Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επιμένουμε σε «συνολική και πραγματική λύση» τόνισε ο πρωθυπουργός


Και να ζούσε...
Η Ελλάδα επιμένει και θα επιδιώξει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της μία «συνολική» και «πραγματική» λύση για την κρίση χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τον κύκλο επαφών που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κρίσιμη διαπραγμάτευση» για το μέλλον τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας, κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου, όσο και στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το ότι πρέπει να υπάρχει συνολική λύση, ζήτησε στήριξη της εθνικής προσπάθειας, καθώς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προσπάθεια αυτή.

Πολλά θέματα είναι σε διαπραγμάτευση (οικονομική διακυβέρνηση, σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, μηχανισμός και όροι για το χρέος, ευρωομόλογο, φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών) είπε ο κ. Παπανδρέου για να τονίσει εκ νέου ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης απαιτεί συνολική λύση.

«Σε αυτή τη συνολική λύση, θα επιμείνουμε. Ήδη, δουλεύουμε σκληρά και δημιουργικά για μια τέτοια λύση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλά η λύση, πρέπει να είναι και πραγματική λύση. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές, ούτε να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από αυτές» υπογράμμισε.

«Βασική μας επιδίωξη είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και αυτό, θα είναι καλό για την Ελλάδα, αλλά θα είναι καλό και για την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «το ελληνικό ζήτημα είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα, και το ευρωπαϊκό ζήτημα είναι και ελληνικό ζήτημα».

Το πρωί της Τετάρτης (11:00 π.μ.) συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο είναι τα εξής: Απονομή δικαιοσύνης (εισηγητής Χ.Καστανίδης), αλλαγές σε πτωχευτικό κώδικα και συμβάσεις έργου (Μ.Χρυσοχοΐδης), ενέργεια (Τ.Μπιρμπίλη), ρυθμίσεις για τα τυχερά παιχνίδια (Γ.Παπακωνσταντίνου), αμυντικές προμήθειες (Ευ.Βενιζέλος).
Μετά από την ολοκλήρωση του Υπουργικού, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα στις 6.00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Παρασκευή θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου