Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ

Οι πιο ανεξήγητοι και οι πιο σκληροί πόλεμοι είναι οι θρησκευτικοί
Σε σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν αυτη την εβδομάδα μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στο κέντρο της Νιγηρίας σκοτώθηκαν 35 πολίτες όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία. Τριανταπέντε πολίτες σκοτώθηκαν σε βίαιες αντιπαραθέσεις στην πόλη...
Ταφάουα Μπαλέα την Πέμπτη», ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Μπαουσίο, Αμπνελκαντίρ Μοχάμαντ Ινταμπάουα.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν με μια απλή διαφωνία που εξελίχτηκε σε φονκή αντιπαράθεση για... ένα τραπέζι του μπιλιάρδου που διεκδικούσε η μουσουλμανική πλευρά και δεν συμφωνούσε με την τιμή που ζητούσε ο Χριστιανός ιδιοκτήτης του κέντρου με τα μπιλιάρδα. Στη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν εξαγριωμένοι εκπρόσωποι των δύο πλευρών έβαλαν φωτιά σε σπίτια και σε ένα τζαμί.
Εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας ανέφεραν ότι σε άλλα επεισόδια που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε στην πόλη Ζος σκοτώθηκαν 15 άτομα ενώ σε βομβιστική επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρα άλλοι τρεις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων αστυνομικός σκοτώθηκαν. Τα δύο τελευταία επεισόδια δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου