Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Διαδήλωση κατά Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έλαβε το κατοχικό καθεστώς, πραγματοποιήθηκε έξω από την τουρκική «πρεσβεία», στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας η...
συμβολική, όπως χαρακτηρίστηκε, εκδήλωση διαμαρτυρίας εκπροσώπων της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ξεδιάντροπους» τους διαδηλωτές, που μετείχαν στο ογκώδες συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου εναντίον του πακέτου οικονομικών μέτρων της Άγκυρας στα Κατεχόμενα.

Ο κ. Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των διαδηλωτών που πρόσβαλαν, όπως είπε, την Τουρκία.

Η Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική Πλατφόρμα προγραμματίζει προσεχώς νέο μεγάλο συλλαλητήριο.

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είχε σήμερα στην Άγκυρα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στα Κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, το ΑΚΕΛ προσβλέπει ότι ο λαϊκός ξεσηκωμός των Τουρκοκυπρίων θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συγκρότηση ενός ισχυρού κοινού μετώπου πάλης και αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της.

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι η δήλωση Ερντογάν, ότι η Κύπρος έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία, «επιβεβαιώνει με επίσημα διακηρυγμένο τρόπο τα πραγματικά κίμητρα της Άγκυρας για τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου