Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015

Τώρα μάλιστα!!!
Η μείωση του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ από τα 17 δισ. ευρώ που θα είναι στο τέλος του έτους στα 3 δισ. ευρώ, μέσα σε τέσσερα χρόνια είναι ο βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου επί του «Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής»...
Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της περιστολής των δαπανών κατά τα 2/3 και μέσα της αύξησης των εσόδων κατά το 1/3. Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και αύξηση του ΦΠΑ.
Επεσήμανε ότι θα επαναξιολογηθούν οι κοινωνικές παροχές "για καλύτερη στόχευση", θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, ενώ η κυβέρνηση συνυπολογίζει και την ανάπτυξη.Παρόλο που το Μνημόνιο λήγει το 2013 η κυβέρνηση θέλει να προγραμματίσει και μετά από αυτό έτσι ώστε με την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος να αρχίσει η μείωση του χρέους από το 2014, όπως υποστήριξε ο υπουργός.
Το "Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής" θα περιβληθεί την μορφή νόμου με το σχετικό νομοσχέδιο να έρχεται στην Βουλή τον Μάιο και να ψηφίζεται ως τον Ιούνιο.
Κάθε καλοκαίρι θα έρχεται στη Βουλή ένα ανάλογο τριετές πρόγραμμα που θα επικαιροποιείται.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι επειδή το πρόγραμμα θα αφορά και στην επόμενη κυβέρνηση, απαιτείται συναίνεση των υπολοίπων κομμάτων. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα απευθυνθεί στα κόμματα, δίνοντας το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και αναμένοντας τις προτάσεις τους.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου, για την επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος, θα επαναξιολογηθούν οι κοινωνικές παροχές "για καλύτερη στόχευση", θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, ενώ η κυβέρνηση συνυπολογίζει και την ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου