Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι ράγες και ο προορισμός ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Ο κ. Αντώνης Καρράς είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Την Πρωτοχρονιά του 1981 κόβαμε την πίτα στα γραφεία του ΠαΣοΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αστειευόταν, λέγοντας ότι αυτός που θα κερδίσει το φλουρί θα ανεβεί πρώτος στο «τρένο» και να δούμε ποιοι θα μείνουν εκτός. Εγώ δεν μιλούσα, οπότε γυρίζει και με ρωτά: «Εσύ, Αντώνη, τι λες;».

«Εμένα, πρόεδρε, δεν με ενδιαφέρει τόσο ποιος θα ανεβεί στο τρένο, αλλά αν έχουμε ράγες και προορισμό» του απάντησα.

Το ίδιο λέω και σήμερα στον Γιώργο Παπανδρέου. Πρέπει να υπάρχει καθαρότητα στις απόψεις, ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Να ξέρει ο κόσμος πού τον πάει το τρένο. Βεβαίως, βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο δρας αναλόγως. Δηλαδή, αν είσαι σοσιαλιστής δεν θα κρατήσεις όπλο και θα πας να πολεμήσεις με λουλούδια; Δεν είμαστε κομμάτι μιας σοσιαλιστικής ονείρωξης, ζούμε στην πραγματικότητα. Ούτε σημαίνει ότι αν πάρουμε σκληρά μέτρα χάνουμε τις αξίες μας. Τι είναι προτιμότερο; Να πνιγείς ή να κολυμπήσεις;

Τα μέτρα έπρεπε να είναι πιο δίκαια, οι διαρθρωτικές αλλαγές όμως ήταν επιβεβλημένες. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα διαφορετικά πρόσωπα στην κυβέρνηση να κάνουν διαφορετικά πράγματα, να προωθούν τις αναγκαίες αλλαγές χωρίς δεύτερη σκέψη. Και πιστεύω ότι ο ρόλος του Πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντικός στις δύσκολες περιστάσεις. Δέχομαι και τον αντίλογο ότι ένα μέτρο δεν είναι σωστό ή ακόμη να βάλει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση, αν πρόκειται να εξυπηρετήσει έναν στρατηγικό στόχο και όχι για λόγους ευκολίας ή πολιτικού κόστους. Δεν δέχομαι όμως τη λογική «σταματάω το φάρμακο επειδή είναι πικρό».

Κοιτάζω τη Βουλή και μου φαίνεται ότι ο αριθμός των βουλευτών είναι μεγάλος. Υπάρχει ένας ιδιότυπος επαγγελματισμός του συστήματος, τα κόμματα συνδέθηκαν με το κράτος και ο πολίτης μετατράπηκε σε πελάτη. Τι όραμα να δώσεις όταν δεν έχεις κάνει αλλαγές ουσίας; Ομως αν γίνουμε μίζεροι και αποσυρθούμε τώρα θα τα χάσουμε όλα, δεν θα υπάρξει επόμενη ημέρα. Εγώ παραμένω αισιόδοξος και περιμένω ότι θα δω το φως στην άκρη του τούνελ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=377029&dt=09/01/2011#ixzz1AjXhojeU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου