Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα εγκλήματα πολέμου των Αλβανών‏... Είναι δυνατόν? Μάλλον είναι

Τον "ασκό του Αιόλου" άνοιξε η Κάρλα ντελ Πόντε με τις αποκαλύψεις ότι οι Αλβανοί αντάρτες έκαναν εμπόριο οργάνων που είχαν αφαιρεί από Σέρβους αιχμαλώτους. Η πρώην κατήγορος του Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε, στις δηλώσεις της οποίας για πολλά χρόνια στηριζόταν η αρνητική εντύπωση της Δύσης για τους Σέρβους, προέβη σε εκπληκτικές ομολογίες.
Στο βιβλίο της "Κυνήγι: Εγώ και οι εγκληματίες πολέμου" η ντελ Πόντε αφηγήθηκε, επικαλούμενη "αξιόπιστες πληροφορίες και μαρτυρίες", πως η τωρινή ηγεσία του Κοσόβου έκανε περιουσία με το εμπόριο εσωτερικών οργάνων, που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους. Όπως γράφει στο βιβλίο της, που εκδόθηκε στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, το καλοκαίρι του 1999 στο Κόσοβο είχαν απαχθεί 300 νεαροί Σέρβοι, που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία, για την αφαίρεση από το σώμα τους εσωτερικών οργάνων και από εκεί προωθούνταν στην παγκόσμια "μαύρη αγορά".
Σύμφωνα με την καταγγελία, στα εγκλήματα αυτά επιδίδονταν η ηγεσία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (KLA). Ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι ήταν ηγετικό στέλεχος του KLA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου