Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ"

«Η 25η Μαρτίου είναι ένας ακόμα σταθμός στην πορεία μας, δύσκολος σταθμός. Όμως εμείς συνεχίζουμε, με την ίδια ένταση και βούληση, την προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξει η χώρα». Τη χαρακτηριστική αυτή δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...


Αναφερόμενος στις κρίσιμες συνόδους κορυφής των ηγετών των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της 11ης και της 25ης Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως «έχουμε να δώσουμε μια μάχη για τη χώρα μας, για την Ευρώπη, για το κοινό μας μέλλον, την κοινή μας οικονομία και τους κοινούς μας θεσμούς. Μια μάχη για τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις που είχε την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να τους ζητήσει να συμβάλουν και αυτοί στις όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης, και με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους συναδέλφους των δικών τους κομμάτων, αλλά και δημόσια, με τη δική τους φωνή, στη στήριξη της προσπάθειας που κάνει η χώρα.

«Και αν στο εσωτερικό της χώρας μπορώ να κατανοήσω, έστω και οριακά, τα αντιπολιτευτικά κίνητρα του καθενός, είναι σαφές ότι πολλά κρίνονται και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εκεί, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού συσχετισμού δυνάμεων», υπογράμμισε.

Παράλληλα, καταλόγισε διγλωσσία στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέει εδώ πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω μιλάει για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως στο κείμενο που υιοθέτησαν οι συντηρητικοί υπάρχει μόνον η ευχή να συνεχιστεί η επιτυχής πορεία των προγραμμάτων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση, να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ - και αναφέρομαι προφανώς στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του» είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου