Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δε θα μείνει εκεί....Ο Αραβικος κόσμος είναι δίπλα μας!!!!
Καζάνι που βράζει θυμίζει ο αραβικός κόσμος, καθώς το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας σε πολλές αραβικές χώρες όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά και διογκώνεται, παρά τα μέτρα καταστολής.
Ξέσπασαν νέες συγκρούσεις στο Μπαχρέιν και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο στρατός έβαλλε ξανά εναντίον διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν περισσότερα από 23 άτομα και να σκοτωθούν 4...

«Πιστεύουμε ότι ήταν ο στρατός», δήλωσε ο Σαΐντ Χάντι του σιιτικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq, το οποίο αποσύρθηκε την Πέμπτη από το κοινοβούλιο.
Στη Λιβύη, τα βίαια επεισόδια συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 27. Στη Βεγγάζη οι διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του τοπικού ραδιοσταθμού, ενώ στην Αλ Μπάιντα κρέμασαν 2 αστυνομικούς.
Διαδηλώσεις με νεκρούς και τραυματίες αναφέρθηκαν επίσης στην Ιορδανία, αλλά και στην Υεμένη όπου έχουν σκοτωθεί από την Τετάρτη 27 άνθρωποι.
Εξάλλου, το Ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο στην Αίγυπτο κατέστησε σαφές ότι «δεν θα επιτραπούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς επίσης κι η εξέλιξη παλαιοτέρων απεργιακών κινητοποιήσεων».
«Βλάπτουν, γενικώς, οι απεργίες την αιγυπτιακή οικονομία», παρασχέθηκε ως αιτιολογία από το Ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο, το σχετικό ανακοινωθέν του οποίου μεταδόθηκε ήδη από τη δημόσια τηλεόραση στο Κάιρο.
Μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ, χιλιάδες διαδηλωτές υψώνοντας αιγυπτιακές σημαίες επέστρεψαν στη μεγάλη πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, για να γιορτάσουν τη πτώση του 30χρονου καθεστώτος και να διατηρήσουν την πίεση στο στρατό για να απελευθερώσει τους κρατούμενους και να διασφαλίσει πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
Στο σημείο αυτό, που ήταν ο πυρήνας της λαϊκής εξέγερσης και γνώρισε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των οπαδών του πρώην προέδρου, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή.
Στην πλατεία ωστόσο παραμένουν τα άρματα του στρατού και στρατιώτες ελέγχουν την ταυτότητα όσων προσέρχονται σε διαφορετικά σημεία των εισόδων της πλατείας. Μέλη των λαϊκών επιτροπών, τις οποίες συγκροτούν διαδηλωτές, πραγματοποιούν επίσης ελέγχους.
Εντωμεταξύ, η Αίγυπτος γνωστοποίησε ότι θα επιτρέψει τη διέλευση ιρανικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ.
Το Ισραήλ χαρακτήρισε «πρόκληση» τη διέλευση, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου