Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μεγάλες διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης...

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ενώ η βρετανική κυβέρνηση συμμετέχοντας στην Συμμαχία των Προθύμων και στο ΝΑΤΟ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης, στα μετόπισθεν σημειώνεται κοινωνικός σεισμός.
Δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις κάνουν λόγο για τις «μεγαλύτερες διαδηλώσεις που οργάνωσαν εργατικά σωματεία στη Βρετανία εδώ και 20
χρόνια και οι μεγαλύτερες σε όγκο από τις διαδηλώσεις το 2003 ενάντια στον πόλεμο του Ιράκ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο».
«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι απίστευτο και δείχνει ένα θυμό που η κυβέρνηση πρέπει να...
λάβει υπόψη» δήλωσε ο Len McCluskey γ.γ. των ενωμένων σωματείων στην Βρετανία. Οι ίδιοι ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών, που διαμαρτυρήθηκαν για τις οικονομικές περικοπές της κυβέρνησης στους 500.000. Η διαδήλωση είχε το γενικό σύνθημα «πορεία για μια εναλλακτική λύση» και στην εξέλιξή της παρέλυσε το κεντρικό Λονδίνο.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και βουβουζέλες. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις καταγράφτηκαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και της αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν εντολή στους καταστηματάρχες στο Piccadilly Circus να κλείσουν τα καταστήματά τους φοβούμενοι κλιμάκωση των συγκρούσεων.
Να θυμίσουμε τον ριζοσπαστισμό της βρετανικής νεολαίας που πρόσφατα εκφράστηκε στα εκπαιδευτικά κινήματα που αντιτάχθηκαν στην κυβερνητική επιλογή περικοπών και αύξησης των διδάκτρων.
Μήπως την καταχνιά της Θατσερικής αντιδραστικής επέλασης που με τόση συνέπεια ακολούθησε το Κόμμα των Εργατικών, διαδέχεται η άνοιξη των κοινωνικών αγώνων, αποδεικνύοντας πόσα πολλά συνδέουν τη μοίρα των λαών της ανεπτυγμένης Δύσης και του φτωχού Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και με τις εξεγέρσεις που συνταράσσουν ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου