Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Εισήγηση υπέρ συμβασιούχων του ΟΠΑΠ που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έκανε ο αρεοπαγίτης Σπυρ. Ζιάκας στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Πρότεινε να δικαιωθούν δύο συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ οι οποίοι εργάστηκαν, ο μεν πρώτος με πενθήμερη εργασία δέκα ώρες την ημέρα την τετραετία 1994 - 1998, ο δε δεύτερος με πενθήμερη εργασίας και 9,5 ώρες την ημέρα τη διετία 1996 - 1998...


Οι συμβασιούχοι είχαν ζητήσει να αναγνωριστεί ότι οι συμβάσεις τους είχαν το χαρακτήρα αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, πράγμα που δεν δέχθηκε ο ΟΠΑΠ.

Ο αεροπαγίτης υποστήριξε ότι, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και ότι οι συμβάσεις αυτές είχαν συναφθεί "καταχρηστικά και με σκοπό την καταστρατήγηση των διατάξεων που ρυθμίζουν τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, συνάπτονται από τον ΟΠΑΠ ως συμβάσεις εργασίας μίας ημέρας, δηλαδή ορισμένου χρόνου, ενώ είχαν το χαρακτήρα των συμβάσεων αορίστου χρόνου μερικής απασχολήσεως και ότι αν και υπέβαλαν αιτήσεις σύμφωνα με το Π.Δ. 180/2004 με σκοπό την αναγνώριση των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας μίας ημέρας ως μίας ενιαίας συμβάσεως εργασίας αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι πληρούνταν οι προϋποθέσεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004, ο ΟΠΑΠ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου