Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

11 Δεκεμβρίου - Ημέρα του Παιδιού

H UNICEF, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1953, γίνεται μόνιμο τμήμα του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών με κεντρικά γραφεία στη Ν.Υόρκη και αποστολή της την κάλυψη των μακροπρόθεσμων αναγκών των φτωχών παιδιών των αναπτυσσόμενων χωρών. Το 1954, ο ηθοποιός Danny Kaye ανακηρύσσεται πρώτος "πρεσβευτής" της UNICEF με αρμοδιότητα την ευρεία δημοσιοποίηση των αναγκών των παιδιών όλου του κόσμου.

UNICEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΗ UNICEF παρείχε βοήθεια στην Ελλάδα από το 1947 έως το 1969 και εφάρμοσε προγράμματα παστερίωσης του γάλακτος, ελέγχου της φυματίωσης και της σύφιλης και άλλα συνολικού ύψους τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το 1977, ιδρύθηκε η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, που σκοπό της έχει την πληροφόρηση των Ελλήνων για την κατάσταση των παιδιών και των μητέρων τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την εκπαίδευση για την ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον από μια ευαισθητοποιημένη νέα γενιά, την πώληση προϊόντων (κάρτες, τετράδια, παιχνίδια, είδη γραφείου κ.ά.) και τη συλλογή πόρων μέσω δωρεών για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης ή επείγουσας ανάγκης σε σχεδόν 160 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και της Ανατολικής Ευρώπης.


Στην Ελλάδα, η γενέθλια ημέρα της UNICEF γιορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού.
Στα πλαίσια του εορτασμού, διοργανώνεται ο Ετήσιος Τηλεμαραθώνιος της UNICEF και πλήθος εκδηλώσεων από εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Κρύο, χιόνι και θυελλώδεις άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Τσουχτερό κρύο με ηλιοφάνεια επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε λευκό κλοιό βρίσκονται περιοχές στη Νότια Ελλάδα με τα πρώτα χρόνια να πέφτουν και στην Αττική.
Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. 
Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αττική από το βράδυ της Παρασκευής. Στα λευκά και η Πάρνηθα με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο δρόμος προς το τελεφερίκ. Στα λευκά ντύθηκαν τα βόρεια προάστεια της Αθήνας, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρόβλεψη του καιρού

Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, το Σάββατο στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιόνι στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΟΔΙΑ:ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ



Βίασαν την χώρα και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι …παρθένα!

Αυτοί που ακόμα οφείλουν τις αποζήμιώσεις από το Ελληνικό ολοκαύτωμα και αρνούνται “με τσαμπουκά” να τις πληρώσουν έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως κατήγοροι.

Tο πλιάτσικο οργάνωσε και εκτέλεσε ο “σκληρός πυρήνας” της ΕΕ με τις πολυεθνικές του! Οι ίδιοι οι Γερμανοί “κατήγοροι” (με τα τσολιαδάκια τους πάντα) που λάδωσαν το σύμπαν για να βιάσουν ανενόχλητοι τον δημόσιο πλούτο με Siemens, MAN, Hoechtief, γερμένα υποβρύχια και ναυπηγεία… Οι “αρμόδιες αρχές” της ΕΕ έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό το πανηγύρι