Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έρχεται τη Δευτέρα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

Γίνεται να μου πείτε τι μου αναλογεί να το δώσω να μη με πρήζετε  κάθε βδομάδα με την τρόικα σας? Γ.Ζ. 

Πιθανό είναι οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών να φτάσουν αργότερα στην Αθήνα



Αθήνα
Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται, τελικά, η άφιξη τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, με λίγους εκπροσώπους από κάθε οργανισμό. Αργότερα αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Όπως αναφέρει το Βήμα Online, αναμένονται ένας ή δύο εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ τη Δευτέρα και στη συνέχεια, αναλόγως των αναγκών και των θεμάτων συζήτησης, οι επικεφαλής των κλιμακίων.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για επίσημη αξιολόγηση. Αυτή είναι προγραμματισμένη για το πρώτο μισό του Μαΐου, και θα κρίνει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης (ύψους 12 δισ. ευρώ) τον ερχόμενο Ιούνιο.

Οι ενδιάμεσες αξιολογήσεις δεν προβλέπονται ρητά στο «ημερολόγιο» του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής αλλά προγραμματίζονται κατά περίπτωση όταν προκύπτουν ανάγκες, και αυτός θεωρείται ο λόγος της «σύγχυσης» για την ακριβή ημέρα άφιξης της τρόικας.

Το αρχικό ραντεβού είχε οριστεί εδώ και δέκα ημέρες για τη Δευτέρα, αλλά οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν να επιβεβαιώσουν την άφιξη τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπήρξε εμπλοκή που οδηγεί σε αναβολή.

Αποκρατικοποιήσεις και μέτρα στο επίκεντρο

Η τρόικα θα εξετάσει τρία κύρια ζητήματα:

1. Τα νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ για εφέτος, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων και οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 από την Eurostat στην περιοχή του 10% του ΑΕΠ - θα ανακοινωθεί στις 26 Απριλίου.

2. Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015

3. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

Τα στελέχη της τρόικας δεν θα δώσουν συνέντευξη τύπου. Οι επόμενες ανακοινώσεις για την πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, τα μέτρα, και το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων θα γίνουν από την κυβέρνηση στις 15 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου