Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ικανοποιημένος από την ευθυγράμμιση του νόμου για τα εργασιακά ζητήματα της Ελλάδας με το Μνημόνιο, δηλώνει ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν.
Αυτό που προέχει σύμφωνα με τον Αμαντέο Αλταφάζ, είναι η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας από όλες τις πλευρές, διαδικασία την οποία η Κομισιόν θα παρακολουθεί...

«Όλα τα στοιχεία του νόμου για τα εργασιακά θέματα στην Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένα με το Μνημόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, στο σημερινό, άτυπο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο οι υπουργοί παρουσίασαν τον προγραμματισμό του για το επόμενο διάστημα, όπως τους είχε ζητήσει με σχετική του επιστολή ο κ. Παπανδρέου. Σύμφωνα...
πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πρώτο μεγάλο νομοθέτημα της κυβέρνησης θα είναι ο επενδυτικός νόμος, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στις εξελίξεις στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και να έχει φωνή σε αυτές τις εξελίξεις.

Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων αλλά και οι βουλευτές να έχουν ενεργό συμμετοχή στην επεξεργασία των νομοσχεδίων.

Salviamo Sakineh 43 χρονών Ιρανή, καταδικασμένη σε θάνατο με λιθοβολισμό

Την περιμένει ο θάνατος με λιθοβολισμό, με την κατηγορία της μοιχείας!! Να αγωνιστούμε όλοι για να σωθεί έστω και μια γυναίκα από τις εκατοντάδες που κάθε χρόνο καταδικάζονται σε θάνατο με αυτό τον τρόπο στα μουσουλμανικά κράτη όπου εφαρμόζεται η Σαρία,   

Το φαινόμενο αυτό είναι από αυτά που δεν πρέπει να υπάρχει το άλλοθι της παράδοσης της κρατικής κυριαρχίας. Προσβάλει όχι το συγκεκριμένο λαό, αλλά την ανθρωπότητα και η ανθρωπότητα οφείλει να αντιδράσει. 

112 Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Ένας αριθμός που πρέπει να θυμάστε σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν βρεθείτε!
Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους Ευρωπαίους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. ασθενοφόρου, πυροσβεστικής ή αστυνομίας καλέστε το 112.
Στην τηλεφωνική σας κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.


 • Ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης 112 λειτουργεί και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
 • Ο ρόλος της νεολαίας σήμερα...

  Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  ΠΑ.ΣΟ.Κ


  Ο ρόλος της νεολαίας στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στην εκδήλωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ της Αριστερής Πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε αίθουσα κεντρικού Ξενοδοχείου στην Αθήνα.
  Στην ομιλία του το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κάλεσε τους νεολαίους να ανατρέψουν το παλιό, να ξαναφτιάξουν το Κίνημα και να αντισταθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον τους.
  Αναφέρθηκε στη σημερινή πολιτική συγκυρία μιλώντας για μια ζοφερή πραγματικότητα:
  «Ζούμε μια πραγματικότητα ζοφερή, γκρίζα και...
  φοβική για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
  Η ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική είναι σε σύγκρουση με τα πιστεύω μας, είναι σε σύγκρουση με τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τα οράματα μας, είναι κάτι άλλο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ!
  Η Κυβέρνηση δυστυχώς παραδόθηκε αμαχητί στις άγριες διαθέσεις των πιο σκληρών μονεταριστικών κύκλων της Ευρώπης με τη βοήθεια των «Δούρειων Ίππων», που χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό της!
  Η Κυβέρνηση τέθηκε σε κηδεμονία, προσημείωσε την Εθνική Ανεξαρτησία και ανακάλυψε με καθυστέρηση τον αδιέξοδο δρόμο που επέλεξε, αποθεώνοντας τις αγορές και αναγορεύοντας σε μονόδρομους, τις πεπατημένες των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
  Ο δρόμος για το σοσιαλισμό μετατράπηκε σε επικίνδυνο μονοπάτι με μόνιμα θύματα αυτούς που ποτέ δεν έφταιξαν, αυτούς που πάντοτε μας στήριξαν, αυτούς που εναπόθεσαν τις τελευταίες τους ελπίδες για μια αξιοπρεπή ζωή σε εμάς.»
  Αναφερόμενος δε στη νεολαία σημείωσε:
  «Έτυχε στη δική σας γενιά, να ζήσετε την τελική αναμέτρηση ενός πραγματικού πολέμου. Ενός αληθινού πολέμου, ο οποίος- προς το παρόν- δεν διεξάγεται με όπλα, αλλά είναι το ίδιο καταστρεπτικός και βίαιος. Ενός οικονομικού πολέμου που μαίνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
  Οι σημερινές δυνάμεις του άξονα είναι οι τραπεζίτες και οι σημερινοί σύμμαχοι είναι οι παγκόσμιοι πολίτες.
  Άνθρωποι κάθε ηλικίας που βλέπουν τη ζωή τους να λεηλατείται από τους επικυρίαρχους του χρήματος και τα όνειρά τους να ακυρώνονται απ' τις άπληστες αγορές.
  Άνθρωποι όπως εγώ κι εσείς, που επιμένουμε να σκεφτόμαστε σοσιαλιστικά κι αρνιόμαστε την υποταγή μας σ' αυτούς που έχουν για θεό τους το χρήμα.
  Τώρα είναι η ώρα, τώρα που η Πατρίδα απειλείται, είναι η ώρα να σταθούμε κι εμείς.
  Αυτοί μας θέλουν να στεκόμαστε απελπισμένοι μπροστά στο γκισέ της Τράπεζας.
  Εμείς θα σταθούμε στους δρόμους.
  Αυτοί μας θέλουν μπροστά στη τηλεόραση τρομαγμένους απ' τη νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα.
  Εμείς θα σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλον και θα βρούμε τη δύναμη να υπηρετήσουμε τις αλήθειες.
  Αυτοί μας θέλουν κλεισμένους στον εαυτό μας, να νοιαζόμαστε μονάχα να σώσουμε την τσέπη μας.
  Εμείς νοιαζόμαστε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, γιατί ξέρουμε καλά, πως αν χαθεί η Πατρίδα, αν δυστυχήσουν οι συνάνθρωποι, τότε θα γίνουμε περιπλανώμενοι φτωχοί σ' ένα αφιλόξενο και ανελεύθερο κόσμο.»
  Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στην κρίση των πολιτικών νεολαιών λέγοντας:
  «Η κρίση του πολιτικού συστήματος δεν άφησε ανέπαφες τις πολιτικές νεολαίες. Που αργά αλλά σταθερά από μαζικές οργανώσεις με έντονες ιδεολογικές και πολιτικές αναζητήσεις μετατράπηκαν σε εκλογικούς μηχανισμούς κρούσης και αργότερα σε αποιδεολογικοποιημένους συνομιλητές του συστήματος.
  Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξω ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι οργανώσεις της νεολαίας από δυναμικά κομμάτια κατάληξαν να είναι χώροι παραγωγής και ανάδειξης μικρών και μεγάλων παραγόντων, που ασχολούνται κυρίως με την προσωπική τους ανέλιξη, όχι σαν αποτέλεσμα μιας διαχρονικής παρουσίας και δράσης στους μαζικούς χώρους αλλά ως «συνεργάτες» κεντρικών στελεχών!
  Είναι μια εικόνα άσχημη, μίζερη που δεν ταιριάζει στις δικές μας παρακαταθήκες.»
  Από την πλευρά του, στην εισήγηση του, το μέλος του Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Γιακαλής αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα της σημερινής νεολαίας, καλώντας τους νέους να συσπειρωθούν γύρω από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.
  «Όπου και αν βρεθεί ο νέος βιώνει τις συνέπειες της κρίσης αλλά και των λανθασμένων πολιτικών που αντί να λύνουν δημιουργούν επιπλέον προβλήματα!
  Στους χώρους της εργασίας η γενιά των 700 ευρώ μετατρέπεται σε γενιά των 400, αν και εφόσον βρει δουλειά, αν και εφόσον εκτιμηθούν οι γνώσεις μας.
  Οι νέοι επιχειρηματίες συναντούν την αδιαφορία. Κανένας σχεδιασμός για παροχή κινήτρων σε νέους επιχειρηματίες σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία κάνουν κάθε προσπάθεια για επιχειρηματική κίνηση μετέωρο βήμα .
  Οι νέοι αγρότες βιώνουν την εγκατάλειψη της υπαίθρου αλλά και την αδυναμία του κράτους να τους δώσει επιπλέον κίνητρα παραμονής στα χωριά τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις όποιες περιουσίες τους. Η μετανάστευση και η ετεροαπασχόληση είναι δυστυχώς και εδώ η λύση που προκρίνεται
  Στα πανεπιστήμια αντιμετωπίζονται με τη λογική της παραγωγής μηχανών που θα βοηθήσουν αύριο το σύστημα, χωρίς ουσιαστικές γνώσεις, χωρίς κίνητρα για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Η παιδεία εξακολουθεί να παραμένει ταξική στερώντας από τους οικονομικά ασθενέστερους και ικανούς το δικαίωμα να ολοκληρώσουν τα μεταπτυχιακά τους και την εξειδίκευση.
  Τα πτυχία παραμένουν άχρηστα χαρτιά για μια αγορά εργασίας που ακόμη και σήμερα δέχεται ως βασικό προτέρημα το μέσον και τις γνωριμίες.
  Την ίδια στιγμή που τα καλύτερα μυαλά της χώρας επιλέγουν την μετανάστευση σε χώρες του εξωτερικού η ελληνική αγορά γεμίζει με πτυχία αμφιβόλου αξίας από χώρες του εξωτερικού.»
  Περιγράφοντας τους στόχους για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιακαλής σημείωσε:
  «Εμείς θέλουμε και πιστεύουμε σε μια νεολαία.
  Υπεύθυνη, ριζοσπαστική και αυτόνομη, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.
  Που έχει κριτική σκέψη και πρόταση.
  Που δεν φοβάται να κατακρίνει αλλά και να επικρίνει.
  Που μαθαίνει μέσα από τα λάθη της.
  Που μπορεί να εκφράζεται μέσα από τη συλλογική κινηματική δράση και όχι μέσω αναφορών σε βουλευτικά ή υπουργικά πρόσωπα.
  Που λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.
  Που έχει πρόταση ρεαλιστική αλλά συγχρόνως μπορεί και να ονειρεύεται.
  Που αμφισβητεί κάθε κομματική ‘αυθεντία’. Σεβόμαστε τους αγώνες τους όμως θέλουμε μόνοι μας να διαμορφώσουμε την κοινωνία που θα ζήσουμε.
  Που δείχνει στην πράξη την απαξίωσή της στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.
  Που διεκδικεί και προσφέρει χωρίς να ζητά ανταλλάγματα.
  Που διαδίδει τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά».

  «Έχουμε το κουράγιο να λέμε ότι οι φόροι είναι ένα υπέροχο πράγμα…»

  η εφημερίδα της κεντροαριστεράς “La Repubblica”
  Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

  «Έχουμε το κουράγιο να λέμε ότι οι φόροι είναι ένα υπέροχο πράγμα…»
  «"Οι φόροι είναι υπέροχοι". Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες φράσεις του πρώην υπουργού οικονομίας της 2ης κυβέρνησης Πρόντι. Ο 70χρονος οικονομολόγος πέθανε από έμφραγμα. Ήταν αυτός που εφεύρε εκφράσεις όπως “μαμμόθρεφτα” (για τους νέους που μένουν με τους γονείς), “tesoretto” (επιπρόσθετους ειδικούς φόρους) και “οι φόροι είναι υπέροχοι”…».

  Ερώτηση στην Βουλή για το πολυτεκνικό επίδομα...

  Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
  ΕΡΩΤΗΣΗ
  Προς : Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  Υπουργό Οικονομικών
  Θέμα: Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος
  Κύριοι Υπουργοί,
  Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση προωθεί την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος, παρά το γεγονός ότι αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία είχε κριθεί αντισυνταγματική το 2001. Το εισοδηματικό όριο μάλιστα για να δικαιούται η πολύτεκνη οικογένεια το σχετικό επίδομα, φαίνεται να ορίζεται στις 40000 ευρώ ετησίως μεικτά, δηλαδή...
  περίπου 30000 ευρώ το χρόνο καθαρά! Πραγματικά απορούμε πώς προέκυψε αυτό το νούμερο και σε ποια Ελλάδα κατοικούν όσοι το εισηγήθηκαν. Με την πρωτοφανή αύξηση της έμμεσης φορολογίας, με το ΕΣΥ να υπολειτουργεί, με την ανεργία να εκτροχιάζεται και με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι τα 40.000 ευρώ ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα για μια πενταμελή και πλέον οικογένεια είναι υψηλά εισοδήματα και όσοι έχουν περισσότερα από αυτά ζουν άνετα, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους; Έχετε αίσθηση των εξόδων που συνεπάγονται τρία και περισσότερα παιδιά για τους γονείς τους και σε ποιες θυσίες υποβάλλονται αυτοί οι γονείς προκειμένου να παρέχουν τα αναγκαία σε αυτά τα παιδιά που τόσο χρειάζεται η χώρα μας; Επιπλέον και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος καταργείται και η χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου (178 ευρώ μηνιαίως) που λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες που έχουν τρίτο τέκνο μέχρι έξι ετών ανεξαρτήτως εισοδήματος, θεσπίζεται εισοδηματικό όριο 40000 ευρώ μεικτά ετησίως για την χορήγηση της εφάπαξ παροχής των 2000 ευρώ που καταβάλλεται για την γέννηση του τρίτου τέκνου και κάθε τέκνου μετά το τρίτο. Ταυτόχρονα θεσπίζεται το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο ως προϋπόθεση της συμμετοχής στις προσλήψεις, για τη μερική απασχόληση των πολυτέκνων, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων, για τις μεταθέσεις των τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων και τέλος για την συμμετοχή τους ως ειδική κατηγορία στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ! Έχετε αντιληφθεί σε τι οικονομικό αδιέξοδο οδηγείτε την πλειοψηφία των πολυτεκνικών οικογενειών στερώντας τους το πενιχρό αυτό επίδομα; Έχουμε μήπως ξεπεράσει τα προβλήματα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να περιορίσουμε τις γεννήσεις;
  Κατόπιν όλων αυτών,
  Ερωτάστε:
  1. Ποιο είναι το όφελος που εκτιμάτε ότι θα προκύψει εάν καθιερωθεί το συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος και αν αντισταθμίζεται το κοινωνικό κόστος αυτής της ρύθμισης;
  2. Προτίθεστε να αναιρέσετε αυτή την εξέλιξη που καταργεί τα δικαιώματα των πολυτέκνων στα πλαίσια του κράτους πρόνοιας που αποτελούσε βασική πολιτική επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι το 2009;
  Ο ΕΡΩΤΩΝ
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

  ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  Κραυγή αγωνίας για τη συστηματική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς ύψωσαν σημαντικές προσωπικότητες του νομικού κόσμου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τα δικαιώματα της...Κραυγή αγωνίας για τη συστηματική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς ύψωσαν σημαντικές προσωπικότητες του νομικού κόσμου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τα δικαιώματα της...
  γυναίκας και την πορεία της ισότητας των φύλων, εν όψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος. «Σήμα κινδύνου» για το «ροκάνισμα» των δικαιωμάτων της γυναίκας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα εξέπεμψε η καθηγήτρια Αλ. Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου (φωτό), που τιμήθηκε με την επίδοση και ειδικού τόμου, στο πλαίσιο εορταστικής ημερίδας για τα 90 χρόνια δράσης του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, στον οποίο προσφέρει πάνω από 60 χρόνια τις υπηρεσίες της. Παράλληλα, την ανησυχία τους για την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων εξέφρασαν πολλοί νομικοί.

  ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΦΑΠΑΞ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

  Μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία θα προβλέπει η μεταρρύθμιση Νο2 του Ασφαλιστικού που θα γίνει μέσα στο 2011 και θα εφαρμοστεί πλήρως από τις αρχές του 2012. Τη σχετική εντολή «δίνει» το...
  επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέποντας την υποχρέωση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να παρουσιάσει έως τα τέλη Μαρτίου σχετικές αναλογιστικές μελέτες και να νομοθετήσει τις περικοπές έως τα τέλη Ιουνίου. Αν αυτό δεν συμβεί, η τρόικα θα επιβάλει μειώσεις από τις αρχές του 2012.
  Το Μνημόνιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν κι άλλο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να μειωθούν οι συντάξεις που χορηγούν τα ταμεία κύριας ασφάλισης, αν οι αναλογιστικές μελέτες που θα παραδοθούν στα τέλη Δεκεμβρίου δείξουν ότι δεν συγκρατούνται οι δαπάνες για τις πληρωμές συντάξεων. Η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) με βάση το Μνημόνιο, δεν θα πρέπει να αυξηθεί πάνω από το 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060.

  Ασυμφωνία χαρακτήρων

  Τελικά συμφωνεί ειλικρινά η όχι ο κ. Ιερώνυμος με το “φυλλάδιο προς τον λαό” το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει ότι "είμαστε μια χώρα υπό κατοχή";
  Αρχικά η επίσημη εκδοχή ήταν οτι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ήταν σύμφωνος και φερόταν ενοχλημένος απο το ύφος του κειμένου.Από το newpost.gr

  Αλλά το «τοπίο» για το αν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμφωνεί με το φυλλάδιο «Προς το Λαό» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τονίζοντας οτι:«Ο αρχιεπίσκοπος δεν διαχωρίζει τη θέση του από τη Σύνοδο και την Ιεραρχία».
  Έγκυρες πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, αναφέρουν ότι συντάκτες του συγκεκριμένου φυλλαδίου είναι οι Μητρπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος
  Στο μεταξύ κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο σχολίαζαν οτι “η ηχηρή... σιωπή την οποία είχε επιβάλλει ο κ. Ιερώνυμος στην Εκκλησία επιτέλους έσπασε!”
  Την ίδια ώρα κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι “όλοι όσοι τόσους μήνες χύνουν δηλητήριο στην κοινωνία μιλώντας πχ. για "χώρα υπό κατοχή" ας ξανασκεφτούν καλά τι κάνουν, μετά τη άνανδρη επίθεση στον K. Χατζηδάκη.
  Ο κόσμος, ναι, είναι αγανακτισμένος. Εξοργισμένος. Άλλα η Ελλάδα στέκεται όρθια. Και μπορεί να νικήσει. Κανείς, λοιπόν, δεν δικαιούται να την παρουσιάζει υπό κατοχή. Τελειωμένη. Νεκρή”.
  Είναι προφανές οτι η παρέμβαση της Διοικούσης Εκκλησίας λαμβάνει πλέον πολιτικές διαστάσεις αφού έχει δυσαρεστήσει σφόδρα την κυβερνητική πλειοψηφία. Το ζητούμενο ωστόσο αυτή την ώρα είναι η ουσιαστική αντίδραση-η οποία αναμένεται οσονούπω- του κ. Ιερώνυμου παρά το γεγονός οτι αναγκάστηκε μέσω του Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής να υιοθετήσει το οξύ κείμενο.
  Η επίσημη τοποθέτηση-όπως έχει αποκαλύψει πρώτο το newpost.gr- της κ. Μητώση στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι βέβαιο οτι σηματοδοτεί σειρά εξελίξεων αφού είναι αυτή που καλείται να διαχειριστεί τον διάλογο ανάμεσα στις τις δυο πλευρές. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για “καλοστημένο παιχνίδι” τονίζοντας οτι η “σύγκρουση ανάμεσα στην Εκκλησία και την Κυβέρνηση διευκολύνει το σχεδιαζόμενο χωρισμό δίνοντας σειρά επιχειρημάτων και στις δυο πλευρές”. Μάλιστα όπως οι ίδιες πηγές σημειώνουν ο κ. Ιερώνυμος γνώριζε το οξύ κείμενο περί “κατοχής της Ελλάδας” αλλά εντέχνως το άφησε να κυκλοφορήσει ώστε να έχει το περιθώριο να τοποθετηθεί αλλά και να χειριστεί το ζήτημα στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει.
  Το φυλλάδιο “Προς το Λαό”
  Το φυλλάδιο “Προς το Λαό”, το οποίο μοιράστηκε στους ναούς και το οποίο τοποθετείται με σκληρούς και οξείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για τους πολιτικούς και τις ευθύνες τους.
  “Περνάμε και θα περάσουμε δύσκολες ημέρες και οι άνθρωποι θα πονέσουν πολύ” δήλωσε από την πλευρά του την Κυριακή ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ερωτηθείς για την οικονομική κρίση.
  “Χρειάζονται ηγέτες που θα παρηγορούν και θα καθοδηγούν θετικά το λαό κι όχι να καθοδηγούνται από την οργή και τα πάθη”, ανέφερε πάντως ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος τήρησε αποστάσεις από το επίμαχο φυλλάδιο.
  “Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη από παρακλητικό λόγο και όχι καταγγελτικό. Από νηφαλιότητα και όχι έξαψη των παθών, δηλαδή έκφραση οργής που δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για τη θεσμική οργάνωση της πατρίδας μας. Την πάταξη της διαφθοράς, την προσφορά ελπίδας, ψυχραιμίας και αγάπης. Δεν ωφελεί σε τίποτε να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος, αλλά το πώς θα θεραπευτούν αυτές οι πληγές για το μέλλον των παιδιών μας” σημείωσε.
  Σημειώνεται ότι το φυλλάδιο ‘’Προς το Λαό’’ καταλογίζει ευθύνες όχι μόνο στους πολιτικούς αλλά και στο λαό, αλλά προβαίνει και σε αυτοκριτική για τη συμπεριφορά ορισμένων κληρικών.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο βασίζεται στις εισηγήσεις επί των οικονομικών που έγιναν στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου. Τότε, είχε αποφασισθεί να εκδοθεί κείμενο με τις θέσεις της Εκκλησίας επί της οικονομικής κρίσης.
  Η Εκκλησία απέναντι στη κρίση
  «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που παρακολουθούμε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
  Επίσης υπογραμμίζουν, ότι «είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας».
  «Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας», συνεχίζουν τα μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου».
  Σε άλλο σημείο, τονίζουν: «Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια.»
  «Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις», προσθέτουν χαρακτηριστικά.
  Επίσης, υπογραμμίζουν, πως «η οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυναστεύει τη χώρα μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι συνέπεια και καρπός μιας άλλης κρίσης, της πνευματικής».
  Αναφερόμενοι στην ηγεσία της χώρας, τονίζουν, ότι «Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε η δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας.»
  «Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς που λειτουργήσαμε ανεύθυνα. Παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό, και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων», συνεχίζουν τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  Ακόμη υπογραμμίζουν, ότι «το ερώτημα – δίλημμα του Ντοστογιέφκσι «ελευθερία η ευτυχία;» το ζούμε πλέον σε όλη την τραγικότητα. Διαλέξαμε μια πλαστή ευμάρεια και χάσαμε την ελευθερία του προσώπου μας, χάσαμε την ελευθερία της χώρας μας.»
  Αυτοκριτική
  Σε άλλο σημείο οι Ιεράρχες τονίζουν: «Στην Σύνοδο της Ιεραρχίας εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, κάναμε την αυτοκριτική μας, θελήσαμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας και να αναζητήσουμε με τόλμη το μερίδιο της ενδεχόμενης δική μας υπαιτιότητας στην παρούσα κρίση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν».
  «Οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και πραγματικά η κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι Αρχιερείς.
  Αγωνία για την Παιδεία
  Όσον αφορά την Παιδεία τα Μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, υπογραμμίζουν ότι «μας προβληματίζει η κατάσταση της Παιδείας μας, γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει το μαθητή όχι ως πρόσωπο αλλά σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το μόνο που κάνει είναι να «τον φορτώνει» με ύλη αδιαφορώντας για την όλη του προσωπικότητα και γι’ αυτό τα παιδιά μας δικαιολογημένα αντιδρούν. Γι’ αυτό αγωνιούμε για το νέο Λύκειο που ετοιμάζεται».
  Η Εκκλησία δεν φοβάται
  Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, αισθανόμενοι ότι ο λαός ζητά από τους Ποιμένες μια Εκκλησία με ηρωισμό, με νεύρο και προφητικό λόγο, μια Εκκλησία που δεν φοβάται να αμυνθεί στο πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και αν η αντίσταση σημαίνει διωγμό και μαρτύριο.
  «Η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει. Η Εκκλησία όμως είμαστε όλοι μας αι αυτή είναι η δύναμη μας και η δύναμη της», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.
  Κλείνοντας η Ιεραρχία της Εκκλησία της Ελλάδος, τονίζει: «Η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία επιχειρούν να σας στερήσουν την ελπίδα.»
  «Να θυμάστε για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μια κρίση – εργαλείο που αποβλέπει στο παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμει που δεν είναι φιλάνθρωπες», προσθέτουν επίσης.

  ΣΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

  Ενίσχυση 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

  Ενίσχυση 200 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων...
  Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ

  Το επίδομα δικαιούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας έως τις 31-12-2010 (εκτός αναπηρίας - θανάτου) και δεν είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

  Σε περίπτωση καταβολής δύο συντάξεων καταβάλλεται στη μεγαλύτερη σύνταξη, ενώ σε συνδικαιούχους θανάτου επιμερίζεται ανάλογα με το ποσοστό της σύνταξης ενώ πρέπει να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που ισχύουν στα επιδόματα αδείας Χριστουγέννων κ.λ.π.

  Αντίθετος με τη συναυλία στον Αγ.Παντελεήμονα δηλώνει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

  Την αντίθεσή του στη συναυλία που οργανώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξέφρασε την Κυριακή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

  Δεν ήταν σωστό που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, είπε ο μητροπολίτης στο κήρυγμά του.

  Όπως υποστήριξε, η συναυλία ήταν χρήσιμη, αλλά θα μπορούσε να γίνει κάπου αλλού και όχι σε ορθόδοξο ναό.

  Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αμφισβήτησε κατά πόσο επιτυγχάνεται έτσι η συμφιλίωση και σημείωσε πως παρά τη διαφωνία δεν μίλησε νωρίτερα και κράτησε το θέμα «χαμηλά», διότι παρόντες στη συναυλία ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

  Στείρωση Γερμανών

  Κάτι δε πήγε καλά και μας προέκυψε ΜΕΡΚΕΛ

  19 Δεκέμβρη 1933: Οι αρχές του Βερολίνου ετοιμάζονται να προβούν σε χειρουργική επέμβαση στείρωσης 400.000 Γερμανών, που πάσχουν από κληρονομικά νοσήματα.

  Πώς έβλεπαν οι Ναζί τους ανθρώπους με αναπηρία; Οι Ναζί οικειοποιήθηκαν την ιδέα του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή των ειδών και ιδιαιτέρως την ιδέα τής επιβίωσης του ισχυρότερου είδους στο ζωικό βασίλειο και την εφάρμοσαν στο ανθρώπινο είδος σε παγκόσμια κλίμακα (το βιβλίο του Δαρβίνου, "Η Προέλευση των Ειδών" είχε δημοσιευτεί το 1859). Οι Ναζί θεωρούσαν, ότι η μη απαγόρευση τεκνοποίησης σε ανθρώπους με αναπηρία, είχε ως συνέπεια να αναπαράγονται οι "ανίκανοι" με περισσότερο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι οι "ικανοί". Το γεγονός αυτό, πίστευαν, ότι εξασθενούσε την ικανότητα της κοινωνίας, να λειτουργεί αποτελεσματικά, επιβαρύνοντας χωρίς λόγο τους μη ανάπηρους.

  Δωρεάν τεστ «Παπ» και μαστογραφίες από τον Απρίλιο του 2011

  Από τον Απρίλιο του 2011 θα ξεκινήσουν προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του μαστού με δωρεάν τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο, στο Ζάππειο.

  Με υπουργική απόφαση θα οριστούν οι ηλικιακές ομάδες των γυναικών που θα μπορούν να εξεταστούν και τα νοσοκομεία και τα Κέντρα αναφοράς στα οποία θα γίνονται οι εξετάσεις αυτές. Στο πρόγραμμα αυτό θα συνεργαστούν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  Στο Εθνικό Σχέδιο για τον καρκίνο περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία του Εθνικού Αρχείου νεοπλασιών, η εντατικοποίηση των εκστρατειών πρόληψης για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, του αλκοόλ, της παχυσαρκίας, της έλλειψης σωματικής άσκησης και της κακής διατροφής.

  Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου για την κατ’ οίκον νοσηλεία και τη λειτουργία ξενώνων ασθενών τελικού σταδίου, καθώς και η χαρτογράφηση γονιδιακών αλλοιώσεων σε ογκολογικούς ασθενείς.

  "Τελευταία χρονιά ύφεσης το 2011"

  «Ζούμε το τέλος μιας εποχής» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό αναφορικά με τις προηγούμενες πολιτικές που διόγκωσαν το δημόσιο χρέος και το «ξεκίνημα μιας νέας. Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, απαιτεί να ξεβολέψουμε και να ξεβολευτούμε.

  Παράλληλα πέταξε ο γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και στα κόμματα της αριστεράς τονίζοντας ότι «Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας με κόστος. Η ΝΔ καλείται να μιλήσει καθαρά για το παρελθόν της για την κατάσταση που παρέδωσε και να κάνει προτάσεις για μέλλον.. Η Αριστερά να εξηγήσει τι σημαίνει η άλλη πολιτική… Θα χρειαστεί θάρρος για αυτή τη συζήτηση και πορεία, και θα χρειαστεί να υπάρχει μίνιμουμ συμφωνίας». Υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως «Μας κατηγορούν ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι σοσιαλιστικό.. Πόσο σοσιαλιστική είναι η χρεοκοπία; Πόσο σοσιαλιστικό θα ήταν να αφήσουμε την χώρα καταρρεύσει; Πόσο σοσιαλιστές θα μας έκανε αν δεν προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ζωντανές επιχειρήσεις».

  Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου προέβλεψε πως και το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά η τελευταία της ύφεσης και πως το 2012 θα υπάρξει ανάπτυξη και η Ελλάδα θα μπει στις διεθνείς αγορές.

  Αποκάλυψε πως πως από την 1η Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει εικόνα για τις δαπάνες των υπόλοιπων υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών, θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί η αξιοπιστίας της χώρας με σταθερούς κανόνες και θεσμούς διαφάνειας.

  Τέλος, επιχείρησε να στείλει μήνυμα προς τους πολίτες που θεωρούν πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα αποδώσει λέγοντας «Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας. από την κοινωνία προερχόμαστε και στην κοινωνία και μόνο λογοδοτούμε.. Αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ.»

  Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων

  Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.

  Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

  Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».