Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γιώργος Μεντζελίδης: Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ζωγράφου

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Μεντζελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην πόλη του Κορυδαλλού. Οι γονείς του είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και εργάστηκαν σε σχολεία της πόλης για πολλά χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Μετά από έξι χρόνια φοίτησης στο εξατάξιο Γυμνάσιο Κορυδαλλού (Ηράκλειτος) , εγγράφεται και σπουδάζει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο San Bernardino (California State University, SB) και αργότερα εντάσσεται στο Ερευνητικό κέντρο White Head Center του Πανεπιστημίου του Redlands της Καλιφόρνια όπου ασχολείται κυρίως με θέματα εκπαίδευσης , ανάπτυξης και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, εργασιακών σχέσεων και στρατηγικής υπό την εποπτεία από του Αμερικανού συμπεριφοριολόγου - εργασιολόγου Dr.John Winter.

Παράλληλα μελετά σε βάθος το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ και Καναδά αλλά και τα πρώτα συστήματα και μεθόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις χώρες αυτές. Απόρροια αυτής της προσπάθειας είναι η έκδοση του πρωτοποριακού για τα δεδομένα της εποχής (1986) στην Ελλάδα βιβλίου του σχετικού με το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ και του Καναδά.

Επόμενος σταθμός η Αυστρία. Στη Βιέννη συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανάπτυξης Τεχνικών Management του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Webster.Ασχολείται κυρίως με ζητήματα δομής εργασιακού περιβάλλοντος, διαχείρισης κρίσεων αλλά και υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Με την υποστήριξη και εποπτεία του Αυστριακού εργασιολόγου και καθηγητή στο ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο στρατηγικών μελετών management του ΟΗΕ στη Βιέννη, Dr. Severin Sobotka, ολοκληρώνει μελέτη σχετική με το περιβάλλον εργασίας, το εργατικό ατύχημα και την υγιεινή της εργασίας στην Ελλάδα. Η μελέτη του αξιολογείται με τον ανώτατο βαθμό και φιλοξενείται στη διεθνή Βιβλιοθήκη Anderson του Saint Louis.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ακολουθεί η έκδοση ενός ακόμη βιβλίου με θέμα το δοκιμιακό λόγο , τη δομή και την ανάλυση ενώ συνεχίζει την αρθογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά (Αντί, Οικονομία και Κοινωνία, Πολίτης κλπ) στα οποία συμμετέχει και ως μέλος της Συντακτικής επιτροπής.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Management και Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και το Ινστιτούτο Διοικητικού Management της Μεγάλης Βρετανίας του απονέμουν τον ανώτατο βαθμό μέλους (fellow member) , ενώ παράλληλα πιστοποιείται ως επιχειρησιακός Διαπραγματευτής από το Πανεπιστήμιο του Harvard των ΗΠΑ και από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Windsor του Καναδά. Είναι μέλος του American Association of School Administrators

Ταυτόχρονα το Διεθνές Διαπανεπιστημιακό και Ερευνητικό Κέντρο του Saint Louis των ΗΠΑ, Cosmo Research Institute, τον ανακηρύσσει επίτιμο Διδάκτορα και ακαδημαϊκό μέλος της σχολής στρατηγικής επικοινωνίας και διαπραγματευτικής. Το 2008 εκδίδει το βιβλίο με τίτλο «το Management για μη ειδικούς». Την ίδια χρονιά του απονέμεται Διδακτορικό Δίπλωμα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Διοικητικών Επιστημών και Δικαίου του Χέρσον της Ουκρανίας για τη μελέτη του για τη σχέση της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και της εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης Ενηλίκων. To 2010 ανακηρύσσεται διδάκτορας και full professor του Universidad Azteca και αναλαμβάνει ως επικεφαλής καθηγητής για τα προγράμματα στη Νότια Ευρώπη



Στην Ελλάδα συνεργάζεται ως ειδικός Σύμβουλος και Διευθυντής Διοίκησης και Ανάπτυξης διαφόρων εταιρειών (Ergon , Euromedica , Info Bright , Euro citizens, Mototrent κλπ) ενώ οργανώνει και αναπτύσσει πολλούς ελληνικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς φορείς και οργανισμούς (Frederick Institute of Technology, International University κλπ). Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Φορέων και Οργανισμών συνεργαζόμενος με τα Βρετανικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα Stathclyde, Middlesex, Nottingham,Bolton, Central Lancashire, London Technology & Research Institute αλλά και τις εκπαιδευτικές εταιρείες Global Education Network και European Research Center του Λονδίνου.

Σήμερα είναι Σύμβουλος Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Κέντρου Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχολογικών Σπουδών Carl Rogers στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται με τα συστήματα οργάνωσης και ανάπτυξης μεθόδων διαδικτυακής ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης . Είναι καθηγητής του Universidad Azteca στη Νότια Ευρώπη και διδάσκει Management μέσω των διαδικτυακών προγραμμάτων του International University of Business and Law.

Ζει στην πόλη του Κορυδαλλού και έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη, υποψήφιο διδάκτορα στο Institute of Educational Cybernetics του Πανεπιστημίου Bolton και του Business School του Universidad Azteca και τη Μαριλεία μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores της Αγγλίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου