Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Το 90% της κανονικής θα φτάνει η προσωρινή σύνταξη που θα χορηγεί το ΙΚΑ

Στο ποσοστό 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του, ενώ τις αιτήσεις θα υποδέχεται ειδικό σώμα επιθεωρητών. Σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα πιστοποιημένων επιθεωρητών το οποίο θα έχει την ικανότητα να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει».

Ο κ. Κουτρουμάνης, ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, κατά την οποία η Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η διαδικασία της έκδοσης προσωρινής σύνταξης εφαρμόζεται και σήμερα, αλλά προαιρετικά μετά από αίτηση του ασφαλισμένου. Η προσωρινή σύνταξη απονέμεται μέσα σε ένα μήνα, βάσει του 70% των συντάξιμων αποδοχών του τελευταίου μήνα.

Σήμερα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ περιμένουν 8 έως και 10 μήνες για να πάρουν τη σύνταξή τους, η οποία στο 70% των συντάξεων δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ.

Η καθυστέρηση στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση μπορεί να ξεπεράσει και τους 18 μήνες.

Να συνεχίσουμε τον αγώνα και στη Βουλή... Από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 Άργησες σύντροφε............. Δε μας λες και τι ψήφισες!!

Σε όλους όσοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενδιαφέρονται για τις οριστικές μου αποφάσεις, μετά τις πολιτικές αυτοδιοικητικές εκλογές, οφείλω κάποιες εξηγήσεις τις οποίες παραθέτω:
-Τα αποτελέσματα των εκλογών αντικειμενικά επικρότησαν την απόφασή μου να μην ψηφίσω το μνημόνιο, όπως δεν είχα ψηφίσει το εργασιακό, ούτε το ασφαλιστικό, ούτε τις ρυθμίσεις του Μαάστριχτ και της Βαρκελώνης.
Οι περίπου 250.000 ψηφοφόροι, παρά την εκβιαστικού περιεχομένου διακαναλική συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, απέδειξαν ότι η επιλογή της παράταξής μας ‘’Άρμα Πολιτών’’ ήταν πέρα για πέρα ορθή. Στην περιφέρεια της Αττικής των 4,5 εκατομμυρίων πολιτών (και παρά την αποχή) το 70% των ψηφοφόρων είπε όχι στο μνημόνιο.
-Μετά τις ανίερες, ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις που...
δέχθηκα ως πολιτικό πρόσωπο, υπό το κράτος της τεράστιας συναισθηματικής πίεσης, δήλωσα ότι θα παραιτηθώ από βουλευτής.
-Οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που τίμησαν με την ψήφο τους και την παράταξή μας και εμένα περιμένουν, με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε τον αγώνα και στη Βουλή και στην Περιφέρεια και στην κοινωνία. Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και καθήκον μου είναι να εξακολουθήσω να αγωνίζομαι από τις επάλξεις εκείνες στις οποίες με έταξε ο ελληνικός λαός.
-Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στις 2.00 μ.μ., μετά από απόφαση φίλων, συντρόφων και συναγωνιστών, θα ανακοινώσουμε τα επόμενα πολιτικά μας βήματα.

Οι ράγες και ο προορισμός ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Ο κ. Αντώνης Καρράς είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Την Πρωτοχρονιά του 1981 κόβαμε την πίτα στα γραφεία του ΠαΣοΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αστειευόταν, λέγοντας ότι αυτός που θα κερδίσει το φλουρί θα ανεβεί πρώτος στο «τρένο» και να δούμε ποιοι θα μείνουν εκτός. Εγώ δεν μιλούσα, οπότε γυρίζει και με ρωτά: «Εσύ, Αντώνη, τι λες;».

«Εμένα, πρόεδρε, δεν με ενδιαφέρει τόσο ποιος θα ανεβεί στο τρένο, αλλά αν έχουμε ράγες και προορισμό» του απάντησα.

Το ίδιο λέω και σήμερα στον Γιώργο Παπανδρέου. Πρέπει να υπάρχει καθαρότητα στις απόψεις, ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Να ξέρει ο κόσμος πού τον πάει το τρένο. Βεβαίως, βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο δρας αναλόγως. Δηλαδή, αν είσαι σοσιαλιστής δεν θα κρατήσεις όπλο και θα πας να πολεμήσεις με λουλούδια; Δεν είμαστε κομμάτι μιας σοσιαλιστικής ονείρωξης, ζούμε στην πραγματικότητα. Ούτε σημαίνει ότι αν πάρουμε σκληρά μέτρα χάνουμε τις αξίες μας. Τι είναι προτιμότερο; Να πνιγείς ή να κολυμπήσεις;

Τα μέτρα έπρεπε να είναι πιο δίκαια, οι διαρθρωτικές αλλαγές όμως ήταν επιβεβλημένες. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα διαφορετικά πρόσωπα στην κυβέρνηση να κάνουν διαφορετικά πράγματα, να προωθούν τις αναγκαίες αλλαγές χωρίς δεύτερη σκέψη. Και πιστεύω ότι ο ρόλος του Πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντικός στις δύσκολες περιστάσεις. Δέχομαι και τον αντίλογο ότι ένα μέτρο δεν είναι σωστό ή ακόμη να βάλει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση, αν πρόκειται να εξυπηρετήσει έναν στρατηγικό στόχο και όχι για λόγους ευκολίας ή πολιτικού κόστους. Δεν δέχομαι όμως τη λογική «σταματάω το φάρμακο επειδή είναι πικρό».

Κοιτάζω τη Βουλή και μου φαίνεται ότι ο αριθμός των βουλευτών είναι μεγάλος. Υπάρχει ένας ιδιότυπος επαγγελματισμός του συστήματος, τα κόμματα συνδέθηκαν με το κράτος και ο πολίτης μετατράπηκε σε πελάτη. Τι όραμα να δώσεις όταν δεν έχεις κάνει αλλαγές ουσίας; Ομως αν γίνουμε μίζεροι και αποσυρθούμε τώρα θα τα χάσουμε όλα, δεν θα υπάρξει επόμενη ημέρα. Εγώ παραμένω αισιόδοξος και περιμένω ότι θα δω το φως στην άκρη του τούνελ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=377029&dt=09/01/2011#ixzz1AjXhojeU

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ

Tέσσερις αστυνοµικοί - δύο εν ενεργεία και δύο απότακτοι από την ΕΛ.ΑΣ. – βρίσκονται κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήµατα, όπως βιασµό αλλοδαπών γυναικών και εκβίαση επιχειρηματιών κατ΄ εξακολούθηση. Οι κατηγορούµενοι φέρονται ότι, εκµεταλλευόµενοι την ιδιότητά τους, βίαζαν αλλοδαπές κοπέλες, κάνοντας χρήση ακόµα του υπηρεσιακού τους όπλου για απειλή...
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο ένας από τους κατηγορούμενους είχε διατελέσει διοικητής σε αστυνοµικό τµήµα ενώ ένας άλλος είχε περάσει από το πόστο του υποδιοικητή σε Τµήµα Αλλοδαπών.
Παρόλο που μία από τις παθούσες είχε ζητήσει να παύσει η δίωξη εις βάρος του αστυνοµικού που είχε αναγνωρίσει ως βιαστή της, οι δικαστές έκριναν ότι «λόγοι δηµοσίου συµφέροντος επιβάλλουν την παραποµπή του στο ακροατήριο», θεωρώντας ότι αυτό «υπερέχει σε ένταση και αξία του ατοµικού συµφέροντος της παθούσας».
Για τον αξιόποινο ρόλο των αστυνοµικών το διάστηµα από το 1997 ώς το 1999 µίλησαν και ιδιοκτήτες των µπαρ, οι οποίοι αρχικά είχαν εµπλακεί και οι ίδιοι, αλλά τελικά απηλλάγησαν µε βούλευµα. Ενας από αυτούς – γεγονός κάθε άλλο παρά συνηθισµένο – έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής κατά αστυνοµικού στη δίκη που γίνεται τελικά ύστερα από έξι αναβολές.
Σύμφωνα με το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα, η «ταρίφα» των αστυνομικών κυμαινόταν από 500.000 ώς 1.000.000 δραχµές τον µήνα ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων ισχυριζόταν πως είχε πρόσβαση και στη Δικαιοσύνη καθώς η σύζυγός του ήταν εφέτης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΖΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Τατουάζ, πίρσινγκ, μακριά νύχια, στενά πανωφόρια, στενά ή κοντά τζιν, έντονα χρώματα και καπέλα χωρίς μαντίλα, τέλος. Οι φοιτητές του Ιράν, τουλάχιστον σε ορισμένα πανεπιστήμια, θα πρέπει να είναι στο εξής, πιο προσεκτικοί, αν δεν θέλουν να μπουν στο... μάτι των αρχών, ύστερα από τις τελευταίες απαγορεύσεις που ανακοινώθηκαν από το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars...
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό γιατί οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις αφορούν συγκεκριμένα πανεπιστήμια και όχι όλα.

Με βάση το νέο κώδικα, απαγορεύεται επίσης στους άνδρες φοιτητές να βάφουν τα μαλλιά τους, να βγάζουν τα φρύδια τους, να φορούν στενά ρούχα και πουκάμισα με πολύ κοντά μανίκια και... κοσμήματα.

Ύστερα από τους τελευταίους περιορισμούς, επιβεβαιώνεται η προσπάθεια της Τεχεράνης να λάβει μέτρα κατά των δυτικών επιρροών στον τρόπο ένδυσης και εμφάνισης των νέων της.

Οι ιρανικές αρχές, συνήθως πριν από το καλοκαίρι, εντείνουν τα μέτρα περιορισμού των ενδυματολογικών επιλογών των νέων, καθώς οι κοπέλες επιλέγουν συχνά πιο ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, γεγονός που προκαλεί τους συντηρητικούς πολιτικούς και πολίτες.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, μέτρα λαμβάνονται και το χειμώνα, καθώς οι σκληροπυρηνικοί του καθεστώτος έχουν εντείνει τις πιέσεις για αυστηρό έλεγχο της συμπεριφοράς των νέων, που είναι πιο επιρρεπείς σε «ανήθικες» επιλογές.