Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο Β. Κόκκαλης αντιπεριφερειάρχης για τα διοικητικά στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αντινομάρχης Αθηνών – Πρόεδρος ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Σπουδές: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Παντρεμένος με την Ιωάννα Σταθουλοπούλου.

Έχει δύο κόρες την Βαρβάρα και την Γεωργία

απόφοιτες φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου

Αθήνας.

Κατοικία: Αμυκλών 58 Λαμπρινή – ΑΘΗΝΑ

1974   Φοιτητής με την ΠΑΣΠ συμμετείχε στους φοιτητικούς αγώνες.

1983 Υπάλληλος ΙΚΑ συμμετέχει στο σ.κ. του ΙΚΑ.

1996 Πρόεδρος ΣΕ ΙΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ.

1999 Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ.
2006 Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας –Εντεταλμένος για ΑΕ, Δ//Δ/νση Εμπορίου, Τουρισμός.

2010   Αναπληρωτής Νομάρχης – Αντινομάρχης Πολεοδομίας ΣχΣχεδιασμού και Προγραμματισμού Τεχνικών Υπηρεσιών ΝοΝομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Εκλέχθηκε το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Σε πανηγυρικό κλίμα συνήλθε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, υπό τον νέο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Κατά την συνεδρίαση εξελέγησαν τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών. Η Λ. Βασιλάκου θα είναι αρμόδια για τα οικονομικά, ο Β. Κόκκαλης για τα διοικητικά και ο Λ. Αθανασιάδης για το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα με 78 ψήφους εξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Κ. Καράμπελας, αντιπρόεδρος με 69 ψήφους ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και γραμματέας με 67 ψήφους η Αικατερίνη Πιπιλή.

Για την Οικονομική Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέγονται: ο Κ. Μπάστας, ο Π. Βουδούρης, ο Μ. Βασιλάκης, ο Π. Αγγελόπουλος, ο Κ. Κανελλάκης, ο Σ. Μαριδάκης, ο Χ. Κουρούσης, ο Σ. Σπυρίδων, ο Α. Γεωργιάδης και η Ελ. Ζαφειρίου.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Ι. Προμπονάς, ο Γ. Τσιρίδης, ο Αν. Πολυζωγόπουλος, η Αν. Μεθυμάκη, ο Β. Γιαννακός, ο Γ. Γιομπαζολιάς, ο Χ. Δαμάσκος, η Αλ. Μπάλου και ο Χαρ. Καραθάνος.

«Ο Καραμανλής δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του»

Γυναίκα δημοσιογράφος, από τον στενό πυρήνα των τότε συνεργατών του Μαξίμου, ενημέρωνε καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέροντας την κατ’ αυτήν «κλονισμένη ψυχική υγεία του», τον «κρυφό του έρωτα» και όλα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες

Αναλυτικά, e-mail που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του M. Χριστοφοράκου κυρίας Αικατερίνης Τσάκαλου και είναι στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής με αποστολέα το «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου αναφέρει: «Ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του “πατέρα” Μολυβιάτη και του Θ. Ρουσόπουλου, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο, ενώ, όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του: “Δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του”».

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα δημοσιογράφος που ανήκε στον στενό πυρήνα της ομάδας του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν παράλληλα στο payroll του κ. Χριστοφοράκου.

Το «ΘΕΜΑ» έχει στην κατοχή του όλα τα ενημερωτικά δελτία που έστελνε καθημερινά η «πληροφοριοδότης» υπό τον τίτλο «Intelligence Report» και παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά αποσπάσματα. Η «πηγή» δεν παρέλειπε να υπενθυμίζει στον κ. Χριστοφοράκο πως κατ' αυτήν πρόκειται για «μαγνητοφωνημένες αποκλειστικές πληροφορίες» που «υπέκλεπτε», καθώς είχε γίνει η σκιά του πρώην πρωθυπουργού.

Λιάπης: «Αφήνετε τον πρωθυπουργό να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός»

10/12/2005 «...το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η απειλή ένταξης του πρωθυπουργού στην επικίνδυνη συντροφιά των ατόμων που αναζητούν καταφύγιο στο αλκοόλ προκειμένου να αποφύγουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο τελευταίος αυτός “έρωτας” του Κ. Καραμανλή για τα οινοπνευματώδη έχει προβληματίσει σε απίστευτο βαθμό τους δικούς του ανθρώπους - οικογένεια, φίλους και πολιτικούς συνεργάτες...

Απόδειξη του προαναφερόμενου γεγονότος αποτελεί ο καβγάς που είχαν στήσει πριν από μία περίπου εβδομάδα συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο οποίος σύστηνε σε τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, “Είστε υπεύθυνοι για την επικίνδυνα αρνητική εικόνα του πρωθυπουργού όπως τον αφήνετε να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός!”».

Το ζήτημα αφορούσε σε πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου «από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα ο κορυφαίος πολιτικός κατανάλωσε προ γεύματος 7 ποτήρια ούζο, συνόδευσε το φαγητό του με καλό και άφθονο κρασί και το βραδάκι παράγγειλε στο λόμπι του ξενοδοχείου ένα μπουκάλι ουίσκι για να περάσει τη νύχτα, όπου άρχισε να πίνει το ένα ποτήρι μετά το άλλο... Οι τρεις συνομιλητές του Μ. Λιάπη αποχώρησαν από το ΥΜΕ με σκυμμένο το κεφάλι και ανέφεραν ότι “αφού ο Καραμανλής θέλει να πίνει στο λόμπι με φίλους του, εμείς τι να του πούμε; Να ανέβει στο δωμάτιο; Πώς να το πούμε εμείς αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος;”».

Οι αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» κλονίζουν τον πρωθυπουργό

14/12/07 «Ασθενεί και εξοργίζεται ο πρωθυπουργός. Η ψυχική υγεία του είναι κλονισμένη, έπαθε γρίπη και είναι εξοργισμένος και με τον Μαγγίνα και με τον Αλογοσκούφη, τους οποίους αποφάσισε τελικά να αντικαταστήσει. Αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση... “Ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται πολύ καλά τελευταία”, είπε στενός συνεργάτης και προσωπικός ιατρικός σύμβουλος του Κ. Καραμανλή. Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του βεβαιωθήκαμε ότι η κακοδιαθεσία του δεν οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά όπως είπε η ίδια έγκυρη πηγή, “σε τίποτα συγκεκριμένο. Το ψυχολογικό του σύστημα είναι σε άθλια κατάσταση, σε σημείο που φοβόμαστε πλέον όλοι να του μιλήσουμε για δυσάρεστα θέματα...”. Και συνέχισε: “Η κατάσταση αυτής της... ευαισθησίας προϋπήρχε, αλλά τώρα επιδεινώθηκε σε άσχημο βαθμό. Εκδηλώνεται με βουλιμικές περιόδους και αδυναμία σε σοκολάτες, άμυλο και οινόπνευμα, γεγονός που επιδεινώνει την κατάστασή του...”».

Η Ντόρα και ο Βενιζέλος

«Εκτός από τους στενούς του συνεργάτες, για το σχέδιο δράσης του το βράδυ των εκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι είχε ενημερώσει και την Ντόρα Μπακογιάννη. Ετσι μόνο μπορούν να εξηγήσουν οι φίλοι του Θανάση Κούβελου, αδελφού του Ισίδωρου Κούβελου και διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Ντόρας, ότι ήδη από την Παρασκευή πριν από τις εκλογές διαβεβαίωνε στελέχη του μηχανισμού σε διάφορους νομούς ότι “οι κρυφές δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΠΑΣΟΚ να χάνει με διαφορά 4 μονάδων από τη Ν.Δ. και ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έκανε αρχηγική εμφάνιση στο Ζάππειο”. Και καθώς αναμενόταν ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. θα ήταν οριακή, προεξοφλούσε ότι η κίνηση Βενιζέλου θα μπορούσε να αποτελέσει προπομπό για εξελίξεις και στο κυβερνητικό μπλοκ, που θα ανοίξουν τον δρόμο της Ντόρας για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας».


Είχε κουραστεί από το 2006

15/5/06: «"Παραιτούμαι πλέον από την προσπάθεια να κάνω κάτι γι’ αυτόν τον τόπο. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάτι να καταφέρω αλλά έπεσα έξω. Ας τελειώνω καλύτερα μια ώρα αρχύτερα". Με τα λόγια αυτά μαγνητοφωνημένα ο πρωθυπουργός εξέπληξε στενό συνεργάτη του στη διαδρομή του τελευταίου ταξιδιού του για τη Βιέννη. Οπως επίσης ομολόγησε η ίδια πηγή: “Με βαριά καρδιά πήγαινε να συναντήσει τον Ερντογάν μετά το φιάσκο της αμφισβήτησης της Θράκης, που τραυμάτισε περισσότερο την εικόνα του πρωθυπουργού στα μάτια των Ελλήνων”. Οι παραπάνω φράσεις ύψιστης απογοήτευσης του Κ. Καραμανλή “δίνουν σύνθημα ακόμα και για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, όπως από καιρό έχει προειδοποιήσει το I.R. ότι είναι στις προθέσεις του αρχηγού του κράτους”».


«Δεν αντέχει τόση πίεση ο Κώστας»

«Κρίση λιποθυμίας είχε σήμερα ο Καραμανλής μία περίπου ώρα πριν τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Αλογοσκούφη. Ετρεξαν οι γιατροί στο γραφείο του και συμπέραναν “πνευματική υπερκόπωση” και “κυρίως έντονο στρες”... Τα σχόλια των συνεργατών του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “δεν αντέχει τόση πίεση ο Κώστας. Αν πρόκειται να το παθαίνει αυτό κάθε τρεις και λίγο, τότε καλά θα κάνει να μένει περισσότερη ώρα στο σπίτι του...”».


«Μαχαιρώματα» και βυζαντινισμοί στη Ρηγίλλης

«Η ομάδα Μεϊμαράκη από το κομματικό μετερίζι έχει την ευχέρεια να κρίνει και δημόσια τα κακώς κείμενα και να παρεμβάλλει εμπόδια στην πρακτική διακυβέρνηση της Ν.Δ. Και σα να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, ο Καραμανλής έχει να αντιμετωπίσει τα φημολογούμενα “σχέδια αποδόμησης της θέσης του από την οικογένεια Μητσοτάκη” και τις ενδοπαραταξιακές έριδες των υπουργών του που επιμένουν να αλληλοκαταγγέλλονται για “έλλειψη ικανοτήτων”, “αλληλοϋπονομεύσεις” και κάθε είδους “αντιζηλίες”.

Αδιάψευστο παράδειγμα αποτελεί η άρνηση του Πρ. Παυλόπουλου να επιτρέψει την κομματική δραστηριοποίηση του Γ. Βουλγαράκη, καθώς ο πρώτος θεώρησε σαν εχθρική πράξη την ολιγωρία του δεύτερου να “καθαρίσει” το αντίσκηνο των αδιόριστων του ΑΣΕΠ έξω από το Υπ. Εσωτερικών... Η σχετική κόντρα όμως είχε βαθύτερες ρίζες, αφού το περιβάλλον του Παυλόπουλου κατηγορεί τον Γ. Βουλγαράκη σαν υπεύθυνο διαρροής της πληροφορίας ότι το νομικό γραφείο του Π. Παυλόπουλου είχε εκδώσει θετική γνωμοδότηση για την υπόθεση Στέγγου της Ολυμπιακής Τεχνικής».


Οι υπόγειες διαδρομές του ΟΤΕ

«Kύριε Χριστοφοράκο, όσα σας γράφω στην πρώτη πληροφορία δεν αμφισβητούνται σε καμία περίπτωση, μια και η πηγή είναι εξαιρετικά σοβαρή και αξιόπιστη. Ο διαφημιστής Μάκης Σεριάτος -τέως στενός φίλος του Μανασή- είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή και συνεννόηση τον Μαρτιγόπουλο με τον Αλογοσκούφη, δύο άτομα που έκτοτε συνδέθηκαν με “στενούς” δεσμούς, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Ο Μαρτιγόπουλος κατάφερε να πείσει τον Αλογοσκούφη ότι “Εάν τοποθετηθώ σαν διευθύνων σύμβουλος στον ΟΤΕ σας υπόσχομαι να πουλήσω τον ΟΤΕ χωρίς να ανοίξει μύτη...”. Ο υπουργός πείστηκε απόλυτα και έκτοτε αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να πραγματοποιήσει την ανάδειξη του Μαρτιγόπουλου σε CEO του ΟΤΕ, αφήνοντας τον Π. Βουρλούμη να διατηρεί τη θέση του Προέδρου στο Δ.Σ.

«Δεν μπορεί οι φοροφυγάδες να τρέχουν για θεραπεία στα κρατικά νοσοκομεία»

apo protothema.gr

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα λάθη του πολιτικού κόσμου»

"Είπα αυτά που αισθάνομαι και αυτά που πρέπει να γίνουν" τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας το Σάββατο στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως προκάλεσε αίσθηση το μήνυμά του.

"Θεωρείτε ότι μέγα ζητούμενο είναι η κοινωνική συνοχή στη χώρα;" ρώτησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πολιτικοί συντάκτες. "Έτσι είναι", απάντησε, "αλλά η κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο".

Ο δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παπούλια αν τα δύσκολα ήταν το 2010 που αφήσαμε πίσω ή έρχονται το 2011. "Το 2011 θα έχει δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι ανοίγει σιγά σιγά ένας δρόμος που θα πέσουμε στο 2012" απάντησε, αναφέροντας τη φράση που, όπως διευκρίνισε, λένε οι Γερμανοί: "καλό γλίστρημα το 2012".

Σε ερώτηση αν φοβάται κοινωνικές αντιδράσεις, είπε ότι, παρόλο που υποφέρουν τα ασθενέστερα στρώματα του ελληνικού λαού, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. "Πρέπει να βαδίσουμε αυτό το δρόμο. Και βλέπετε γι' αυτό και έχουν μια επιμονή, που είναι ό,τι θαυμάζω. Αλλά από την άλλη μεριά, επειδή έχω περάσει κι εγώ δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, ο ελληνικός λαός τις αντιμετώπισε αυτές τις περιόδους με μεγάλο θάρρος και με την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο" συνέχισε. Και τόνισε: "Και νομίζω ότι αυτό γίνεται και σήμερα, παρόλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός. Και όταν λέω να διευκολύνουν, είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά, τουλάχιστον, τα χαμηλότερα εισοδήματα".

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η οικονομία κυριάρχησε στις κουβέντες που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκαν, επίσης, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε στον κ. Παπούλια : "Το παρήγορο είναι ότι τρεις δικές σας κουβέντες κ. Πρόεδρε έχουν μεγαλύτερη απήχηση, απ' ότι τρεις ώρες δικών μας ομιλιών".

Τον Συνασπισμό εκπροσώπησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Λαφαζάνης.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντάλλαξαν ευχές ο πρώην Πρόεδρος, Χρ. Σαρτζετάκης, υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και οι επικεφαλής των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Παπούλιας με τον κ. Χρ. Παπουτσή, ευχήθηκε το 2011 να υπάρχει ασφάλεια και τάξη και παράλληλα επικρότησε το νομοθέτημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για ένα νέο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική.

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΙΣ 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!

Αντιμέτωπος με το θάνατο λόγω των 86 συζύγων του!(Η είδηση είναι από το 2008. δεν έμαθα τι απόγινε! )

 
Ή θα πάρει διαζύγιο από τις 82 (σε σύνολο 86) συζύγους του ή διαφορετικά θα θανατωθεί: αυτό είναι το δίλημμα που έθεσαν οι ισλαμικές αρχές της Νιγηρίας στον 84χρονο Μοχάμεντ Μπέλο Αμπουμπακάρ, πατέρα 170 παιδιών…

Ο Αμπουμπακάρ, πρώην δάσκαλος και ιεροκήρυκας, ζει στη Νιγηρία με τις συζύγους και τα παιδιά του και όπως λέει «μπορεί να βγάζει πέρα μόνο με τη βοήθεια του Θεού». «Ένας άνδρας με 10 συζύγους θα κατέρρεε και θα πέθαινε, αλλά η δική μου δύναμη πηγάζει από τον Αλλάχ» δήλωσε ο 84χρονος Νιγηριανός.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι σύζυγοί του τον ξεχώρισαν και τον επέλεξαν λόγω της φήμης του ως θεραπευτής. «Δεν τις βρήκα εγώ. Αυτές ήρθαν σε εμένα. Εγώ απλά σκέφτηκα ότι μου τις έστειλε ο θεός και έτσι τις παντρεύτηκα» δηλώνει.

Ο τρόπος ζωής του, ωστόσο, φαίνεται ότι έρχεται σε αντίθεση με τον Ιερό Νόμο του Ισλάμ (σ.σ.: Σαρία) που τέθηκε και πάλι σε ισχύ στη βορειοδυτική Νιγηρία το 2000, και σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται σε έναν άνδρα να έχει περισσότερες από τέσσερις συζύγους.

Ο Αμπουμπακάρ, από την πλευρά του, δεν αναγνωρίζει την συγκεκριμένα απαγόρευση, λέγοντας ότι το Κοράνι δεν θέτει περιορισμούς και δεν προβλέπει τιμωρία στις περιπτώσεις που κάποιος έχει παντρευτεί περισσότερες από τέσσερις γυναίκες. «Το Κοράνι δεν αναγράφει κάπου ότι υπάρχει όριο στον αριθμό των συζύγων και είναι στην κρίση και την οικονομική και ψυχική δύναμη του καθενός να επιλέξει» λέει. Ο ίδιος, ωστόσο, σπεύδει να συμβουλέψει καλού-κακού τους συμπατριώτες του να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά του με τις 86 συζύγους.

Ο Αμπουμπακάρ και οι σύζυγοί του δεν εργάζονται, επομένως δεν φαίνεται να έχει τους πόρους που χρειάζεται για να συντηρήσει μια τόσο μεγάλη οικογένεια. Ο ίδιος αρνείται να αποκαλύψει από πού βγάζει τα χρήματα για να καλύψει τα υπέρογκα έξοδα της τεράστιας οικογένειάς του. Χαρακτηριστικά, για κάθε γεύμα, μαγειρεύουν τρεις 12κιλες σακούλες ρύζι που αντιστοιχούν σε 610 ευρώ την ημέρα.

Όπως λένε οι σύζυγοί του, ο Αμπουμπακάρ βάζει κάποιες φορές τα παιδιά του να ζητιανεύουν για 200 νάιρα (1 ευρώ). Ο ίδιος απαγορεύει στις συζύγους ή τους ασθενείς του να πάρουν φάρμακα. Μια από αυτές δήλωσε ότι δύο από τα παιδιά της πέθαναν. «Ήταν άρρωστα και εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στο θεό, αλλά ο θεός έκρινε ότι είχε έρθει η ώρα τους».

Μέχρι σήμερα, πολλοί άνδρες έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από τη Σαρία για μοιχεία, ωστόσο καμία ποινή δεν έχει εφαρμοστεί.

Τα 10 μυστικά του Facebook (Αφού το χρησιμοποιούμε ας το μάθουμε!!)

Η αστρονομική άνοδος του Facebook, ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός των ενεργών χρηστών του και ο νεαρότερος στον κόσμο...
δισεκατομμυριούχος δημιουργός του, είναι οι βασικότεροι λόγοι που καθιέρωσαν το Facebook ως έναν από τους δημοφιλέστερους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης, που υπάρχουν στον πλανήτη. Ενώ όλοι γνωρίζουν για τις υπηρεσίες που προσέφερε αρχικά το Facebook στον φοιτητικό κύκλο του πανεπιστημίου του Harvard, εμείς ερευνήσαμε λίγο βαθύτερα στις απαρχές της εμφάνισης του διάσημου αυτού site, για να αποκαλύψουμε τις πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Παρακάτω καταγράφονται 10 γεγονότα που αφορούν στο Facebook, που ίσως δεν γνωρίζετε και τα οποία, σίγουρα, θα σας τραβήξουν την περιέργεια!

1. Το αποτυπωμένο πρόσωπο του Al Pacino βρισκόταν στην αρχική σελίδα του Facebook

Πριν από τον ανασχεδιασμό της επίσημης αρχικής σελίδας του Facebook, τo 2007, η πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου ιστότοπου παρουσίαζε το πρόσωπο ενός άνδρα, πίσω από ένα «σύννεφο» ψηφίων του δυαδικού κώδικα. Από τότε στο ανδρικό πρόσωπο δόθηκε ο αόριστος χαρακτηρισμός «ο τύπος του Facebook» (Facebook guy), μέχρι σήμερα που φανερώθηκε η ταυτότητά του. Ο David Kirkpatrick αποκάλυψε στο βιβλίο του, Τhe Facebook Effect, ότι η εικόνα με το πρόσωπο είναι το αποτέλεσμα μιας επεξεργασμένης φωτογραφίας του Al Pacino, δημιούργημα ενός φίλου και συμφοιτητή του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

2. Μια από τις πρώτες λειτουργίες του Facebook ήταν η διανομή αρχείων μεταξύ των μελών του

Δεν θα το βρείτε αυτό στο χρονοδιάγραμμα του Facebook, αλλά η πρώιμη μορφή του ήταν μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης πιο κλειστού τύπου, μεταξύ φίλων, το λεγόμενο Wirehog, που δημιουργήθηκε παράλληλα με το Facebook από τον Mark Zuckerberg και τρεις άλλους. Το Wirehog λειτούργησε το 2004 και σημειώνεται ότι είχε προγραμματιστεί ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του Facebook. Ένα χρόνο αργότερα όταν το Facebook άρχισε να προωθεί ενεργά τις υπηρεσίες του, ο Zuckerberg δήλωσε στην εφημερίδα «The Harvard Crimson», «νομίζω ότι το Wirehog πιθανότατα θα εξαπλωθεί, κατά τον ίδιο τρόπο όπως το Facebook”. Παρ’ όλ’ αυτά εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τις πειρατικές ενέργειες, το Wirehog διέκοψε τη λειτουργία του, το 2006, προτού η χρήση του Facebook πάρει μεγάλες διαστάσεις.

3. Τα πρώτα εταιρικά μέλη στο Facebook ήταν η Apple και η Microsoft

Πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζετε ότι το Facebook στην αρχή της λειτουργίας του απευθυνόταν σε διακεκριμένα αμερικάνικα πανεπιστήμια, πριν να εντάξει στον κύκλο του και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ivy League. Αλλά γνωρίζετε για το ποιά εταιρεία ενδιαφέρθηκε πρώτη να περιληφθεί στα μέλη του Facebook; Τον Μάιο του 2006, η Apple και η Microsoft ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών, όπως η Intel, EA και Amazon. Επίσης, η Accenture, Gap, Intuit, Pepsi, PricewaterhouseCoopers και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Teach for America. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 ο καθένας, ανεξαρτήτως της υπαγωγής του σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή εταιρεία, είχε την δυνατότητα να γίνει μέλος στο Facebook, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά το διάσημο αυτό site να μετρά 50 εκατομμύρια μέλη.

4. Τα κρυμμένα «Easter Eggs» του Facebook

Τα “Easter eggs” δεν είναι πλέον άγνωστα στο Facebook. Προηγουμένως, μια ταινία με έμμεσες αναφορές θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο site. Οι οποιεσδήποτε έμμεσες αναφορές εμφανίζονταν στο κάτω μέρος της παλιάς «Σελίδας Φίλων» το 2007 και μία απ’ αυτές ήταν το ορτύκι από την ταινία The Wedding Crashers. Αργότερα με το όνομα «ορτύκια» εμφανίστηκαν και άλλες αναφορές στο κείμενο, στο κάτω μέρος της ίδιας σελίδας, περιλαμβάνοντας και το εξής: «Μόνο τα πιο επιδέξια ορτύκια επιβιώνουν κατά την κυνηγετική περίοδο» και «ό,τι δεν σκοτώνει το ορτύκι το κάνει πιο δυνατό». Επιπλέον, ο «Κώδικας Κονάμι», για τον οποίο περηφανευόταν το Facebook, άλλαξε το υπόβαθρο του ιστότοπου, προσθέτωντας πολύχρωμους κύκλους και έντονο φως. Τέλος, υπάρχει το «Easter Egg» με τη δυνατότητα συνομιλίας στο Facebook, το λεγόμενο «Chris Putnam», που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Για να το δοκιμάσετε, σε συνομιλία του πληκτρολογήστε: Putnam και πατήστε enter!

5. Το νόημα του όρου «Poke» δεν έχει προσδιοριστεί

Ενώ το Facebook εξηγεί πως επιτυγχάνεται η ενέργεια του «poking» στο κέντρο βοήθειας, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την προέλευση του όρου. Ο πιο κοινός προσδιορισμός του όρου είναι το φιλικό «σκούντημα», χωρίς όμως να αγνοηθούν τα ερωτικά υπονοούμενα. Ο David Kirkpatrick αποκάλυψε στο βιβλίο του, The Facebook Effect, ότι ο Zuckerberg στην ερώτηση για τον προσδιορισμό του διαδικτυακού όρου «poke» είπε: “Σκεφτήκαμε πως θα ήταν διασκεδαστικό να επινοούσαμε μια εφαρμογή χωρίς να έχει συγκεκριμένη εξήγηση και σκοπό… Γι’ αυτό δώστε εσείς τη δική σας εξήγηση, γιατί από μας δεν θα πάρετε απάντηση”.

6. Ένας χρήστης του Facebook έχει κατά μέσο όρο 130 φίλους

Πόσους φίλους έχεις στο Facebook; Υπολογίζεται ότι ένας μέσος χρήσης του Facebook έχει 130 φίλους. Η επίσημη σελίδα του Facebook είναι γεμάτη με παρόμοια στατιστικά στοιχεία, όπως το ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν πάνω από 500 δισεκατομμύρια λεπτά ανά μήνα στο Facebook, ενώ η τρέχουσα, επίσημη καταμέτρηση των ενεργών χρηστών του ανέρχεται σήμερα σε πάνω από 500 εκατομμύρια άτομα. Αξιοσημείωτο είναι το ότι περισσότερες από ένα εκατομμύριο ιστοσελίδες έχουν ενσωματωθεί στον κύκλο του Facebook και περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook σε εξωτερικούς δικτυακούς τόπους κάθε μήνα.

7. Υπάρχει εφαρμογή ενημέρωσης για το τι προσφέρει το Café Menu του Facebook

Όπως συμβαίνει και με την Google, το υπηρεσιακό προσωπικό του Facebook δικαιούται τρία δωρεάν γεύματα την μέρα, όπως επίσης και δωρεάν ποτά και σνακς, τα οποία προσφέρει το «Facebook Culinary Team» στο Cafe X ή στο Cafe 6. Αν οι υπάλληλοι επιθυμούν να μάθουν για τα γεύματα που υπάρχουν στο μενού, δεν χρειάζεται να κάνουν και πολλά…Πολύ απλά επιλέγουν την εφαρμογή «Lunchtime», που υπάρχει στο προφίλ τους, και αμέσως ενημερώνονται για την ποικιλία των εβδομαδιαίων γευμάτων.

8. Ο Mark Zuckerberg προσδίδει στον εαυτό του το τίτλο του «αποφοίτου του Harvard»

Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο facebook.com/zuck (στο προσωπικό προφίλ του Zuckerberg) το μικρό ψεματάκι του ιδρυτή του Facebook σχετικά με τις πληροφορίες, που παραθέτει για τον εαυτό του. Ο Zuckerberg αυτοαποκαλείται «απόφοιτος του Ηarvard», στοιχείο αναληθές, αφού εγκατέλειψε τις πανεπιστημιακές του σπουδές, πρoκειμένου να επικεντρωθεί στην οργάνωση και λειτουργία του Facebook. Όταν η ανταποκρίτρια της ενημερωτικής εκπομπής «60 λεπτά», Lesley Stahl, ρώτησε τον Zuckerberg να μάθει γι’ αυτή την ανακρίβεια, ο τελευταίος δήλωσε: “Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει ρύθμιση σχετικά με την εγκατάλειψη του φοιτητή από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο”.

9. Η τεράστια συμμετοχή των Καλιφορνέζων στο Facebook

Ισχυρή θέση στον κατάλογο των χρηστών του Facebook κατέχει η αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνιας, μια πολιτεία με έντονη κοινωνική δραστηριότητα όπως φαίνεται, καθώς απαριθμεί 15,267,160 χρήστες του Facebook στην περιφέρειά της, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Facebakers.com. Ο εκπληκτικά μεγάλος αριθμός των Καλιφορνέζων μελών του Facebook ισοδυναμεί με το 41% των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής! Αμέσως μετά την Καλιφόρνια έρχεται η πολιτεία του Τέξας με 9 εκατομμύρια χρήστες, τρίτη η Νέα Υόρκη με 8 εκατομμύρια χρήστες, ενώ τελευταία στη λίστα εμφανίζεται η πολιτεία του Ντελάγουερ να έχει τους λιγότερους χρήστες του Facebook.

10. Ένας υπάλληλος του Facebook πώλησε ένα αθλητικό σακάκι της εταιρίας του για $4,000 στο eBay

Αν ένα προϊόν της εταιρείας του Facebook θεωρείται συλλεκτικό στις μέρες μας, σκεφτείτε το μέγεθος της αξίας του στα επόμενα χρόνια. Ένας υπάλληλος του Facebook πώλησε πρόσφατα στο eBay ένα πρωτότυπο αθλητικό σακάκι της εταιρείας, για το εκπληκτικό ποσό των 4,050 δολαρίων, με σχεδόν 50 υποψηφίους να μάχονται για να κερδίσουν τη δημοπρασία. Το γεγονός ότι ο Mark Zuckerberg εθεάθη με το ίδιο αθλητικό ένδυμα στη διάσκεψη D8 και το ότι έπειτα φανέρωσε τα ανεξήγητα διακριτικά, που απεικονίζονται στο σακάκι, ευνόησε, βέβαια, το ποσό των προσφορών. Και πάλι όμως εξακολουθεί να θεωρείται παράδοξο το ποσό της τελικής πώλησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το συγκεκριμένο σακάκι δεν άγγιξε ποτέ το δέρμα του Zuckerberg! Αυτά ήταν τα 10 πιο συναρπαστικά και άγνωστα, στους περισσότερους από εμάς, γεγονότα που συνέβησαν κατά την εξέλιξη του Facebook, ενός πασίγνωστου κοινωνικού ιστότοπου, που διείσδυσε για τα καλά στην καθημερινότητά μας και άλλαξε τα δεδομένα των κοινωνικών σχέσεων σ’ όλο τον κόσμο.
Πηγή: astroslive.gr
CLOPYPASTE

Όταν οι ηγέτες αποχωρούν με τιμές και δε λακίζουν σα κάτι δικά μας λεβεντόπαιδα!!!!

Ο απερχόμενος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα παρέδωσε την προεδρική εσάρπα στη νέα πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, μια κίνηση που συμβολίζει τη...
μεταβίβαση της εξουσίας στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας.

Αρκετές χιλιάδες Βραζιλιάνοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία των Τριών Εξουσιών απέναντι από το προεδρικό μέγαρο του Πλανάλτο στη Μπραζίλια και παρακολούθησαν την αποχώρηση του πρώην εργάτη που ανήλθε στον προεδρικό θώκο το 2003.

Σε μια απλή τελετή ο Λούλα φίλησε θερμά την 63χρονη πρώην προσωπάρχη του πριν της παραδώσει την πρασινοκίτρινη εσάρπα, με τα χρώματα της Βραζιλίας.

Η Ντίλμα Ρουσέλ είχε ορκιστεί λίγο νωρίτερα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας και δήλωσε συγκινημένη που διαδέχεται τον Λούλα, "τον μεγαλύτερο ηγέτη στην ιστορία της χώρας" όπως τόνισε.

Παρότι αποχωρεί, "ο Λούλα θα είναι μαζί μας" επισήμανε στην ομιλία της προσθέτοντας ότι η διαδοχή του απερχόμενου χαρισματικού προέδρου ήταν μια "πραγματική πρόκληση".

Στόχος η εξάλειψη της φτώχειας

Νωρίτερα στην πρώτη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου, η νέα πρόεδρος δεσμεύτηκε να εξαλείψει την ακραία φτώχεια.

"Η πιο επίμονη μάχη που θα δώσει η κυβέρνησή μου θα είναι για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας" που πλήττει ακόμη 18 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα με την όγδοη οικονομία παγκοσμίως. Η Ρουσέφ υπογράμμισε ωστόσο ότι τη δέσμευση αυτή πρέπει να αναλάβει όλη η βραζιλιάνικη κοινωνία.

Η παιδεία, η υγεία και η ασφάλεια είναι επίσης οι τομείς προτεραιότητας της κυβέρνησής της.

Η Ρουσέφ διαδέχεται τον ντα Σίλβα που εγκαταλείπει την εξουσία ύστερα από θητεία οκτώ ετών και με τη δημοτικότητά του στα ύψη, με ποσοστό ρεκόρ 87%.

Η Ρουσέφ άρχισε την ομιλία της τιμώντας τον Λούλα, τον πολιτικό της μέντορα και δηλώνοντας πως η ίδια αισθάνεται μεγάλη τιμή που είναι πρόεδρος σε αυτή τη χώρα των 191 εκατομμυρίων κατοίκων.

"Θέλω να ενισχύσω το μεταρρυθμιστικό έργο του προέδρου Λούλα", είπε. Η νέα πρόεδρος είπε ότι "θα είναι ασυμβίβαστη όσον αφορά το δημόσιο συμφέρον". "Η διαφθορά θα πατάσσεται σε μόνιμη βάση", υπογράμμισε

news247.gr

Ήρθαν τα φορέματα από… λουλούδια! (Εδώ ο κόσμος χάνεται και .........)

«Αχ, τι ωραίο φόρεμα στο χρώμα του τριαντάφυλλου… «, «εντυπωσιακό το λευκό χρώμα της τουαλέτας σου, κάτασπρο σαν κρίνος».
Αυτές -και πολλές άλλες- είναι ατάκες-σχόλια που οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάνει όσον αφορά τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς φορεμάτων που...

αποδίδουν πιστά τα εντυπωσιακά χρώματα των λουλουδιών και των φυτών της μητέρα-φύσης.
Τι θα λέγατε, όμως, αν δε χρειαζόταν να είναι απλά… πιστή αποτύπωση του χρώματος αλλά… το ίδιο το χρώμα! Σας μπερδέψαμε λίγο ε; Λογικό, αφού μιλάμε για φορέματα από αληθινά λουλούδια!

Σε έκθεση μόδας στο εξωτερικό, παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη όπως -θα διαπιστώσετε- πρόταση για γυναικεία φορέματα: πρόκειται γιαεξαιρετικής κομψότητας ρούχα φτιαγμένα από αληθινά λουλούδια ώστε και αν είστε εντυπωσιακή αλλά και… μυρίζετε θεσπέσια!

Κόκκινα, λευκά η ροζ τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, παπαρούνες, κρίνοι… Η λίστα είναι μεγάλη…

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα με το αγαπημένο σας λουλούδι και να… προσέχετε τις μέλισσες


star.gr

Η συντέλεια οργανώνεται για το... 2012!

ΚΕΙΜΕΝΟ | ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (aristosg@enet.gr)

Παρότι οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας πιστεύουν ότι η καταστροφή του κόσμου έρχεται με τρόικα, ορισμένοι θεωρούν ότι δεν μπορούμε μια χαρά μόνοι μας να καταστρέψουμε τον πλανήτη και πως το τέλος θα έρθει απ' έξω και, μάλιστα, υπό μορφή απίστευτων αστρονομικών συμπτώσεων, που θα επιφέρουν τεράστιες καταστροφές. οι καταστροφολογίες προβλέψεις πάντα ήταν στη μόδα και πάντα διαψεύδονταν. αφού, εννοείται, είχαν ίσαμε τότε εξυπηρετήσει μια χαρά απατεώνες, αγύρτες, κερδοσκόπους και άλλα κλειστά επαγγέλματα. Η νέα πρόβλεψη μιλάει για το 2012. Ας κάτσουμε, λοιπόν, να το περιμένουμε. δεν χάθηκε, δα, κι ο κόσμος.

Κάθε λίγα χρόνια ενσκήπτει μία νέα εσχατολογική μανία, η οποία ανακοινώνει πως, όπου να 'ναι, έρχεται η Δευτέρα Παρουσία, καταστρέφεται ο πλανήτης ή διαλύεται το σύμπαν. Τώρα η νέα μόδα, καταπώς φαίνεται και με την ενθάρρυνση του Χόλιγουντ (που μας έδωσε το μεγακαταστροφικό, γιγαντομπαχαλικό και τερατολογικό έργο «2012»), λέει ότι ο πλανήτης μας θα τα τινάξει στις 22 Δεκεμβρίου του 2012 (οπότε ας μη βιαστώ να ξεχρεώσω την πιστωτική), κατά την οποία θα παρατηρηθεί ευθυγράμμιση των πλανητών (λες και δεν έχει ξαναγίνει χωρίς να συμβεί τίποτα) και ένας μεγάλος κομήτης (απαραίτητος μπαλαντέρ, άμα μας κάθονται οι πλανήτες) θα τινάξει τη Γη τόσο άγρια, που θα αντιστραφούν οι μαγνητικοί της πόλοι, θα γίνουν τσουνάμια, πλημμύρες, σεισμοί και καταποντισμοί (για τους λιμούς τα καταφέρνουμε και μόνοι μας) και, γενικά, δεν θα μείνει ρουθούνι... Εκτός από εκείνα των πολύ προσεκτικών, οι οποίοι ήδη άρχισαν να ετοιμάζονται για τη μεγάλη ημέρα.

Κι αν κάποιος, ψάχνοντας στοιχειωδώς, υπενθυμίσει στους οπαδούς της επερχόμενης καταστροφής ότι για το χειμώνα του 2012 δεν προβλέπεται καμία ευθυγράμμιση πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα, εκείνοι του αντιτείνουν πως το έχουν προβλέψει και οι Μάγια, ο μεγάλος προκολομβιανός πολιτισμός της κεντρικής Αμερικής. Φυσικά, το γεγονός ότι οι Μάγια δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τον ερχομό του Κολόμβου και τις συνακόλουθες σφαγές των κονκισταδόρες, δεν αποθαρρύνει όσους θεωρούν ότι, προκειμένου να τρομοκρατηθούν, αρκεί να ξέρουν πως το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει την 21η Δεκεμβρίου 2012. Φυσικά και τελειώνει τότε, όπως όλα τα ημερολόγια τελειώνουν στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρονιάς, από τα σχολικά μέχρι και αυτά του «Playboy», αν και στα τελευταία κανείς δεν προσέχει τις ημερομηνίες. Το ημερολόγιο των Μάγια (ή μεσοαμερικανικό μακροπρόθεσμο ημερολόγιο), βασισμένο σε εικοσαδική αρίθμηση, τελειώνει εκείνη την ημέρα, διότι -απλούστατα- τότε κλείνει ο μεγάλος κύκλος του 13ου Β'ak'tun των 144.000 ημερών ή περίπου 394,3 ετών. Και την επομένη, φυσικά, εάν οι απόγονοι των Μάγια απολάμβαναν ακόμα τα πλούτη της πατρίδας τους, θα έμπαιναν στο 14ο Β'ak'tun για άλλες 144.000 ημέρες ευμάρειας. Τι πιο απλό;

Κι όμως, η παρεξήγηση πάντα καραδοκεί λίγα μόλις εκατοστά από την αλήθεια, πρόθυμη να βάλει το χεράκι της, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πωλήσεις εκατομμυρίων βιβλίων ή κινηματογραφικών εισιτηρίων. Ο αμερικανός αρχαιολόγος, επιγραφολόγος και ανθρωπολόγος Michael D. Coe (γ. 1929) θεωρείται αυθεντία στον πολιτισμό των Μάγια. Αυτός, αξιοποιώντας και τις γνώσεις του από την υπηρεσία του στη CIA, κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το ημερολόγιο των Μάγια και τα ευρήματά τα ανακοίνωσε, δημοσιεύοντας το βιβλίο «Breaking the Maya Code». Ο βρετανός συγγραφέας Graham Hancock (γ. 1950), βαδίζοντας στα χνάρια του διαβόητου Εριχ φον Ντένικεν (ο οποίος πλούτισε γράφοντας συνωμοσιολογικές μπαρούφες), πήρε μερικά από τα ευρήματα του επιστήμονα Μάικλ Κόου και τα θεώρησε έως ενδείξεις για προφητεία περί ενός παγκόσμιου κατακλυσμού το 2012. Περιττό να πούμε ότι το σύγγραμμα του Κόου πούλησε μερικές χιλιάδες αντίτυπα, ενώ οι σαχλαμάρες του Χάνκοκ υπό τον τίτλο «Τα δακτυλικά αποτυπώματα των θεών» πούλησαν τρία εκατομμύρια αντίτυπα σε 27 γλώσσες. Αλλά η αλυσίδα της αυθαιρεσίας και της κοτσανολογίας συνεχίζεται: το βιβλίο του Χάνκοκ έδωσε την έμπνευση στο σκηνοθέτη Ρόλαντ Εμεριτς να γυρίσει την καταστροφολογική ταινία «2012», κόστους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, που απέφερε τζίρο 770 εκατομυριάκια. Ετσι γίνονται οι δουλειές!

Τη σκυτάλη της «πρόβλεψης των Μάγια» παίρνει από τον Χάνκοκ ένας άλλος «εσωτεριστής συγγραφέας και ανεξάρτητος ερευνητής» (που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι κανένα πανεπιστήμιο δεν τον δέχεται ούτε με σφαλιάρες), ονόματι John Major Jenkins (γ. 1964). Ο Τζένκινς, αφού αντελήφθη ότι είναι δύσκολο να πουλήσεις βιβλία προαναγγέλλοντας μια ευθυγράμμιση πλανητών που δεν θα γίνει, κάνει ρελάνς, προβλέποντας (μέσω του ημερολογίου των Μάγια) ευθυγράμμιση των γαλαξιών! Οχι, παίζουμε! Το γεγονός ότι ο Τζένκινς αποδίδει τις προβλέψεις των αρχαίων Μάγια για αλλαγή του κέντρου του γαλαξία σε «εσωτερικά οράματα» που πυροδοτήθηκαν από την κατανάλωση ψυχεδελικών ουσιών, όπως κατάποση μανιταριών με ψιλοκυβίνη και γλείψιμο (μπλιαχ!) φρύνων που εκκρίνουν παραισθησιογόνες ουσίες, είναι αρκετή για να πείσει κάθε νουνεχή και εχέφρονα να κόψει κάθε είδους καταχρήσεις. Πίνοντας ρακή, στο κάτω κάτω, κανείς δεν πρόβλεψε καταστροφές.

Αλλά δεν είναι μόνο οι κυνηγοί πωλήσεων που πλασάρουν φόβο για να εισπράξουν εκατομμύρια. Την ίδια χρονιά, το 2012, έχει επιλέξει ως τέλος του πλανήτη και η σέχτα Ι-Kuan Tao (κάτι σαν «διάχυτη αλήθεια»), μέσω προφητειών με τη μέθοδο της αυτόματης γραφής. Η νέα αυτή θρησκεία, ηλικίας λίγων μόλις δεκαετιών, κηρύσσει ένα αμάλγαμα κονφουκιανισμού, ταοϊσμού και κινέζικου βουδισμού, διαθέτει δύο εκατομμύρια πιστούς και έχει την παγκόσμια έδρα της (πού αλλού;) στις ΗΠΑ.

«Μα τις πιστεύει κανείς αυτές τις μπούρδες;» θα αναρωτηθείτε. Ε, ναι, ακούγεται σαχλό, αλλά συμβαίνει συχνά σε κοινωνίες στις οποίες η βασική πληροφόρηση είναι είτε ανύπαρκτη είτε το infotainment της ιδιωτικής τηλεόρασης, λίγα ψήγματα πληροφορίας, σερβιρισμένα με μπόλικη συναισθηματική σάλτσα και συνωμοτικά κλεισίματα του ματιού στον τηλεθεατή. Δεν είναι λίγοι, για παράδειγμα στις ΗΠΑ, που ανήκουν στους «επιβιωτιστές». Δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις κίνημα, διότι, εάν επιβιώσουν από τη μεγάλη καταστροφή, θα το καταφέρουν πατώντας (κυριολεκτικά) επί πτωμάτων. Χτίζουν εδώ και χρόνια καταφύγια σε απόμακρα ορεινά σημεία, που δεν θα πληγούν από τα τσουνάμια. Συσσωρεύουν καύσιμα, τρόφιμα, όπλα και εργαλεία επιβίωσης, που (νομίζουν ότι) θα τους βοηθήσουν την επόμενη ημέρα της καταστροφής. Ενας απ' αυτούς είναι ο Patrick Geryl, ένας πενηντάρης που αυτοσυστήνεται ως «συγγραφέας και ερευνητής».

Ο Γκέριλ ήταν φανατικός χορτοφάγος, ελπίζοντας να επιμηκύνει τη ζωή του, και έγραφε για τις πυραμίδες, τους γαλαξίες, τις προφητείες του Ωρίωνα και άλλα τέτοια, μέχρι που διαπίστωσε ότι το 2012 το τέλος έρχεται για όλους, χορτοφάγους και σαρκοφάγους. Και τότε ρίχτηκε με μανία στον επόμενο αγώνα για επιβίωση: στην ιστοσελίδα του www.howtosurvive2012.com (πώς να επιβιώσετε από το 2012) τα έχει όλα! Από το τι βιβλία έχει γράψει (και πού θα τα βρείτε) μέχρι το πώς κατασκευάζεται ένα καλό καταφύγιο και τι πρέπει να περιέχει αυτό. Το γεγονός ότι στις ατέλειωτες λίστες περιλαμβάνει και εργαλεία που μάλλον θα είναι άχρηστα, όπως οι πυξίδες (μα δεν θα έχουμε αναστροφή των πόλων;) ή οι δορυφορικοί δέκτες GPS (δηλαδή, η Γη θα γίνει συντρίμμια, αλλά οι δορυφόροι θα αντέξουν;) προκαλεί μάλλον γέλια. Κλάματα προκαλεί το γεγονός ότι ο τύπος αυτός, με τις πωλήσεις που κάνει, έχει σίγουρα εξασφαλίσει την επιβίωσή του για πολλά ακόμα χρόνια.

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ορισμένες καταστροφολογικές προβλέψεις που έπεσαν έξω

1000 μ.Χ. Σύμφωνα με ορισμένους φανατικούς χριστιανούς του Μεσαίωνα, τότε επρόκειτο να συμβεί η Αποκάλυψη. Δεν συνέβη τίποτα, φυσικά, αλλά τα γύρισαν έπειτα από λίγα χρόνια, το 1033, όταν ο λιμός εκείνης της χρονιάς στην Ευρώπη ανακηρύχθηκε ως ο τρόπος του Θεού να τιμήσει τα χίλια χρόνια από τη Σταύρωση.

1533 μ.Χ. Ο γερμανός αναβαπτιστής Μελχιόρ Χόφμαν ανακοινώνει στο Στρασβούργο πως έρχεται ο Χριστός να μας τιμωρήσει. Πεθαίνει στη φυλακή, γλιτώνοντας τη θεία δίκη.

1843 μ.Χ. Ο αμερικανός μεθοδιστής Ουίλιαμ Μίλερ ανακοινώνει ότι η Αποκάλυψη έρχεται την 3η Απριλίου εκείνου του έτους. Μετά το διορθώνει για τις 7 Ιουλίου, κατόπιν για τις 21 Μαρτίου του 1844 και, τέλος, για τις 22 Οκτωβρίου 1844. Παρά την ατυχία των προβλέψεών του, περί τους 50.000 αφελείς συγκεντρώθηκαν για να δουν την επιστροφή του Μεσσία.

1874 μ.Χ. Οι ιδρυτές της κίνησης που μετά θα ονομαζόταν «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ήταν σίγουροι ότι εκείνη τη χρονιά θα γίνει η οριστική μάχη του Αρμαγεδδώνα. Δεν έγινε.

1910 μ.Χ. Η επεικείμενη διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ προκάλεσε κύματα πανικού σε όλο τον πλανήτη. Τα ΜΜΕ είχαν αρχίσει τη δουλειά τους. Ο καημένος ο κομήτης δεν προσέκρουσε στη Γη· ίσα που ήταν ορατός διά γυμνού οφθαλμού όταν περνούσε από δίπλα της.

1914 μ.χ. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», παρά την προηγούμενη ατυχία τους, ξαναπροβλέπουν τη μάχη του Αρμαγεδδώνα. Και σχεδόν πέφτουν μέσα, γιατί εκείνη τη χρονιά άρχισε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν πρόβλεψαν τίποτε σχετικό για το 1939, όταν ξεκίνησε ο Β' Π.Π.

1982 μ.Χ. Οι αστρονόμοι μπαίνουν στο παιχνίδι των πωλήσεων. Οι Τζον Γκρίμπιν και Στέφεν Πλάγκεμαν πρόβλεψαν το 1974 στο βιβλίο τους «The Jupiter Effect» ότι η ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού συστήματος στις 10 Μαρτίου 1982 θα προκαλούσε τεράστιες καταστροφές, όπως πλημμύρες και διέγερση του διαβόητου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα στο Σαν Φρανσίσκο. Επί οκτώ χρόνια το βιβλίο πουλούσε καλά, μέχρι τον Απρίλιο του 1982, οπότε (αφού δεν είχε συμβεί τίποτε στις 10 Μαρτίου) εξέδωσαν το αναθεωρημένο «The Jupiter Effect revisited», στο οποίο έλεγαν ότι στην πραγματικότητα το φαινόμενο αυτό είχε συμβεί το 1980 και το μόνο που είχε παρατηρηθεί ήταν ανύψωση των υδάτων κατά 0,4 χιλιοστά και δεν πειράζει, λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα. Το δεύτερο βιβλίο πούλησε λιγότερο, αλλά συνολικά οι καταστροφολόγοι εισέπραξαν ουκ ολίγα.

1999 μ.Χ. Ορισμένοι προέβλεψαν το τέλος του κόσμου για τις 11 Αυγούστου. Μετά απέδωσαν το λάθος στις προβλέψεις εκείνου του απατεώνα του Νοστράδαμου.

2000 μ.Χ. Ο «ιός της χιλιετίας». Σύμφωνα με σύγχρονους καταστροφολόγους, θα κατέρρεαν όλα τα ψηφιακά συστήματα, επειδή τα κομπιούτερ δεν θα κατάφερναν να βάλουν το έτος 2000 στο ημερολόγιό τους. Τίποτε δεν κατέρρευσε, όμως κάποιοι πλούτισαν κάνοντας σέρβις και «ειδικές προετοιμασίες» σε συστήματα πληροφορικής.

2012 μ.Χ. Οι Μάγια εκδικούνται, όπως βλέπουμε δίπλα.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ

Επόμενες ημερομηνίες που δεν θα συμβεί τίποτα

01

9 Σεπτεμβρίου 2017. Ο κατακλυσμός που έχει προβλέψει η μυθολογία των Ζαποτέκ, μια φυλή στην Οαχάκα του νότιου Μεξικού.

02

8 Ιουλίου 2022. Στις 18:42, παρακαλώ! Τότε θα γίνει η εισβολή των εξωγήινων από τον μακρινό πλανήτη 3 Reticuli, του αστερισμού Reticulum, ορατού μόνο από το νότιο ημισφαίριο κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Το ισχυρίζονται διάφοροι οπαδοί των New Age δοξασιών.

03

3 Απριλίου 2033. Υπάρχει, λένε παλιά κιτάπια των Σουμερίων, και 13ος ζωδιακός αστερισμός. Και όταν ο Ηλιος πάει σ' αυτόν (σε 22 χρονάκια και τέσσερεις μήνες), θα γίνει το έλα να δεις! Εδώ θα είμαστε.

04

Μια Παρασκευή βράδυ, στις 21:47, εντός των επόμενων 23 ετών, λέει ο Emmet Medler, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας. Κάποιος θέλει σώνει και καλά να μας χαλάσει το Σαββατοκύριακο και δεν διευκρινίζει σε ποια ωριαία άτρακτο της Γης θα είναι 21:47 όταν χαλάσει ο κόσμος!

Μέλος της ζώνης του ευρώ η Εσθονία


Η Εσθονία έγινε η 17η χώρα που υιοθετεί το ευρώ, παρά την κρίση στη λέσχη του νομίσματος, η οποία μπορεί να σημαίνει ότι μεγαλύτερες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες θα αναβάλουν για χρόνια την ένταξή τους στην ευρωζώνη.

Το μικρό κράτος της Βαλτικής άρχισε να αλλάζει από το νόμισμά του, την κορόνα, στο ευρώ τα μεσάνυχτα, έπειτα από επίσημους εορτασμούς στην πρωτεύουσα Ταλίν, οι οποίοι περιελάμβαναν τον Ευρωπαίο Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και τους πρωθυπουργούς των γειτονικών χωρών, Λετονία και Λιθουανία.

Η αλλαγή από την κορόνα στο ευρώ σημαδεύει το μεσουράνημα της επιτυχούς μετάβασης μιας χώρας πρώην μέλους της Σοβιετικής Ένωσης που απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

από fimotro.blogspot.com

Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο σε χριστιανικό ναό στην Αλεξάνδρεια, όπου 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 79 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών, την επίθεση ενδέχεται να πραγματοποίησε βομβιστής ο οποίος είναι μεταξύ των νεκρών...
Εκατοντάδες χριστιανοί της Αιγύπτου διαδήλωσαν κατά της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στις εκκλησίες της χώρας.Η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταδίκασαν απερίφραστα την «αποτρόπαιη» αιματηρή επίθεση. Τρομοκρατικό έγκλημα, με στόχο την εθνική ενότητα και τον θρησκευτικό πλουραλισμό της Αιγύπτου, αλλά και άλλων αραβικών χωρών, χαρακτήρισε την επίθεση η Συρία.Την επίθεση καταδίκασαν ακόμη το Ιράν, ο Πάπας Βενέδικτος, η Παλαιστινιακή Αρχή και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.«Τρομοκράτες έβαλαν στόχο τη χώρα, τους χριστιανούς κόπτες και τους μουσουλμάνους», επισήμανε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μουμπάρακ. προσθέτοντας πως τα σχέδια των τρομοκρατών αυτών να αποσταθεροποιήσουν την Αίγυπτο ή να διχάσουν χριστιανούς και μουσουλμάνους θα αποτύχουν.Τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προς τον ομόλογό του της Αιγύπτου, Ahmet Aboul Gheit, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.Το Υπουργείο Εξωτερικών, με δήλωση του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα, καταδίκασε «απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση».Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, μια εξτρεμιστική οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχει δηλώσει ότι οι Χριστιανοί σε όλη τη Μέση Ανατολή αποτελούν στόχο.Σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση, πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου για να «απελευθερώσει» δύο Αιγύπτιες οι οποίες είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και τώρα κρατούνται παρά τη θέλησή τους από την Κοπτική Εκκλησία.

ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΤΙΛΜΑ ΡΟΥΣΕΦ. Κόρη Βούλγαρου μετανάστη!!

Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της Βραζιλίας προανήγγειλε η Ντίλμα Ρούσεφ, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της στο Κογκρέσο, θέτοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο. Η Ντ.Ρουσέφ είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας.Η Ντ.Ρούσεφ που ανέλαβε επισήμως την προεδρία της χώρας το Σάββατο, τόνισε επίσης ότι η σταθερότητα του νομίσματος θα είναι από τις βασικές επιδιώξεις της...
Ο επί 8 χρόνια πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, παρέδωσε το Σάββατο την εξουσία στο «πνευματικό του τέκνο», την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της χώρας.Η δημοτικότητά του ξεπερνά το 80% και ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει.Από την πλευρά της, η Ντ.Ρούσεφ τόνισε ότι θα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο για σημαντικά θέματα που αφορούν τη χώρα.Η Βραζιλία έχει αποσείσει την φήμη της αποσαθρωμένης οικονομικά χώρας οριστικά κι έχει μετατραπεί σε μια από τις μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης, κάτι που αποδίδεται στην πολιτική του Λούλα. Ο πρώην συνδικαλιστής έριξε όλο του το βάρος στην εκστρατεία της Ρούσεφ, κάτι που τη βοήθησε να αποκτήσει το προβάδισμα παρότι ήταν ουσιαστικά άγνωστη.Η 62χρονη Ρούσεφ αναμένεται να διατηρήσει τη «συνταγή» του Λούλα, χωρίς να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αλλά φροντίζοντας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού, την μείωση της γραφειοκρατίας και την επέκταση του ρόλου του δημοσίου σε μερικούς στρατηγικούς τομείς.