Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ ΣΕ ΞΈΝΟ ΑΧΕΡΏΝΑ A. - Σαμαράς: «Βέτο» για εκλογές μετά το Πάσχα


Ο Αντώνης Σαμαράς«Βέτο» στη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μετά το Πάσχα, βάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα Real.
Σημειώνεται ότι κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι οι εκλογές προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου.
«Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί», είχε υποστηρίξει ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ διακηρύσσει στο άρθρο του ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία κωλυσιεργία και ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν πριν το Πάσχα.

«Είχαμε προσδιορίσει όλοι μαζί ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου. Αν η συμφωνία για ανταλλαγή ομολόγων λήξει νωρίτερα μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα. Αλλά να εξηγούμαστε: όχι μετά το Πάσχα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Όπως επαναλαμβάνει «είναι συμφέρον για τη χώρα να υπάρξει κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή». «Όσοι παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια θα αντιμετωπίσουν και την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητά μας» δηλώνει.

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα είχε αφήσει μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εάν τα άλλα δύο κόμματα δε δείξουν σοβαρότητα.

Όπως είχε δηλώσει, «δεν έχει σκοπό να παίξει κορώνα – γράμματα την τύχη της Ελλάδας», επισημαίνοντας ότι απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα, την οποία δεν βλέπει σε κανέναν από τους δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου