Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στην Αθήνα σήμερα η τρόικα...


Δε βρίσκεται κάποιος στην κυβέρνηση να πει σε αυτά τα golden boys να πάνε να ....... (βλέπουν το blog και μικρά παιδιά)
Σε αξιολόγηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας προχωρούν από τη Δευτέρα οι ελεγκτές της τρόικας, προκειμένου να εκταμιευθεί η τέταρτη δόση του δανείου ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πορεία της υλοποίησης του πρόσφατου νόμου...
για τις συλλογικές συμβάσεις είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα το κλιμάκιο των επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.


Οι ελεγκτές διατυπώνουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση ενίσχυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, τη μη προώθηση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, αλλά και του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα.

Εν τω μεταξύ, αλλαγές όπως αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 ή 68 χρόνια, κατάργηση σύνδεσης των μισθολογικών αυξήσεων με το ύψος του πληθωρισμού και συνταγματική κατοχύρωση του ορίου 3% του ελλείμματος, προβλέπει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» μια σειρά από κρίσιμους οικονομικούς στόχους τίθενται υπό την αυστηρή παρακολούθηση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εάν οι χώρες παρεκκλίνουν, θα πρέπει να λαμβάνουν νέα μέτρα.να

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου