Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ιδού ο στρατός και η κοινωνία σας, κύριε πρόεδρε

Απο το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ , Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
Βλέπουμε στις ελάχιστες εικόνες που έρχονται από το Ιράκ (ενώ από το Αφγανιστάν καμία), τον τρόπο που δρα ο στρατός κατοχής και οι συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί στρατοί των Αμερικανών εκεί. Είναι τελείως ελεγχόμενες οι ειδήσεις και οι εικόνες από την πρώτη στιγμή της εισβολής και στις δύο χώρες.
Ολος ο κόσμος όμως έχει καταλάβει τους λόγους που έγιναν οι επιδρομές αυτές και που κρατάνε χρόνια τώρα με το ξεκλήρισμα των αντίστοιχων λαών και τη διάλυση κάθε ιστού κοινωνικού, διοικητικού, οικονομικού κ.λπ. Βέβαια, είναι άλλο θέμα η αντίσταση των λαών αυτών και το σθένος με το οποίο συνεχίζουν να δίνουν σκληρό μάθημα στους επιδρομείς. Εκείνο, όμως, που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό είναι η κατάντια αυτών των νέων που καλούνται να επιβάλουν την πολιτική των ΗΠΑ προς όφελος όσων θησαυρίζουν από την κατοχή και τον πόλεμο.

Γνωρίζουμε από εκθέσεις επιτροπών της αμερικανικής γερουσίας για τη σύνθεση και το ποιόν των ανδρών που αποτελούν το στρατό αυτό. Είναι οι άνεργοι, επομένως ανασφάλιστοι, του μεγάλου ποσοστού των πρόσφατων μεταναστών, των εκατομμυρίων ισπανόφωνων, των έγχρωμων, εκείνων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αυτών που δεν έχουν ελπίδα, προοπτική, των αμόρφωτων, είναι το λούμπεν προλεταριάτο της Αμερικής. Οσο για τους μισθοφόρους που είναι ακόμα χειρότεροι και στον ίδιο σχεδόν αριθμό με τον τακτικό στρατό, δε χρειάζονται ιδιαίτερη μνεία, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούνται σε κάθε πόλεμο, σε κάθε επέμβαση των Αμερικανών και των συμμάχων τους οπουδήποτε της Γης. Ο τακτικός στρατός μακελεύει με διαταγές και άδειες από την πολιτική ηγεσία, αυτοί δε χρειάζονται καμία διαταγή ή άδεια.

Αποκτηνωμένα καθάρματα, περιθωριακοί της κοινωνίας, ανελέητοι φονιάδες, βασανιστές, σαδιστές, ό,τι πιο βρώμικο και σιχαμερό έχει να επιδείξει το ανθρώπινο είδος -γιατί στο ζωικό βασίλειο δε συναντάμε όμοια όντα - αποτελούν τον αμερικανικό μισθοφορικό στρατό
Αποκτηνωμένα καθάρματα, περιθωριακοί της κοινωνίας, ανελέητοι φονιάδες, βασανιστές, σαδιστές, ό,τι πιο βρώμικο και σιχαμερό έχει να επιδείξει το ανθρώπινο είδος γιατί στο ζωικό βασίλειο δε συναντάμε όμοια όντα. Ετσι τους θέλουν και δεν το κρύβουν, να μας φοβούνται θέλουμε όχι να μας σέβονται, δήλωσε ανοιχτά ο Μπους. Αυτούς τους φονιάδες μας λένε οι Αμερικανοί επίσημοι πάτρωνές τους και οι σύμμαχοί τους πως έχουν εκεί και δολοφονούν και βασανίζουν ανοιχτά και επίσημα για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, ενώ πρώτα έλεγαν πως τους έχουν για να προλάβουν τα πυρηνικά από τον Χουσεΐν και να βγάλουν την μπούργκα από τις γυναίκες του Αφγανιστάν. Αυτά έλεγαν και το θυμόμαστε, πρέπει να τα θυμόμαστε και να οργιζόμαστε. Λένε οι ψεύτες πως οι επεμβάσεις γίνονται για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί σε κάποιο ποσοστό, που ευτυχώς σταδιακά μικραίνει, τα πιστεύουν αυτά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο κακό που κάνουν αυτοί οι πόλεμοι όχι μόνο στους λαούς που τους υφίστανται αλλά στον αμερικανικό λαό. Ολόκληρη η υδρόγειος είδε τον αξιωματικό με τη στολή και τα παράσημα να αφηγείται από μικροφώνου σε μεγάλη συγκέντρωση όχι στρατιωτικών αλλά Αμερικανών πολιτών, τον τρόπο με τον οποίο σκοτώνουν στο Ιράκ και να επαίρεται γι' αυτό. Το χειρότερο όμως δεν ήταν η αφήγηση των δολοφονιών και των βασανιστηρίων αλλά ότι τον χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό και γέλαγαν με τα αιματηρά αστεία του από κάτω. Ναι, το κάθαρμα αυτό έκανε, έλεγε αστεία για το πώς δολοφονούσαν τους Ιρακινούς που αντιστέκονταν. Ετσι καταντούν μέρος της κοινωνίας τους.

Γυρίζουν ευτυχείς πίσω αυτοί οι νέοι που σκοτώνουν και βασανίζουν αμάχους, παιδιά, γυναίκες, αμάχους; Ποιος μπορεί να δεχτεί ότι, αυτοί οι αποκαλούμενοι «βετεράνοι» είναι φυσιολογικοί άνθρωποι όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά το μακελειό, όπου παίρνουν μέρος; Είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες κάτω των τριάντα ετών, αφού διαρκεί ένα χρόνο η συμμετοχή τους στην «ειρηνευτική» αποστολή και αντικαθίστανται από καινούριους. Προστίθενται στους παλιότερους δύστυχους μακελάρηδες του Βιετνάμ. Καταντούν και τούτοι ψυχικά άρρωστοι, εθισμένοι πλέον οι περισσότεροι στα ναρκωτικά όπου καταφεύγουν από τους τόπους του εγκλήματος ακόμα για να συμμετέχουν στη φρίκη, γυρίζουν καταρρακωμένοι, έτοιμοι εγκληματίες, διαλυμένοι αλλά και ψυχροί φονιάδες, εκτελεστές, βασανιστές...

Τι είναι εκείνο που θα τους σταματήσει να κάνουν παρόμοια στην πατρίδα τους, και τα κάνουν, ενώ την ίδια στιγμή ποτισμένη η νεολαία και τα παιδιά τους από τη μαζική προπαγάνδα της σφαγής αρπάζουν τα όπλα και σκοτώνουν τους γύρω τους στα σχολεία και όπου βρεθούν. Είναι επίσης γνωστό πως η βοήθεια που δέχονται για επανένταξη οι «βετεράνοι» δεν καλύπτει απολύτως τίποτα, ούτε καν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς και η εγκληματικότητα και η επίδραση που έχουν στον περίγυρο και γενικότερα στην κοινωνία τους. Κάτι πολύ σάπιο αυξάνεται συνεχώς στη χώρα αυτή, ο κίνδυνος υπάρχει και για τις υπόλοιπες κοινωνίες.

Τέτοιους στρατούς δεν είναι που θέλουν να επιβάλουν στους συμμάχους τους οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ; Τέτοιους νέους θέλουμε εμείς στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας; Ετσι επιδιώκουμε να καταντήσουν όσοι στέλνουν οι κυβερνήσεις μας να συμμετέχουν στις εκτός συνόρων αποστολές; Δεν αποτελούνται οι δικοί μας στρατεύσιμοι ούτε οι μόνιμοι από τέτοιας κατηγορίας και ποιότητας ανθρώπους, όπως των εκστρατευτικών στρατών των ΗΠΑ και των ιδιωτικών στρατών που βρίσκονται στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού. Ο κίνδυνος είναι να εξελιχτούν σε τέτοιους και οι δικοί μας, ειδικά εάν αρχίσει η εμπλοκή σε επιχειρήσεις. Η συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων καλλιεργεί νοοτροπία μισθοφορική, εκεί θα καταλήξει το είδος του στρατού που θέλουν και επιδιώκουν να κάνουν, διότι γι' αυτό το λόγο το επέβαλαν πρώτα στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια σε όλα τα κράτη - μέλη του.

Πρέπει να σταματήσουν οι επεμβάσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους οπουδήποτε, να γυρίσουν πίσω οι στρατοί κάθε είδους φονιάδων που έχουν εισβάλει σε τρίτες χώρες.

Ο κίνδυνος για τους νέους, την κοινωνία, την αμυντική ικανότητα του στρατού μας είναι μεγάλος και πρέπει να επαγρυπνούμε, πρέπει να κινηθούμε, να φωνάξουμε, να επιβάλλουμε στρατό πατριωτικό, ελληνικό, που θα υπάρχει και θα λειτουργεί για την προστασία των συνόρων μας, για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Αντώνης ΚΑΚΑΡΑΣ
Αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου