Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Tις 6.000 έχουν φτάσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στην Ιαπωνία, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών και το τσουνάμι. Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί μπορεί να ανέλθουν σε δεκάδες χιλιάδες...
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15.000 άνθρωποι.
Στην πόλη Οναγκάβα της επαρχίας Μιγιάγκι, που επλήγη ιδιαίτερα από το σεισμό, έχουν ανασυρθεί περισσότερα από 1.000 πτώματα. Άλλες τόσες σοροί εντοπίστηκαν και στην πόλη Μιναμισανρίκου, όπου οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000.
Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με περίπου 8.000 κατοίκους της πόλης Οτσούτσι στην επαρχία Ιβάτε.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι συνολικά 72.945 κτήρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκιση.
Στο μεταξύ, η μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία εξακολουθεί να είναι ισχυρή, εμποδίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε νερό, καύσιμα και τρόφιμα ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να εφοδιάσει τους κατοίκους με είδη πρώτης ανάγκης με ελικόπτερα. Προβλήματα παρουσιάζονται και στην ηλεκτροδότηση, αφού λόγω των ατυχημάτων στα πυρηνικά εργοστάσια έχουν χαθεί από το σύστημα 10.000 μεγαβάτ. Για το λόγο αυτό γίνονται προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία Tepco, μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου