Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Βιασμός: Η τιμωρία των γυναικών στο Πακιστάν

Οι βιασμοί γυναικών και τα "εγκλήματα τιμής" είναι απο τα κακουργήματα που διαπράττονται σχεδόν καθημερινά σε επαρχίες του Πακιστάν, σύμφωνα με έκθεση του ανεξάρτητου Οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα.

Η έκθεση αναφέρει οτι μόνο στην επαρχία του Πουντζάμπ αναφέρθηκαν 150 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοπόιησης και βιασμού γυναικών μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2002.

Έγιναν επίσης 40 "εγκλήματα τιμής". Οι δράστες ήταν όλοι άνδρες που ισχυρίστηκαν οτι η ανάρμοστη, κατά την άποψή τους, συμπεριφορά γυναικών ντρόπιασε τις οικογένειες τους και έπρεπε να τιμωρηθεί με θάνατο.

Η εκπρόσωπος του Οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πακιστάν, Τανβίρ Τζεχάν, δήλωσε στο BBC
οτι οι νομικές αρχές της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με επιείκια τους αυτουργούς.

Τα εγκλήματα τιμής δε συνάδουν με τη θρησκεία μας και με το νόμο
Πρόεδρος Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ
Πριν απο ένα μήνα, ο αρχηγός τοπικής φυλής διέταξε τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας ως τιμωρία για την "παράνομη" σχέση του αδερφού της με γυναίκα άλλης φυλής.

Οικογενειακή βία

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πακιστάν, τέσσερα απο τα 40 "εγκλήματα τιμής" διεπράχθησαν απο τους γονείς, δέκα απο τους συζύγους, δεκαπέντε απο τους αδελφούς, δύο απο τους γιούς και εννέα απο άλλους στενούς συγγενείς των γυναικών - θυμάτων.

Δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν.

Απο τις 150 γυναίκες που δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις, πολλές βιάστηκαν απο περισσότερους απο έναν άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου