Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Χιλιάδες νεκροί, αγνοούμενοι και τραυματίες στην Ιαπωνία Έκρηξη στο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

H Φύση δεν εχει αντίπαλο

Τρόμο έχει προκαλέσει η είδηση της έκρηξης στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1 στην Ιαπωνία, μετά από ισχυρό μετασεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο. Η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν και πολλοί εργαζόμενοι στον σταθμό τραυματίστηκαν.

Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε σε μία ώρα από τον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκουσίμα Νο1, που καταστράφηκε, αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια αποδεκτό όριο, μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης «σούπερ πυροσβέστες» πρόκειται να αποσταλούν στις εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη αυτή περίσταση.

Την ίδια ώρα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δηλώνει εις γνώση των ειδήσεων που μεταδίδονται για την έκρηξη στον Φουκουσίμα και έχει ζητήσει επειγόντως στοιχεία από τις πυρηνικές αρχές της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης, με κέντρο το εργοστάσιο, στα 10 χιλιόμετρα από τα τρία, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Την ίδια ώρα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη» μετά την έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου