Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία «σφυροκοπούν» τον Καντάφι


Βομβαρδισμοί και στην Τρίπολη

Τουλάχιστον 48 νεκρούς και 150 τραυματίες αφήνει πίσω της η χθεσινή πρώτη ημέρα των συμμαχικών βομβαρδισμών και των πυραυλικών πληγμάτων στη Λιβύη.
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία με τη συνδρομή της Νορβηγίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις σε διάφορες πόλεις και πολυάριθμους
στόχους.
Τα ξημερώματα ριπές
αντιαεροπορικών όπλων ακούστηκαν και στην Τρίπολη, όπως μετ
έδωσαν ανταποκ
ριτές του Ρόιτερς.

Τα πυρά ακολούθησαν εκρήξεις κα1973: Οι φοιτητές καταλαμβάνουν και πάλι τη Νομική Σχολή Αθηνών, όπως είχαν πράξει και πριν από ένα μήνα. Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, δεκάδες τραυματίζονται και συλλαμβάνονται πάνω από 100.ι πυρά πολυβόλων καθώς και κραυγές ανθρώπων, ενώ ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τροχιοδεικτικά βλήματα.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου βρισκόταν σε εξέλιξη αεροπορικός βομβαρδισμός.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε σήμερα ότι δυνάμεις πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν περιοχές της ελεγχόμενης από τους εξεγερμένους Βεγγάζης. Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, το κανάλι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι άνοιξαν πυρ από άρματα μάχης και χρησιμοποίησαν ρουκέτες για να πλήξουν θέσεις των ανταρτών στην πόλη. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι κάτοικοι προσέφυγαν σε τεμένη θεωρώντας ότι θα είναι ασφαλείς σε αυτά.
Εκπρόσωπος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι και η RAF (βασιλική πολεμική αεροπορία) άνοιξε επίσης πυρ με πυραύλους Stormshadow από έναν αριθμό Tornado GR4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου