Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΉΤΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΌΡΝΙΑ... (Η κατάρα των ινδιάνων ορίζει τους ηγέτες αυτής της χώρας)

 Τέτοιοι τύποι κυβερνούν αυτή τη χώρα..

Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποχώρησε επισήμως σήμερα, μετά από επτά χρόνια, από το αξίωμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια. Το ερώτημα είναι που θα στραφεί τώρα: στη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του, όπως λέγεται, ή μήπως σε μια νέα προεκλογική εκστρατεία, αυτή τη φορά ως υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο; Ουδείς γνωρίζει, και εκείνος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, συντηρώντας το σασπένς...


Ο διάδοχός του Τζέρι Μπράουν, βετεράνος του Δημοκρατικού Κόμματος, που υπήρξε κυβερνήτης της πολιτείας από το 1975 ως το 1983, θα ορκιστεί εν μέσω αβεβαιότητας για το τί θα κάνει στη συνέχεια ο πρώην σταρ του Χόλιγουντ.

Γεγονός είναι ότι ο 63χρονος Αρνι αποχωρεί με την δημοτικότητά του στο ναδίρ: μόλις το 22% των Καλιφορνέζων εγκρίνει την πολιτική του, κυρίως διότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό έχει τριπλασιαστεί, φτάνοντας στα δυσθεώρητα ύψη των 28 δισ. δολαρίων.

Η απόφασή του να στραφεί προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προκάλεσε επικρίσεις από αντιπάλους και σχολιαστές, που λένε πως θα έπρεπε να έχει δώσει την προτεραιότητα στην ανάκαμψη της οικονομίας της Καλιφόρνιας, της όγδοης μεγαλύτερης στον κόσμο.

Η αποχώρησή του, που συμπίπτει με αυξημένη ανησυχία για πιθανή χρεοκοπία της Πολιτείας, χαιρετίστηκε από αμερικανικά ΜΜΕ με διόλου κολακευτικούς τίτλους όπως «Hasta La Vista (Αποτυχία)».

Παρ' όλα αυτά, πιστεύεται ότι ο Σβαρτσενέγκερ θα εξακολουθήσει να ασχολείται με την προσπάθεια για τη σωτηρία του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αναλαμβάνοντας ίσως ρόλο ανεξάρτητου πολιτικού, ανάλογο με αυτόν του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου