Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Σκοτώνονται" για λίγες σταγόνες γάλα στο Χονγκ Κονγκ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη μετά από συμπλοκή σε σουπερμάρκετ του Χονγκ Κονγκ για εισαγόμενο από το εξωτερικό βρεφικό γάλα σε σκόνη.
Αγοραστές από την ηπειρωτική Κίνα συρρέουν στην πρώην βρετανική αποικία που έχει πλέον ενταχθεί στην κινεζική επικράτεια χωρίς αλλαγή οικονομικού καθεστώτος για να προμηθεύονται εισαγόμενο γάλα εξαιτίας φόβων για την ασφάλεια των προϊόντων που παράγονται στη χώρα.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα μετά από μία πραγματική μάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο κινέζους αγοραστές που προσπάθησαν να αγοράσουν περισσότερες από τρεις κονσέρβες γάλακτος που είχε θέσει ως πλαφόν, κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Ένα τουλάχιστον άτομο χτυπήθηκε στο κεφάλι με κονσέρβα παιδικού γάλακτος στη συγκεκριμένη συμπλοκή ενώ, όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε άλλα πέντε άτομα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για μικρότερα τραύματα και θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της επίθεσης.

Τα καταστήματα του Χονγκ Κονγκ έχουν μειώσει τον αριθμό των κονσερβών που διατίθενται σε κάθε αγοραστή από τη στιγμή που πελάτες από την Κίνα εφορμούν για να πάρουν προμήθειες, καθώς εμφανίζονται απρόθυμοι να αγοράσουν εγχώριο βρεφικό γάλα εξαιτίας των ανησυχιών για μόλυνση με μελαμίνη.

Σε μία από τις χειρότερες παρόμοιες υποθέσεις, έξι βρέφη είχαν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 300.000 είχαν πληγεί από μολυσμένο γάλα σε σκόνη, το 2008.

Η μελαμίνη χρησιμοποιείται για να αποκρύψει την παραπλανητική αραίωση του γάλακτος καθώς δίνει ώθηση στο προφανές περιεχόμενο σε πρωτεΐνη.

Οι βρεφικές κονσέρβες γάλακτος που εισάγονται από τη δύση πωλούνται στην Κίνα σε διπλάσια τιμή από τη λιανική τους τιμή στο Χονγκ Κονγκ, δίνοντας το έναυσμα για το διασυνοριακό εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου