Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αδαμαντία (Ντία) Αναγνώστου Η πολιτική φθείρει αλλά και... παχαίνει

Η ΚΥΡΙΑ Αδαμαντία (Ντία) Αναγνώστου, πρώτη κυρία της Αθήνας, σύζυγος του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, δεν θέλει,λέει,να έχει καμία σχέση με την πολιτικήαλλά ούτε και με τη δημοσιότητα.Ούτε
βεβαίως πανηγύρισε,όπως κανείς θα ανέμενε,για τη νίκη του συζύγου της στον πρώτο δήμο της χώρας: «Αλήθεια,μήπως έχεις σκεφθεί τις συνέπειες της εκλογής σου;» τον ρώτησε ξαφνικά την ώρα που τα κόμματα που τον στήριξαν,το ΠαΣοΚ,η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι- Πράσινοι, πανηγύριζαν
για τη θριαμβευτική νίκη του. «Δεν θέλει να κάνει δηλώσειςούτε να δίνει συνεντεύξειςούτε να φωτογραφίζεται. Είναι μια απολύτως έντιμη γυναίκα, καλή σύζυγος,καλή μαγείρισσα,εργασιομανής και ουδέποτε επιθύμησε θέση στο Δημόσιο» χαρακτηρίζει ο νέος δήμαρχος της Αθήνας τη σύζυγό του.

Η κυρία Ντία Αναγνώστου γίνεται από την πρώτη του έτους πρώτη κυρία της Αθήνας, πλην όμως αυτό το γεγονός δεν φαίνεται να την πολυαπασχολεί, αφού δηλώνει αφοσιωμένη αφενός στις δύο κόρες της, την Κατερίνα Μαρκέλα, 4,5 ετών, και την ηλικίας μόλις 7,5 μηνών Αγγελική, αφετέρου στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Ισως να μην το γνωρίζετε, αλλά μόλις λίγα 24ωρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυρία Ντία Αναγνώστου βρέθηκε στη Φλωρεντία, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, και ως σήμερα παραμένει εκεί διδάσκοντας.

«Να προσέχεις την υγεία σου,είναι δουλειά που φθείρει. Πρέπει να την προφυλάξειςγια να προσφέρεις έργο στην πόλη» είπε κάποια στιγμή στον σύζυγό της όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, αφού σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο κ. Καμίνης βρισκόταν περισσότερες ώρες στο επιτελείο του, στους δρόμους, μαζί με τους συνεργάτες του και στα τηλεοπτικά κανάλια, παρά στο σπίτι του. Η κυρία Αναγνώστου θεωρεί αναμφίβολα ότι η πολιτική φθείρει αλλά και... παχαίνει και δεν το κρύβει, αφού σε όλη της τη ζωή επεδίωξε να είναι μακριά και από πολιτικούς και από την πολιτική. «Βλέπει τα προβλήματα των πολιτών και γνωρίζει ότι κλονίζουν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα» λέει ο σύζυγός της.

Τη θητεία του συζύγου της στη δημαρχία της Αθήνας προφανώς τη βλέπει- λένε όσοι τη γνωρίζουνσαν μια «δουλειά» που πρέπει να φέρει εις πέρας. Ως «δουλειά», και μάλιστα παραγωγικότατη, έβλεπε άλλωστε και το λειτούργημα που έκανε επί οκτώ χρόνια ο σύζυγός της ως Συνήγορος του Πολίτη. Η ίδια ουδέποτε εντάχθηκε σε κόμμα ή σε πολιτικό σχηματισμό, ούτε καν όταν ήταν φοιτήτρια. «Ξέκοψε τελείως από την πολιτική» βεβαιώνει και ο σύζυγός της. Οπως ακριβώς συνέβαινε επί σειρά ετών με τον κ. Καμίνη, ο οποίος λόγω του λειτουργήματός του ως Συνηγόρου του Πολίτη είχε γνωρίσει και συνομιλήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους περισσότερους υπουργούς, πρώην υπουργούς και με τους περισσότερους βουλευτές. Πάντοτε όμως τους κρατούσε όλους σε μια απόσταση.

Την ίδια απόσταση από την πολιτική κρατεί και η σύζυγός του. «Νομίζω ότι πήρες μερικά κιλά» είπε στον σύζυγό της μετα το τέλος του προεκλογικού αγώνα, τότε που βγήκαν μαζί με τις κόρες τους για μια βόλτα στην Αθήνα, και εν συνεχεία επανέλαβε τη συνηθισμένη προτρο πή της, την οποία δεν σταματά να λέει από τότε που ο κ. Καμίνης αναμείχθηκε με την πολιτική: «Πρόσεξε την υγεία σου τώρα που έγινες δήμαρχος, ακούς;». Καμία κουβέντα για πολιτική, καμία κουβέντα για όλους αυτούς που βοήθησαν να εκλεγεί δήμαρχος, καμία συζήτηση για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ο σύζυγός της.

Ως πρώτη κυρία της Αθήνας η κυρία Αναγνώστου θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί το πρωτόκολλο, δηλαδή να συνοδεύει τον σύζυγό της σε εκδηλώσεις, ταξίδια, σε συναντήσεις με διάφορες προσωπικότητες. Πώς θα τα καταφέρει όλα αυτά τη στιγμή που δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική; «Οταν θα βρίσκεται εδώ, θα ακολουθεί το πρωτόκολλο,τι άλλο να κάνει;» λέει με χιούμορ ο σύζυγός της, ο οποίος ωστόσο σημειώνει ότι μπορεί να μην ασχολείται με την πολιτική αλλά πολλές φορές στο παρελθόν είχαν συζητήσει για την Αθήνα και τα προβλήματά της. Η ίδια είναι και φανατική ποδηλάτισσα, όταν βεβαίως βρίσκει καιρό από τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. «Εβλεπε και αυτή τα χάλια της πρωτεύουσας και τα σχολίαζε» ήταν το μόνο που δέχθηκε να πει ο κ. Καμίνης για τις σχέσεις της συζύγου του με την Αθήνα αλλά και με τη δημαρχία και βεβαιώνει ότι ως τώρα δεν του έκανε καμία πρόταση ή είπε τη γνώμη της ή έστω ζήτησε κάτι ώστε να «διορθωθούν αυτά τα χάλια». Περισσότερο στρέφει την προσοχή της σε άλλες πρωτεύουσες, κυρίως σε ευρωπαϊκές, τη στιγμή που πρωτίστως την ενδιαφέρει, όπως λέει, να υπάρξει πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη Φλωρεντία άλλωστε βρίσκεται για τον σκοπό αυτόν.

«Ξαφνικός έρωτας» στα γραφεία του Συνηγόρου
Η κυρία ΝτίαΑναγνώστουγνωρίστηκε σχετικά πρόσφατα με τον σύζυγό της και νέο δήμαρχο της Αθήνας.Μη νομίζετε όμως ότι η γνωριμία τους έγινε σε κάποιο σπίτι ή σε κάποιο κλαμπ ή έστω σε κάποια εκδρομή.Γνωρίστηκαν το 2003 στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη,θεσμό που επί οκτώ χρόνια υπηρέτησε ο κ.Καμίνης,προτού ο κ.Φ.Κουβέληςτον προτείνει ως κοινό υποψήφιο με το ΠαΣοΚ για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθήνας. «Ηταν μια επιστημονική,υπηρεσιακή γνωριμία που κατέληξε σε σφοδρότατο έρωτα και εν συνεχεία σε γάμο»βεβαιώνουν οι συνεργάτες του κ.Καμίνη.Και όντως αυτή η γνωριμία έγινε λόγω... γραφειοκρατίας της δημόσιας υπηρεσίας.Η κυρία Ντία Αναγνώστου,ως ακαδημαϊκός,ανέλαβε καθήκοντα για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.Εκεί γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της (ο οποίος ήταν ήδη διαζευγμένος).Μίλησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και για τα αμερικανικά πανεπιστήμια,αφού και ο κ.Καμίνης δεν είναι μόνο αμερικανοσπουδαγμένος αλλά και γεννημένος στην Αμερική,στη Νέα Υόρκη,το 1954,όταν ο πατέρας τουΒασίλης Καμίνης εργαζόταν για την οικογένειαΣταύρου Λιβανού.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη από αγροτική οικογένεια, αριστούχος φημισμένων αμερικανικών πανεπιστημίων όπως το Μount Ηolyoke College της Μασαχουσέτης, που ιδρύθηκε το 1837, ειδικευμένο στις ανθρωπιστικές και στις κοινωνικές επιστήμες,αλλά και στα πανεπιστήμια Yale και Ρrinceton,ήθελε από φοιτήτρια να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

Σήμερα είναι λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=370104&dt=28/11/2010#ixzz16cQauyhN

Ανάγκη επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου της τρόικας για την Ελλάδα βλέπει το Εurogroup

Ανοιξε και επίσημα η διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από το μηχανισμό στήριξης (ύψους 110 δισ. ευρώ) προς την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του αρμόδιου Επιτρόπου Όλι Ρεν, μετά τη συνεδρίαση για την έγκριση της διάσωσης της Ιρλανδίας. Στο ανακοινωθέν γίνεται λόγος για «ανάγκη εναρμονισμού του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ιρλανδίας και της Ελλάδας», κάτι που σημαίνει ότι η αποπληρωμή θα φθάσει στα 11 έτη, όπως ορίστηκε για την Ιρλανδία. Διαβάσετε αναλυτικά

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS

 Δημοσιεύτηκαν τελικά στην ιστοσελίδα Wikileaks τα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ.Ξένες εφημερίδες και πρακτορεία μεταδίδουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις.Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν, επικαλούμενα τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα, οι ΗΠΑ πίεζαν τη Σαουδική Αραβία να εξαπολύσει πόλεμο κατά του Ιράν, Σαουδάραβες χρηματιστές και επιχειρηματίες χρηματοδοτούσαν την Αλ Κάιντα, η Κίνα διεξάγει κυβερνοπόλεμο κατά των ΗΠΑ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έδωσε εντολή στους αμερικανούς διπλωμάτες στον ΟΗΕ να κατασκοπεύουν ξένους συναδέλφους τους...

Παράλληλα, υφίσταται διαμάχη ΗΠΑ - Πακιστάν για τα πυρηνικά καύσιμα, η ρωσική αλλά και η αφγανική κυβέρνηση έχουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, η Τουρκία στήριξε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ενώ οι ΗΠΑ στήριξαν τη δράση του ΡKΚ στην Τουρκία.Τέλος, αναφέρονται πληροφορίες για άσεμνη συμπεριφορά μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.Στο μεταξύ, πριν τη δημοσίευση, το WikiLeaks ανακοίνωσε ότι αποτελεί το στόχο κυβερνοεπίθεσης, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν θα το εμποδίσει να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα."Αποτελούμε αυτή τη στιγμή το στόχο μιας μαζικής επίθεσης υπό τη μορφή μιας άρνησης λειτουργίας" αναφέρει το μήνυμα στο Τwitter.Οι εφημερίδες: "El Pais, Le Monde, Spiegel, Guardian και New York Times θα δημοσιεύσουν πολλά τηλεγραφήματα των αμερικανικών πρεσβειών, ακόμη κι αν το WikiLeaks είναι εκτός λειτουργίας", αναφέρει άλλο μήνυμα που προέρχεται από την ίδια πηγή.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Το νέο ενιαίο μισθολόγιο – «πεινολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα περιλαμβάνει μόνο άλλη μια μεγάλη μείωση αποδοχών μέσω της περικοπής επιδομάτων μετά το τσεκούρι του 2010 (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας, υπερωρίες κλπ). Μια πρώτη πρόγευση, ήδη παίρνουμε μέσω των διαρροών που αφορούν νέες περικοπές με πρόσχημα την εισφορά υπέρ του εφάπαξ! Ήδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην επιβολή επιπλέον εισφοράς ύψους 2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην παρακράτηση ενός ακόμα (δεύτερου) μισθού στους νεοεισερχόμενους! Ειδικά το τελευταίο σημείο αποτελεί και μια πρόγευση του πώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι συνήθως έχουν και τα γνωστικά εφόδια ώστε να αναλάβουν τη διεκπεραίωση σειράς εξειδικευμένων εργασιών! Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος ώστε να καταβληθεί το εφάπαξ στους 35.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη βγει στη σύνταξη το τελευταίο 14μηνο. Σε ότι αφορά ειδικότερα το 2010, οι συνολικές αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να φτάσουν τις 42.000 (κυρίως εκπαιδευτικοί και ένστολοι). Έτσι λοιπόν, το κύμα συνταξιοδοτήσεων, το οποίο πυροδότησε η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος τον Ιούνιο, είναι το πρόσχημα ώστε οι σημερινοί δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικά οι νεότεροι να επωμιστούν ακόμα περισσότερα βάρη! Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ εμφανίζεται αντίθετη στους σχετικούς σχεδιασμούς τονίζοντας πως ήδη γίνονται κρατήσεις υπέρ του εφάπαξ: 3% στους μισθούς του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων μαζί με την παρακράτηση ενός μισθού για τους νεοεισερχόμενους. Τέλος, η ΑΔΕΔΥ στηλιτεύει το γεγονός πως το Δημόσιο είναι ο μόνος εργοδότης που δεν συμμετέχει με εισφορές στο σχηματισμό του εφάπαξ, αντίθετα δηλαδή με ότι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα!

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ!!