Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Προς λύση φαίνεται ότι οδεύει η κατάληψη της Νομικής Σχολής, καθώς οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος βρήκαν κτήριο για την ασφαλή μεταφορά των 300 παράνομων μεταναστών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε...
αργά σήμερα το βράδυ το Πρυτανικό Συμβούλιο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εξασφαλίστηκε κτήριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στον χώρο». Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αναμένουμε τη συνεργασία των μεταναστών για την μετεγκατάστασή τους, σήμερα Πέμπτη».
Για λόγους ασφαλείας οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν ανακοίνωσαν ποιο κτίριο έχει επιλεγεί. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του «ΒΗΜΑonline», η πρώτη αντίδραση των απεργών πείνας ήταν αρνητική, ως προς το θέμα της μεταφοράς τους, ενώ οι διαβουλεύσεις με τις πρυτανικές αρχές θα συνεχιστούν έως ότου βρεθεί λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου