Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Βάφτηκαν με αίμα οι διαδηλώσεις στην Υεμένη

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 19 τραυματίστηκαν την Κυριακή στη Σαναά όταν η αστυνομία της Υεμένης άνοιξε πυρ με πραγματικά πυρά και δακρυγόνα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών οι οποίοι ζητούσαν την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Συμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι περισσότεροι τραυματίες υποφέρουν από τις συνέπειες των δακρυγόνων, ενώ κάποιοι έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς. Δύο από τους τραυματίες λέγεται ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.αξύ των κατοίκων συνεχίστηκαν.

Συνολικά τέσσερις διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των νυκτερινών συγκρούσεων στην πρωτεύουσα Σανάα.

Άλλα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου στη Σανάα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για να απομακρυνθούν από την πλατεία του Παν/μιου οι διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει εκεί από τις 21 Φεβρουαρίου, αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Ένας 12 χρονος μαθητής έχασε επίσης τη ζωή του από επίθεση της αστυνομίας κατά διαδηλωτών στη Μουκάλα, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για την επιδείνωση της κατάστασης στην Υεμένη και καταδίκασε την «υπέρμετρη χρήση βίας» κατά των «ειρηνικών διαδηλωτών», όπως τόνισε χθες ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου