Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, Ημέρα μνήμης για τους 200 εκτελεσμένους απο τους Γερμανούς

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ
1η Μάη 1944 – 2011 -67 Χρόνια Mνήμης
                                                   ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
                                                 
  30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2011


 Η θυσία των 200 κομμουνιστών – πατριωτών, την Πρωτομαγιά του ’44 στον Ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου  της Καισαριανής, αποτελεί γεγονός με παγκόσμια ιστορική και πολιτική διάσταση, αφού είναι η μαζικότερη εκτέλεση παγκοσμίως,  την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Ο γερμανικός φασισμός,  διέπραξε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα της μαζικής δολοφονίας τους,  την ημέρα της Πρωτομαγιάς,  θέλοντας να πλήξει τη λαϊκή αντίσταση της εργατικής τάξης
Ο Δήμος Καισαριανής  θέλοντας να προσδώσει ξεχωριστή σημασία στη θυσία των «200»,  που αποτελεί το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της πόλης μας, που σηματοδοτήθηκε από τους  αγώνες της  εργατικής τάξης, αλλά και όλων των αγωνιστών πατριωτών που εκτελέστηκαν στο χώρο αυτό κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθιερώνει τη συγκεκριμένη ημέρα 1η του Μάη, ως μέρα σύμβολο αγώνα για την ελευθερία, μέρα μνήμης και τιμής στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.
 Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε στη μνήμη και στις ψυχές μας  το  μέγεθος  της  θυσίας  των  αγωνιστών της Λευτεριάς .


                                                          Ο Δήμαρχος Καισαριανής
                                                               Αντώνης Καμπάκας


                                                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
11.00 π.μ.: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς… πορεία στο χρόνο» (η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 8/5) – Απαγγελίες ποιημάτων.
6.30  μ.μ. Εκκίνηση του Λαϊκού Ανώμαλου Δρόμου «Ναπολέων Σουκατζίδης» από το χώρο εισόδου του Σκοπευτηρίου.
8.00 μ.μ. Άφιξη λαμπαδηδρομίας στο Σκοπευτήριο από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και απονομή μεταλλίων.
9.00 μ.μ. Συναυλία με τους: Δημήτρη Κοντογιάννη, Βάσια Ζήλου, Γιώργο Λιανό, Κώστα Σκόνδρα, Φένια Χρήστου, Θανάση Κοσκινά στην πλατεία «200 Ηρώων» (πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ηστ). (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αιθουσα εκδηλώσεων δημαρχείου – Βρυούλων & Κλαζομενών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η  ΜΑΗ 2011
10:30 π.μ: Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με πορεία από την αναθηματική πλάκα «Άρη Βελουχιώτη» (τέρμα οδού ΑναξΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣαγόρα και Τσάφου), στο σημείο που ο Θανάσης Κλάρας, ο θρυλικός Άρης Βελουχιώτης, μίλησε για πρώτη φορά για ένοπλο αγώνα σε 12 Καισαριανιώτες, παλιούς του συντρόφους. Η πορεία θα καταλήξει στο χώρο της Θυσίας.
Τρισάγιο, ομιλίες, Προσκλητήριο Νεκρών Ηρώων, κατάθεση στεφανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου