Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ζητά να αναρτηθεί στο διαδίκτυο η περιουσιακή κατάστασης όλων των βουλευτών.

Με την προειδοποίηση ότι δεν θα ξανακαταθέσει πόθεν έσχες στη Βουλή αν δεν αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ζητά με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Βουλής την άμεση τροποποίηση του νόμου για το πόθεν έσχες των πολιτικών.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την ανάρτηση στο διαδίκτυο της περιουσιακής κατάστασης όλων των βουλευτών, την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όποιου βουλευτή μετέχει σε offshore αλλά και τον έλεγχο των πόθεν έσχες από ανώτατους δικαστικούς, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: » Η γυναίκα του Καίσαρα δεν μπορεί να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται».

Κοινωνικές επιχειρήσεις κατά του τέρατος της ανεργίας

Την ίδρυση «κοινωνικών επιχειρήσεων», με σκοπό την ένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική οικονομία που συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.Οι κοινωνικές επιχειρήσεις θα είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαιού, περιορισμένης ευθύνης (Κοινωνικές ΕΠΕ), με αντικείμενο την παραγωγή, προμήθεια, και παροχή αγαθών και υπηρεσιών γενικού συμφέροντος.

Το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία τους απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά ή πολιτισμικά εμπόδια στην είσοδό τους στην αγορά εργασία, αλλά και σε νέους, μακροχρόνια ανέργους και άτομα άνω των 50 ετών που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.

Στις κοινωνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον επτά μέλη. Το 60% θα πρέπει να είναι φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενοι. Διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, η οποία εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, με την αρχή «ένας εταίρος μια ψήφος».

Τα πλεονάσματα θα διανέμονται κάθε χρόνο, κατά 10% για το σχηματισμό αποθεματικού και 60% για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το υπόλοιπο 30% θα διανέμεται στους εργαζόμενους ως πριμ παραγωγικότητας.

Ενας ένας..... Θωμάς Ρομπόπουλος,Δημήτρης Λιντζέρης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Κώστας Καρτάλης

Επικριτικός για την κυβέρνηση εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος, λέγοντας μάλιστα ότι έχει ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό, χωρίς να λάβει απάντηση από το Μαξίμου. Δήλωσε ότι "συνειδησιακά" δεν θα μπορούσε να δεχτεί μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά ήταν αναγκαίο κακό.

Διευκρίνισε ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, λέγοντας, «η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα, ας της δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία».

Μιλώντας αργότερα στο δελτίο ειδήσεων του Mega, προχώρησε σε μερική αναδίπλωση, υποστηρίζοντας ότι μίλησε για "ακόμη μία" και όχι για "τελευταία" ευκαιρία.

Αντίθετος στη μείωση μισθών εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Λιντζέρης. «Οι πολίτες δεν αντιστρατεύονται τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές η οριζόντια μείωση των μισθών».

"Είναι η ψυχή μας και αν το χάσουμε, θα είναι σαν να παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο", είπε για το κοινωνικό κράτος ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.

Άφησε αιχμές για τις διαγραφές βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ."Αναρωτιέμαι πόσο μακριά είναι η κοινοβουλευτική μας λειτουργία από τη δυνατότητα ενός βουλευτή να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο, και να μη θεωρείται αυτό συνωμοσία ή πτώση της κυβέρνησης", είπε.

Οικουμενική κυβέρνηση, αν συνεχιστεί η ίδια κοινωνική αναστάτωση και του χρόνου, πρότεινε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός -όπως είπε- ότι ο λαός δεν πιστεύει στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, όπως πίστευε δίνοντας τη ζωή του το ’40.

Για την αξία των «όχι» στην πολιτική μίλησε η Βάσω Παπανδρέου,

Έντονες επιφυλάξεις για τον προϋπολογισμό εξέφρασε η Βάσω Παπανδρέου.
"Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι", είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Ολομέλειας.
Υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα ως προς τη στόχευση και την εκτέλεσή του, όπως και ο προηγούμενος. Κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί πιο σκληρά με τους δανειστές του κράτους, να ρίξει το βάρος της στην Ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και να βελτιώσει το "μάνατζμεντ" της κεντρικής διοίκησης.
Παρ' όλα αυτά, υποστήριξε ότι στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια. πρόσθεσε, όμως, πως "στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα 'όχι', έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα 'ναι'".
Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι η κοινωνία σε πολλές περιπτώσεις δεν νιώθει πως τα μέτρα είναι και δίκαια, αναφέροντας ως παράδειγμα την περικοπή μισθών και δώρων, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, την αδυναμία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και την έλλειψη ελέγχου των "πόθεν έσχες" των πολιτικών.
Απευθυνόμενη στους βουλευτές της Ν.Δ. είπε πως "πράγματι μπορεί να γίνει κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απ’ τον Σεπτέμβριο και μετά", αλλά τους κατηγόρησε ότι " βουλιάξατε το καράβι και μας καταγγέλλετε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με 9 μποφόρ".
Αναφορικά, τέλος, με το ευρωομόλογο, είπε ότι η έκδοσή του αποτελεί εθνικό αίτημα και ζήτησε τη βοήθεια της αντιπολίτευσης.

Κάθαρση ζητά ο Γερ. Γιακουμάτος

Την τιμωρία όσων ευθύνονται για την κρίση ζήτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
"Είμαι 20 χρόνια βουλευτής, αλλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια κάποιοι ένθεν και ένθεν μου τσαλάκωσαν το όνειρο, ευτέλισαν την πολιτική και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Δεν θα φύγω από την πολιτική και δεν θα ησυχάσω, αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι", υποστήριξε.
Όπως είπε, οι πολίτες θέτουν βασανιστικά ερωτήματα, όπως  «ποιοι έφαγαν τα λεφτά» και «αν θα επιστραφούν τα κλεμμένα».

Έχει πανσέληνο απόψε..και θα 'ναι ωραία..

Σήμερα το βράδυ είναι η τελευταία πανσέληνος του χρόνου..αφεθείτε, λοιπόν, για λίγες ώρες στη μαγεία αυτής της μοναδικής νύχτας, που υπόσχεται να κάνει ακόμη πιο όμορφο τον ουρανό με την μοναδική λάμψη του φεγγαριού και να τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου δημιουργώντας όμορφα συναισθήματα 

Η Κίνα στηρίζει τα μέτρα για τη δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη

από το  in.gr
Πεκίνο, Κίνα


Η Κίνα είναι έτοιμη να στηρίξει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας της Ευρώπης, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Ουάνγκ Γκισάν, κατά την έναρξη των διμερών οικονομικών συνομιλιών στο Πεκίνο.

Ο Ουάνγκ Γκισάνδήλωσε ότι το Πεκίνο μπορεί να βοηθήσει ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Νέα Κίνα και Dow Jones.

Των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενός σινο-ευρωπαϊκού διαλόγου για οικονομικά και εμπορικά θέματα, ηγείται από την πλευρά της ΕΕ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, Χοακίν Αλμούνια, ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

«Είναι προς το θεμελιώδες συμφέρον της Κίνας και της ΕΕ να ενισχύσουν τη συνεργασία τους», τόνισε ο Ουάνγκ Γκισάν.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο, είχε διαβεβαιώσει τη Λισαβόνα για τις κινεζικές προθέσεις παροχής βοήθειας, αλλά το Πεκίνο δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε ρητή δέσμευση για την αγορά πορτογαλικών ομολόγων.

Ο Χοακίν Αλμούνια δήλωσε από την πλευρά του ότι οι χώρες της ΕΕ ζητούν μία ισότιμη πρόσβαση στην κινεζική αγορά για τις επιχειρήσεις τους, καθώς και στις πρώτες ύλες.

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εξαγωγές σπανίων γαιών, που είναι απαραίτητες για την παραγωγή μεγάλου αριθμού προϊόντων τεχνολογίας και των οποίων κατέχει το 97% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας περιλαμβάνεται επίσης στις συνομιλίες, δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια.

Η ΕΕ είναι ο πρώτος προορισμός των κινεζικών εξαγωγών, ενώ η Κίνα είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ευρωπαίοι διαμαρτύρονται, όπως και οι Αμερικανοί, για τη χαμηλή ισοτιμία του γιουάν, που ευνοεί τις κινεζικές εξαγωγές.

Οι δηλώσεις του Κινέζου αντιπρόεδρου έδωσαν ώθηση στο ευρώ, το οποίο ανέκαμψε από το χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές πιθανολογούσαν επενδύσεις από την Κίνα, που έχει συναλλαγματικά διαθέσιμα 2,65 τρισ. δολάρια, σε ευρωπαϊκά ομόλογα.

Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε έως το 1,3202 δολάριο, από 1,3131 αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη. Την Δευτέρα, είχε διολισθήσει μέχρι το 1,3095 δολάριο, χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Δεκεμβρίου.

Ζητούν να αναγνωριστεί η ελεύθερη οικονομία

Νωρίτερα, ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ μπορεί να αναγνωρίσει το ταχύτερο δυνατό ότι η χώρα έχει πλέον «ελεύθερη οικονομία».

Η Κίνα καλεί εδώ και καιρό τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδεχθούν ότι η οικονομία της έχει εξελιχθεί σε ανοικτή αγορά, κάτι που θα κάνει πιο δύσκολη τη διατύπωση κατηγοριών εκ μέρους της Ουάσινγκτον ότι το Πεκίνο επιδοτεί τα προϊόντα του.

Στο βαθμό που δεν αναγνωρίζεται ότι η κινεζική οικονομία είναι πλέον ελεύθερη, οι εμπορικοί εταίροι του Πεκίνου μπορούν να συγκρίνουν τα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα με αντίστοιχα άλλων χωρών, με διαφορετικά κόστη στην αγορά εργασίας και στις μεταφορές, εκτιμώντας έτσι κατά πόσο η κινεζική κυβέρνηση επιδοτεί τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλμούνια επισήμανε ότι είναι απαραίτητο τόσο για την Κίνα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκουν οι ξένες εταιρείες ένα θετικό οικονομικό περιβάλλον στην Κίνα και συμπλήρωσε ότι Κίνα και ΕΕ έχουν κοινό συμφέρον να προωθήσουν την ολοκλήρωση του «Γύρου της Ντόχα», στο πλαίσιο του ΠΟΕ, εντός του 2011.

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πληγεί τους τελευταίους μήνες από μια σειρά διαφωνιών που κυμαίνονται από το θέμα της ισοτιμίας του γουάν, έως τις ανησυχίες της Κίνας για τους δασμούς που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κινεζικά προϊόντα.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 'ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ' ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Και μεις ενοχλημένοι είμαστε διπλά . Και από την κυβέρνηση και από την Εκκλησία 

«Πολλές δυνάμεις δεν αντιλαμβάνονται τις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά περί «δυνάμεων κατοχής» στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε την Κυριακή σε ναούς...


«Το κείμενο ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Το να έχουμε Εκκλησία που κατανοεί τα προβλήματα είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να έχουμε και μία Εκκλησία που να βλέπει τα προτάγματα των καιρών» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το Σύνταγμα ξεκαθαρίζει το ρόλο και τις αρμοδιότητες του καθενός, όταν ρωτήθηκε για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ενώ κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο επεσήμανε ότι «το 'δυνάμεις κατοχής' το ακούσαμε και από δήθεν προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν να λέγονται προοδευτικές, ενώ στην ουσία εκφράζουν τη συντήρηση».

Έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων: «Η γραπτή παρέμβαση της ιεραρχίας της εκκλησίας έρχεται να προστεθεί δίπλα στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της και αποτελεί προσπάθεια συμβολής στην παραπλάνηση, τον αποπροσανατολισμό και στην υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της μόνιμης φτώχειας και ανασφάλειας.

» Η ιεραρχία της εκκλησίας υιοθετεί όλα τα βασικά αντιεπιστημονικά επιχειρήματα της κυρίαρχης προπαγάνδας. Αντιστρέφει την πραγματικότητα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως για να κρύψει τις αιτίες της κρίσης, τους υπεύθυνους και το που βρίσκεται η διέξοδος για το λαό.»

ΑΣΑΝΤΖ: "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ"

Απειλές κατά της ζωής του από στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων υποστηρίζει ότι δέχεται ο Τζούλιαν Ασάνζ.
Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, η Σκότλαντ Γιαρντ φοβήθηκε ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που έβγαινε από το δικαστήριο, και του ζήτησε να επισπεύσει τις δηλώσεις του...


Την ίδια στιγμή, ο ιδρυτής του Wikileaks υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να του απαγγείλει κατηγορίες για τρομοκρατία, μετά από μυστική και «παράνομη» έρευνα που διεξήγαγε.

«Μας απειλούν»

Ο Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα ο ίδιος, ο γιος του και ο δικηγόρος του «βομβαρδίζονται» από απειλές, οι οποίες πιθανότατα προέρχονται από αμερικανούς στρατιωτικούς.

«Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου όλη την ώρα. Το ίδιο και ο δικηγόρος μου και ο γιος μου. Οι περισσότερες από αυτές φαίνεται ότι προέρχονται από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «El Pais».

Ο 20χρονος γιος του, Ντάνιελ Ασάνζ, εργάζεται σε εταιρεία λογισμικού και εικάζεται ότι κρύβεται στην Αυστραλία.

Ανησυχούσαν για απόπειρα δολοφονίας

Ο 39χρονος ιδρυτής του Wikileaks δήλωσε, ακόμη, ότι η βρετανική αστυνομία θεώρησε ότι θα γινόταν στόχος δολοφονικής επίθεσης την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που έβγαινε από το δικαστήριο, και του έδωσε εντολή να συντομεύσει τις δηλώσεις που έκανε προς τους συγκεντρωμένους πολίτες και εκπροσώπους του Τύπου.

Όπως είπε, η Σκότλαντ Γιαρντ ανησυχούσε ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, γι’ αυτό μίλησε μόνο ελάχιστα λεπτά. «Θα μπορούσα να είχα μείνει εκεί για μια ώρα και να μιλούσα, αλλά η αστυνομία ανησυχούσε ότι θα με δολοφονήσουν - ή κάτι τέτοιο».

«Μεθοδεύουν την έκδοσή μου στις ΗΠΑ»

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες ότι ο Ασάνζ είναι ένας επικίνδυνος «hi-tech τρομοκράτης».

Ο Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίζεται βέβαιος ότι μεθοδεύεται η έκδοσή του στην Αμερική, με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Ορισμένες υπηρεσίες «ασχολούνται με μια μυστική αλλά -ως φαίνεται- και παράνομη έρευνα», δήλωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να του απαγγείλουν την κατηγορία του κατασκόπου.

«Άκουσα από έναν από τους αμερικανούς δικηγόρους μου ότι ενδέχεται να υπάρχει κατηγορητήριο στις Η.Π.Α. για κατασκοπία, μετά τη διενέργεια μιας μυστικής δικαστικής έρευνας. Προφανώς αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Μία από τις ανησυχίες που έχουμε από τότε που βρίσκομαι στη Βρετανία είναι το αν η διαδικασία έκδοσης στη Σουηδία αποτελεί στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να καταστεί ευκολότερη η έκδοσή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «μια εν εξελίξει έρευνα για το θέμα Wikileaks», χωρίς να αποκαλύψει τίποτε περισσότερο.

«Μας στηρίζουν οι πάντες»

Ο Ασάνζ μίλησε στον δημοσιογράφο της «El Pais» από το πολυτελές σαλέ στο Νόρφολκ όπου διαμένει, αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα εκδοθεί ή όχι στη Σουηδία.

«Νιώθω πολύ αποφασισμένος. Έχουμε λάβει υποστήριξη σε παγκόσμια κλίμακα, ιδίως από τη Νότια Αμερική και την Αυστραλία, και φαίνεται ότι μας υποστηρίζουν οι πάντες».

Στο πλευρό του οι φρουροί των φυλακών

Όπως είπε, οι περισσότεροι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών ήταν στο πλευρό του. Ένας από αυτούς -σύμφωνα με τον Ασάνζ- του έδωσε μια κάρτα που έγραφε: «Έχω μόνο δυο ήρωες σε αυτό τον κόσμο. Τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και εσένα».

«Άκουγα κραυγές όλη νύχτα»

Ο 39χρονος Αυστραλός δήλωσε ότι στη φυλακή κρατούνταν μαζί με «άτομα που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα ή που είχαν σκοτώσει παιδιά. Υπήρχαν τρελοί παιδεραστές που ούρλιαζαν όλη τη νύχτα για τα εγκλήματά τους. Ακούς αυτές τις κραυγές όλη τη νύχτα».

«Δεν είμαι βιαστής»

Ο ιδρυτής του Wikileaks απέκρουσε για μια ακόμη φορά τους ισχυρισμούς των δύο γυναικών που τον κατηγορούν για βιασμό. «Ακόμα και σε αυτά που ισχυρίζονται δεν υπάρχει κάτι που ένας λογικός άνθρωπος θα έλεγε ότι συνιστά βιασμό. Δεν ήθελα να δω τη λέξη ''βιασμός'' δίπλα στο όνομά μου. Δεν είχα ποτέ σεξουαλική σχέση με κάποιον ο οποίος δεν συναίνεσε».

Το eBay, το φαγητό και το... σπασμένο δόντι

Ο κ. Ασάνζ υποστήριξε ότι του έσπασε ένα δόντι μέσα στη φυλακή, όταν δάγκωσε ένα μεταλλικό αντικείμενο που υπήρχε μέσα στο φαγητό του (ρύζι με φασόλια). «Δεν ξέρω αν είχε τοποθετηθεί σκοπίμως ή αν βρέθηκε εκεί κατά λάθος».

Μετά το συμβάν, ο Ασάνζ τύλιξε το σπασμένο δόντι του σε χαρτί, αλλά αργότερα εξαφανίστηκε από το κελί του όταν εκείνος έλειπε.

«Υποθέτω ότι το πήραν διότι δεν ήθελαν να υπάρχει απόδειξη για το συμβάν», δήλωσε, προσθέτοντας αστειευόμενος: «Σύντομα το δόντι μου θα είναι προς πώληση στο eBay».

ΙΣΠΑΝΙΑ :ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μία μεγάλη επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο οδήγησε στην σύλληψη πολλών ατόμων στην Καταλονία και σε άλλες περιοχές της Ισπανίας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας... "Αρκετές συλλήψεις έγιναν, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε αριθμούς", ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση είναι ακόμα απόρρητη. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα σε σπίτια διαφόρων ατόμων.

ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΜΕ"

Τέλεια ..................................

«Το 2011 καμιά σχέση δεν θα έχει με το 2010. Αν το 2010 βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη, το 2011 είναι η ώρα να χτίσουμε την Ελλάδα που όλοι μας οραματιστήκαμε», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011.

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας αναφορές, «ακόμα και από βουλευτές της δικής μας παράταξης», όπως είπε, «ότι και το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, εννοώντας ότι θα είναι η συνέχεια της προσπάθειας μείωσης του χρέους και άρα ύφεσης για την χώρα» έκανε λόγο για μισή αλήθεια και συμπλήρωσε:
«Το 2010 πήραμε μέτρα που δεν θέλαμε να πάρουμε για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Μέτρα που δεν ανήκουν στο πρόγραμμα και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ, που δεν ανήκουν στις προγραμματικές δεσμεύσεις κανενός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό ήταν όμως το χρέος μας και αυτό κάναμε με πλήρη συνείδηση του πολιτικού κόστους που θα είχαμε».
Και ο κ. Γερουλάνος συνέχισε λέγοντας: «Το 2011 θα είναι μια διαφορετική χρονιά. Χωρίς να σταματούν οι δυσκολίες, θα είναι μια χρονιά επιτάχυνσης της υλοποίησης των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Των δεσμεύσεων του κινήματός μας απέναντι στον Έλληνα πολίτη. Αν το 2010 ήταν η χρονιά που η χώρα έπρεπε να εξασφαλίσει τον μηχανισμό στήριξης, το 2011 είναι η χρονιά που θα εξασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας θα είναι πιο δίκαιη, πιο παραγωγική, πιο δυναμική στο διεθνές στερέωμα. Αν το 2010 ήταν η χρονιά που δέσποζαν οι δεσμεύσεις της χώρας μας σε τρίτους, το 2011 θα είναι η χρονιά στην οποία θα δεσπόσουν οι δεσμεύσεις του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος απέναντι στον Ελληνικό λαό. Με αποφασιστικά και γρήγορα βήματα, φεύγουμε από μια χρονιά που έπρεπε να δείξουμε το έργο μας σε άλλους για να εξασφαλίσουμε κονδύλια για την Ελλάδα και μπαίνουμε σε μια χρονιά που ανοίγουμε νέους δρόμους για την «Ελλάδα που μπορεί». Για την Ελλάδα της ανάπτυξης».
Ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ακόμα ότι, «τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή, τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε για την Ελλάδα, που δεν πνίγεται στα προβλήματά της, αλλά απελευθερώνει τις μεγάλες δυνατότητές της»
Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε την ισχυρή, όπως την χαρακτήρισε, δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «θα στηρίξω την προσπάθεια του κάθε Έλληνα να δημιουργήσει, θα σταθώ απέναντι σε κάθε αδικία, και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Θα δημιουργήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Μια Ελλάδα που ξέρει την αξία της. Μια Ελλάδα που μπορεί», προσθέτοντας ότι «από αυτήν την δέσμευση δεν αλλάζουμε ούτε μία λέξη».
Αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου του, ο κ Γερουλάνος τόνισε ότι φιλοδοξία του είναι να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η άμεση και έμμεση συμβολή του Τουρισμού, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν που σήμερα ξεπερνάει το 20% επί του συνολικού ΑΕΠ.
Τέλος, ανακοίνωσε την κατάθεση και ψήφιση 4 νομοσχεδίων μέσα στο 2011 τα οποία θα αφορούν, τον Αθλητισμό, με ειδική έμφαση στην βία και το ντόπινγκ, τον Ιαματικό τουρισμό, τον Καταδυτικό τουρισμό και την μείωση της γραφειοκρατίας στις επενδύσεις τουρισμού.

Οι 11 νόμοι της γκαντεμιάς!!!

1. Ο νόμος του τηλεφώνου: Όταν καλείς λάθος αριθμό ποτέ δεν...
είναι απασχολημένο.



2. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης: Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου άλλου.

3. Ο νόμος του εργαστηρίου: Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.


4. Ο νόμος του λεωφορείου: Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο.

5. Ο νόμος του τσιγάρου: Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.

6. Ο νόμος του άλλοθι: Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επόμενη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά.

7. Ο νόμος του αφρόλουτρου: Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.

8. Ο νόμος της συνάντησης: Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί.

9. Ο νόμος του αποτελέσματος: Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει, τότε θα δουλέψει.

10. Ο νόμος του θεάτρου: Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι.

11. Ο νόμος του καφέ: Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς μέχρινα κρυώσει ο καφές.

http://frappe-dou-poli.blogspot.com/
Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 10:37 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Κοινή χρήση στο Facebook Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑ 25% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% μέχρι το 2013, εξήγγειλε σήμερα μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist o Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.
Ο κ. Κουτρουμάνης είπε, ότι η μείωση θα ξεκινήσει σε ποσοστό 10% από το μέσον του 2011 και θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, επιχειρήσεις οι οποίες...
είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών και έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των επιχειρήσεων της εργασίας και της ασφάλισης που εγκαθιστά στο υπουργείο Εργασίας. Η ένταξη των επιχειρήσεων στο σύστημα, το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο με το ΙΚΑ τον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2011 οπότε γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή των εισφορών μέσω των τραπεζών.
Οι εργαζόμενοι θα εντάσσονται με την κάρτα εργασίας που θα βασίζεται στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται και σαν κάρτα ελέγχου για την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο εργασίας και με τον τρόπο αυτό θα ελέγχεται το ωράριο και κάθε εργασιακή μεταβολή.
Το σύστημα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, θα ξεκινήσει από τις μεγάλες επιχειρήσεις, στην αρχή προαιρετικά ενώ στη συνέχεια θα γίνει υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις.
Η μείωση των εισφορών θα γίνει προοδευτικά και θα είναι ανάλογη της ένταξης των επιχειρήσεων στο σύστημα με στόχο να φθάσει το 25% ως το 2013, ενώ θα επιμεριστεί αναλογικά στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.
Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τα οικονομικά των Ταμείων από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής παρακολούθησης θα επιτρέψει τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας το κόστος της οποίας για τα Ταμεία υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ.
Το μέτρο περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για «την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας και τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας» που θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, και υπολογίζεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ "ΠΛΑΦΟΝ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.

Tο δήλωσε ο Λοβέρδος στην Βουλή και το μετέφερε ο Τάκης. Μετά από τις πολλές αντιδράσεις κατάλαβαν το λάθος τους. Έκανε πίσω η κυβέρνηση για το πλαφόν εισοδηματικού κριτηρίου στο πολυτεκνικό επίδομα. Ήταν απαράδεκτο ...
 μέτρο με καθόλου θετικά σημεία ...