Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε» το μήνυμα Καντάφι σε υποστηρικτές του στην Τρίπολη

Μάχη για την Τρίπολη δίνει ο Καντάφι, έχοντας χάσει την ανατολική Λιβύη
Μάχη για την Τρίπολη δίνει ο Καντάφι, έχοντας χάσει την ανατολική Λιβύη

Τρίπολη, Λιβύη
Μήνυμα σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης, απηύθυνε την Παρασκευή ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι. Ο Λίβυος ηγέτης, αναφερόμενος στους «εχθρούς της χώρας», δήλωσε: «Θα πολεμήσουμε αν το θέλουν».

Ο Μουαμάρ Καντάφι μίλησε στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του και τους κάλεσε «να προετοιμαστούν να υπερασπιστούν τη Λιβύη».

Σύμφωνα με εικόνες που προέβαλε απευθείας η κρατική τηλεόραση, ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε: «Όλες οι αποθήκες όπλων θα ανοίξουν για να εξοπλιστεί ο λαός».

«Θα πολεμήσουμε αν το θέλουν. Θα πολεμήσουμε και θα τους νικήσουμε» τόνισε.

«Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την Λιβύη, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την αξιοπρέπεια, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για το πετρέλαιο» είπε ο Μ.Καντάφι.

Στέλνοντας φιλιά και υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα, ο Λίβυος ηγέτης είπε στους υποστηρικτές του: «Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται ανάμεσά σας. Στέκομαι ανάμεσα στον λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε εάν θέλουν».

«Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού και δεν μπορείτε να την νικήσετε» πρόσθεσε.

Ο Μ.Καντάφι είπε στους υποστηρικτές του ότι «είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν».

«Είστε ελεύθεροι να χορέψετε, να τραγουδήσετε και να γιορτάσετε σε όλες τις πλατείες, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι ένας από σας. Χορέψτε, τραγουδήστε, χαρείτε!» είπε.

Νωρίτερα, είχε στρέψει το στρατό και τους μισθοφόρους του κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τρίπολη, εκεί όπου φαίνεται ότι θα διαδραματιστεί η τελευταία πράξη του δράματος στη Λιβύη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά διαδηλωτών σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, συγκρούσεις ξέσπασαν, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Με την ανατολική Λιβύη στα χέρια των εξεγερμένων, ο Καντάφι δίνει μάχη για να κρατήσει τις δυτικές περιοχές.

Βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει, ο Μουαμάρ Καντάφι έχει δημιουργήσει μία ζώνη άμυνας με στρατό και μισθοφόρους γύρω από την Τρίπολη.

Ο πρωτότοκος γιος του Καντάφι, Χαμίς, ηγείται μίας επίλεκτης μονάδας που έχει αναπτυχθεί γύρω από την πρωτεύουσα. Στρατός και μισθοφόροι σπέρνουν τον τρόμο στους δρόμους.

Κάτοικος της λιβυκής πρωτεύουσας υποστήριξε ότι ακόμα και ορισμένες περιοχές της Τρίπολης βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι ορισμένες περιοχές «είναι υπό τον έλεγχο των διαφωνούντων (με την κυβέρνηση), άλλες, κυρίως αυτές γύρω από το Μπαμπ αλ-Αζίζια, είναι υπό τον έλεγχο των υποστηρικτών του Καντάφι και του στρατού».

Το Μπαμπ αλ-Αζίζια είναι η περιοχή όπου διαμένει ο Λίβυος ηγέτης.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, ο αναπληρωτής απεσταλμένος της Λιβύης στον ΟΗΕ -ο οποίος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε αποκηρύξει το καθεστώς Καντάφι-, τόνισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αναλάβει δράση και να επιβάλει κυρώσεις κατά του Μ.Καντάφι και άλλων Λίβυων ηγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου