. όπως λέει ο κ. Οικονόμου, μαζί τους θα έχουν καταξιωμένα στελέχη απο τον κοινωνικό χώρο αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης.

Η αρπαγή του δημόσιου τομέα..............

Μετά το εκρηκτικό ξεφούσκωμα της χρηματοπιστωτικής φούσκας που αιμοδοτούσε τον καπιταλισμό τις τελευταίες δεκαετίες, και με την άλλη εν δυνάμει φούσκα της πράσινης ανάπτυξης να μην λέει να φουσκώσει, το κεφάλαιο πλέον ασφυκτιά μη βρίσκοντας την ασφαλή και κερδοφόρα γωνιά να επωαστεί. Όπου και να κοιτάξει ανασφάλεια, δυσπιστία και ύφεση. Αμ έτσι, χωρίς το χρήμα να κυκλοφορεί και ν' αυγατίζει, καπιταλισμός δεν γίνεται. Ψοφάει, που να ψοφήσει!
Καιρό τώρα κλωθογύριζε στα μπατζάκια του κράτους και ξερογλειφόταν. Μιζάροντας από δω κι από κει, καλά τα κατάφερνε. Καλοζούσε, μα όσο να ' ναι ένα κομμάτι άρπαζε, η φρατζόλα ολόκληρη ήταν στα χέρια αλλουνού. Ώσπου έφτασε η ώρα να την πάρει κι αυτή.
Σ΄ολόκληρο τον κόσμο, αυτό τον καιρό βγήκαν τα μαχαίρια και θερίζουν. Ουρλιάζουν οι Γκαίμπελς, μικροί και μεγάλοι, λειαίνοντας το έδαφος για τη μεγάλη επίθεση. Μεγάλη αγορά, τεράστια τα κέρδη, τα παράσιτα το βάλανε σκοπό να κυριεύσουν ολόκληρο τον ξενιστή τους.
Για να εκπορθήσεις όμως το κάστρο, θέλει στρατηγική. Θέλει σφουγγοκωλάριους, θέλει και λάσπη. Μπόλικη. Κι όσο πιάσει.
Ξεκίνησαν με το μεγάλο κράτος, και με τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Έπαιξαν σ' αυτό τον σκοπό για αρκετούς μήνες. Δεν τους βγήκε κι άλλαξαν βιολί.
Το 'ριξαν στην ηθική, κι ανακάλυψαν την τεμπελιά, και την ανευθυνότητα. Στα χνάρια πάλι της ηθικής, ποιοι(;), οι ακόλαστοι (!), επικαλέστηκαν το δίκαιο. Πόσο άδικο τάχατες είναι να καλοταΐζονται οι ΔΥ και πόσο άδικο να ψωμολυσσάνε οι ιδιωτικοί. Άσχετο αν αυτό, όπως δείξαμε δεν αληθεύει. Ακόμα, πόσο άδικο είναι να έχουν σταθερή δουλειά οι μεν, και ασταθή οι δεν. Σαν να μην είναι δηλαδή αυτό το ίδιο το σκυλολόι που έκανε την αγορά εργασίας σαν τα δικά του μούτρα

που τούς βρήκαμε? για την αντιπολίτευση μιλάω!!!!!!!!!!!!

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών την Τρίτη. Τα κόμματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για λήψη νέων επαχθών μέτρων. Νέα Δημοκρατία και Ντόρα Μπακογιάννη στηλιτεύουν την «καθυστέρηση» στις μεταρρυθμίσεις ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ για κατάργηση της κοινωνικής προστασίας και «κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των εργαζομένων»...
Σχετικά με την υστέρηση των εσόδων, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Θ.Καράογλου ανέφερε ότι «πλέον, ακόμα και η τρόικα επισημαίνει ότι η πορεία των εσόδων δεν πάει καλά και σύμφωνα με τους στόχους που είχαν τεθεί, διαπιστώνει τις αδυναμίες στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ζητάει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και νέα μέτρα».«Η μείωση του ελλείμματος» συνέχισε ο βουλευτής, «είναι μικρότερη από τους στόχους που είχαν τεθεί, ενώ το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 40 δισ. ευρώ, μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα σε περίοδο που έχουν παρθεί τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος» ρωτώντας: «Προς τι λοιπόν οι θυσίες του Ελληνικού λαού;»Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως απαιτείται σταθερό φορολογικό πλαίσιο, μειωμένοι συντελεστές φορολόγησης, φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στον κρατικό μηχανισμό, κλίμα εμπιστοσύνης επιχειρηματικού κόσμου και κυβερνητικής πολιτικής, αναπτυξιακό προσανατολισμό.Το ΚΚΕ τονίζει ότι «κυβέρνηση και τρόικα κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά της ζωής και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών εμπόρων και των βιοτεχνών, των αγροτών».«Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και της γενικής συλλογικής σύμβασης είναι γενικευμένη. Μαζί με τους μισθούς πείνας, φέρνουν νέες απολύσεις χωρίς καμία προστασία των ανέργων και γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας» επισημαίνει και προσθέτει ότι «είναι απάτη ο ισχυρισμός ότι η κατάργηση και η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών δεν θα φέρει απολύσεις. Εκτός από τους χιλιάδες συμβασιούχους που θα απολυθούν, οι μετατάξεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα είναι προθάλαμος των απολύσεων.»Από την πλευρά του ΣΥΝ, ο Γιάννης Μήλιος ανέφερε πως οι «δέκα μεγάλες προκλήσεις» στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών «σκιαγραφούν μια στρατηγική που επιδιώκει την πιο ακραία συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με παράλληλη κατάργηση του όποιου ευρωπαϊκού κεκτημένου εργατικής νομοθεσίας και κοινωνικής προστασίας υφίστατο μέχρι σήμερα στη χώρα μας».«Η κυβέρνηση λειτουργεί πλέον ως επιτροπή προώθησης των πιο ακραίων εργοδοτικών επιδιώξεων, υπάγοντας το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας στα συμφέροντα των κάθε λογής εγχώριων και διεθνών αγορών» συνέχισε, τονίζοντας πως «η ανοχή προς την κυβέρνηση έφτασε στα όριά της».Οι ανακοινώσεις της τρόικας «επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και τις ανησυχίες για την καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση» ανέφερε εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αναγέννησης της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας πως «πέρα από το μνημόνιο υπάρχουν μεταρρυθμίσεις, στις οποίες μπορούν να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις».

Δεν είναι ο κανόνας. Είναι το κλίμα που διαμορφώνεται.........

Του επιτέθηκε με τσεκούρι για 10 ευρώ!
Άσχημη τροπή πήρε ο διαπληκτισμός δύο 27χρονων φίλων από τα Μελισσάτικα Βόλου, που είχε ως αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με χτύπημα στο πλευρό από τσεκούρι και ο άλλος με χτύπημα από μαχαίρι.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr, ο καβγάς ξεκίνησε εξαιτίας μιας παλιάς οικονομικής διαφοράς που ανερχόταν στο ποσό των 10 ευρώ.
Ύστερα από έντονη λογομαχία, τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και τότε βγήκαν τα μαχαίρια και τα τσεκούρια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο φίλοι αλληλοτραυματίστηκαν με τσεκούρι και μαχαίρι, ενώ προκάλεσαν ζημιές ο ένας στο αυτοκίνητο του άλλου.

Στον 27χρονο που τραυμάτισε τον φίλο του με τσεκούρι ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.