Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν πολλές πόλεις… «Χτύπησαν» αμάχους στην Τρίπολη

Συνεχίζει το «σφυροκόπημα» ο Καντάφι
Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας και ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, έκτη ημέρα των συμμαχικών επιθέσεων εναντίον της Λιβύης, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Είχε προηγηθεί μία νύχτα συνεχών βομβαρδισμών από τις δυνάμεις της συμμαχίας στη λιβυκή πρωτεύουσα, ενώ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε και σε στρατιωτική βάση των λιβυκών χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή Ταζούρα, 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Το λιβυκό πρακτορείο Jana μετέδωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης «έπληξαν συνοικία με κατοικίες» και προκάλεσαν «σημαντικό αριθμό θυμάτων ανάμεσα στους αμάχους».
Το πρακτορείο επισήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με την ίδια στρατιωτική πηγή, αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και εναντίον στρατιωτικών στόχων και αμάχων στην πόλη Τζάφρα, 600 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως ήχοι από σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν στο κέντρο της Τρίπολης και στην συνοικία Ταζούρα.

Αξιωματούχοι της λιβυκής κυβέρνησης μετέφεραν τα χαράματα της Πέμπτης, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Πηγές των συμμαχικών δυνάμεων πάντως διαψεύδουν αυτές τις ειδήσεις και τονίζουν ότι δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου