Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τα δικαιώματα σύντροφε δε χαρίζονται . ΚΑΤΑΧΤΩΝΤΑΙ. Σιγά μη μας χαριστεί η Μέρκελ και ο Σαρκοζι!!..Μια δήλωση τους έλυνε το πρόβλημα. "Να δεσμευτούν ότι εγγυώνται τα σύνορα της χώρας ,η της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτο αρκούσε. Αλλά τότε που θα πουλούσαν υποβρύχια, φρεγάτες, αεροπλάνα? "

Αν η Ευρώπη μείνει στη σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση, οι πιέσεις των αγορών θα συνεχιστούν και η Ευρώπη θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη σύντομη παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για το Ευρωομόλογο.Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος...
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτό που συζητείται είναι, ουσιαστικά, η μετεξέλιξη της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης και αυτά όλα «πρέπει να τα δούμε και από την πλευρά του συμφέροντος της χώρας, αλλά και του ευρωπαϊκού συμφέροντος». Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ευρύτερων συναινέσεων στην Ευρώπη.Σημείωσε επίσης ότι ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι σημαντικός και ήδη η χώρα συμβάλει σε όλες τις θετικές αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Αναφερόμενος σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τάξη «στα του οίκου μας» και να κάνει τις μεγάλες αλλαγές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα λύσουμε τα δικά μας προβλήματα» και «θα υπερβούμε τις αδυναμίες μας».Περισσότερο ανήσυχος εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς «υπάρχει το πρόβλημα της Ευρωζώνης και οι εγγενείς αδυναμίες της». Αυτά τα προβλήματα, όπως τόνισε, «έχουν βάλει την Ευρώπη μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις».Ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στην αναπτυξιακή διάσταση του όλου θέματος, καθώς, όπως επισήμανε, αυτή «συνδέεται άμεσα με την κοινωνική συνοχή, με τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη των Περιφερειών».
Β.Παπανδρέου: «Όχι αποφάσεις εκ των υστέρων»
«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε μετά τη σύσκεψη η επικεφαλής της επιτροπής για τη συγκέντρωση των υπογραφών υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, Βάσω Παπανδρέου.Η κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι το θέμα του ευρωομολόγου και η οικονομική διακυβέρνηση αφορά το μέλλον της Ευρωζώνης και σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να παίρνονται «υπό πίεση και εκ των υστέρων».Επιπλέον, η επικεφαλής της επιτροπής ανέφερε ότι «θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε πολύ περισσότερους».Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Παπαδήμο και την κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, και οι Θ.Πάγκαλος, Γ.Παπακωνσταντίνου, Δ.Δρούτσας, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Ρ.Βάρτζελη, Ν.Αθανασάκης, Π.Ευθυμίου, Β.Έξαρχος, Μ.Καρχιμάκης, Ντ.Βρεττός, Άννυ Ποδηματά, Π.Οικονόμου, Ηλ.Μόσιαλος και Στ.Λαμπρινίδης.
στις 15:26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου