Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πωλείται μονοκατοικία

Πωλείται παλιά προσφυγική μονοκατοικία στην Καισαριανή, ανακαινισμένη, επι οικοπέδου 47 τ.μ. , με κάλυψη 100% κι συντελεστή 3.
Τζάκι , Καλοριφέρ τζακιού
τιμή 100.000€
τηλ 6973385233
2107486756

Καταγγείλαμε τον οδηγό,. Να δούμε τι θα κάνει η "προστασία τοου Πολίτη"


Ζωγράφου 21 Ιανουαρίου 2011


Πρός
1.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θ. Δηληγιάννη 24-26, T.K.104 38, Aθήνα Μεταξουργείο
Fax: 2105284013
2.Τμήμα Τροχαίας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Χίου 8, Τ.Κ. 161 21, Καισαριανή
Fax: 210 7248885

ΘΕΜΑ: Καταγγελία οδηγού ΤΑΧΙ με αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΒ 4495 για:
1.Υπερβολική χρέωση
2.Μη έκδοση νόμιμης απόδειξης
3.Χορήγηση “πλαστού” παραστατικού απόδειξης

Στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 πήρα το με αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΒ 4495 ΤΑΧΙ από Νέο Κόσμο (Λαγουμιντζή και Ηλιού) με προορισμό Ζωγράφου (Γρ. Αυξεντίου )

Το ΤΑΧΙμετρο έγραψε 7,40 €.
Αφου πλήρωσα το ακριβές αντίτυπο, ζήτησα απόδειξη. Ο οδηγός ισχυρίσθηκε ότι είναι χαλασμένο το ΤΑΧΙμετρο και μου πρότεινε χειρόγραφη απόδειξη, διαβεβαιώνοντας με ότι είναι καθ'όλα νόμιμη.
Μόνη απέναντι στον οδηγό δεν είχα την πολυτέλεια να διαφωνήσω και να έλθω σε αντιδικία
Δέχθηκα τη “χειρόγραφη απόδειξη” χωρίς αντίρηση
Η συμπεριφορά του οδηγού μου δημιούργησε υποψίες ότι κάτι δεν παει καλά. Ετσι κατεβαίνοντας σημείωσα τον αριθμό κυκλοφορίας του.
Οταν απομακρύνθηκε, ήλεγξα την “χειρόγραφη απόδειξη” και διαπίστωσα ότι:
1.Επρόκειτο για απλή φωτοτυπία.
2.Ανέφερε διαφορετικό αριθμό κυκλοφορίας από τον πραγματικό.
3.Ανέφερε ένα κόστος 8€.
4.Δεν ανέφερε κανένα άλλο στοιχείο.
5.Ειχέ και μια μονογραφή στη θέση “ημερομηνία”.

Σας επισυνάπτω φωτοτυπία της “νόμιμης απόδειξης” και

Παρακαλώ

Για τις δικές σας ενέργειες

με τιμή
Μαρία



Μαρία

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ:Εντείνεται το «παζάρι» για το πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens Αργά το βράδυ ίσως παραδοθεί το πόρισμα της Εξεταστικής

Μετά από ολονύκτιες συσκέψεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, οι εκπρόσωποι των πέντε κομμάτων φαίνεται ότι καταλήγουν σε κατάλογο με συγκεκριμένα ονόματα τα οποία θα αποδίδουν είτε πολιτικές είτε άλλες ευθύνες για τις επίμαχες συμβάσεις.

Εν αναμονή του πορίσματος -έως αργά το βράδυ- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι, τόσο με την υπόθεση Βατοπαιδίου -«άσχετα αν η ΝΔ μεθόδευσε την παραγραφή με το κλείσιμο της Βουλής»- όσο και με τη Siemens η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευσή της ότι θα φέρει ενώπιον της Βουλής όλα τα σκοτεινά σημεία και τις «σκιές» που υπάρχουν στον πολιτικό βίο.

Ο ίδιος δήλωσε πάντως άγνοια για το περιεχόμενο του πορίσματος, αλλά υπογράμμισε ότι «οτιδήποτε έχει πάνω του σκιά και έχει να κάνει με διαχείριση δημόσιου χρήματος, εμείς θα το φέρνουμε ενώπιον της Βουλής ώστε να διερευνάται».

Ο Γ. Καρατζαφέρης στον ΒΗΜΑ 99,5

«Αν βγει όλη η αλήθεια, τα δύο μεγάλα κόμματα θα τσαλακωθούν ανεπανόρθωτα» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα για πάρα πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα για τις δωροληψίες, για το C4I.

Ερωτηθείς για το εάν τα πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι εκτός πολιτικής ζωής, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «εκτός από τα "πολιτικά νεκροταφεία" υπάρχουν πολιτικοί και στην ενεργό δράση που πρέπει να ελεχθούν περαιτέρω».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε λογική συμψηφισμών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα φιάσκο, όπως συνέβη και με την παραγραφή στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

«Αθωώνουν ο ένας τον άλλον. Αυτό κάνουν. Όπως έγινε με το Βατοπαίδι, έτσι και με τη Siemens. Και την ίδια στιγμή βέβαια η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών με δήθεν αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, που δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία όσο υπάρχει το παρόν Σύνταγμα.»

Ζυμώσεις για τα «ονόματα»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο να συμπεριλάβουν στην πρότασή τους για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης τουλάχιστον τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και άλλους πέντε της Νέας Δημοκρατίας.

Και σε αυτή τη φάση, πάντως, υπάρχει έντονος προβληματισμός και για έναν τέταρτο πρώην υπουργό για τον οποίο αντιδρούν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Από την πλευρά της ΝΔ τονίζεται ότι η ηγεσία έχει αφήσει ελεύθερα τα μέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο κεφάλαιο του πορίσματος που αφορά την αξιολόγηση της συμπεριφοράς των πρώην υπουργών.

Από την πλευρά των άλλων κομμάτων, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης, έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα. Έχει πάντως δεσμευτεί ότι θα προτείνει και τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου.

Το πόρισμα σε κάθε περίπτωση θα κατατεθεί σήμερα, όπως λέει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης ακόμα και αν αυτό χρειαστεί να γίνει αργά το βράδυ.

Σύνταξη στα 52 για άντρες & γυναίκες με ανήλικο παιδί Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών ορίζει πώς θα συνταξιοδοτηθούν φέτος οι γονείς. Το μέτρο δεν ισχύει για τους άνδρες που έχουν συμπληρώσει 25ετία μέχρι το τέλος του 2010

Τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων με παιδιά αποσαφηνίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, την οποία επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο μεγάλο «αγκάθι» είναι η εξαίρεση όσων αντρών έχουν συμπληρώσει 25ετία στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2010 από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση γονέων με ανήλικα τέκνα.

 Αναλυτικά στην εγκύκλιο -η οποία έχει καθυστερήσει να εκδοθεί και ακόμα δεν έχει υπογραφεί- προβλέπονται τα ακόλουθα:

1 Δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικα τέκνα. Η συνταξιοδότηση φέτος θα γίνεται τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες στο 52ο έτος.

Ωστόσο δεν επεκτείνεται στους άντρες που μέχρι το τέλος του 2010 είχαν θεμελιώσει δικαίωμα με τα γενικά όρια (25ετία) το δικαίωμα συνταξιοδότησης ως γονείς ανήλικων τέκνων. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να επωφεληθούν από την ευνοϊκή διάταξη (εκτός αν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής).

Πάντως στην εγκύκλιο -που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες- προβλέπεται πως όσοι έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη στρατιωτική θητεία ή άλλο χρόνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 για να συνταξιοδοτηθούν ως γονείς ανηλίκων μπορούν να κάνουν ανάκληση των σχετικών πράξεων. Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου τη διαδικασία, ώστε η αναγνώριση να γίνει μέσα στη φετινή χρονιά.

2 Τρίτεκνοι. Επεκτείνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης σε όσους έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο ανεξαρτήτως επιπλέον προϋποθέσεων για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Η συνταξιοδότηση τη φετινή χρονιά θα γίνεται σε ηλικία 52 ετών.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται πως στη διαδοχική ασφάλιση η συνταξιοδότηση θα αφορά μόνο στο ποσό σύνταξης που καταβάλλεται από το Δημόσιο. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος λάβει και το ποσό του συμμετέχοντος φορέα, θα έχει μείωση 3% για κάθε έτος που λείπει μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να αναγνωρίσουν και πλασματικά έτη (π.χ. στρατός, σπουδές) για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων. Σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα μετράει και ο πλασματικός χρόνος για τα παιδιά και μάλιστα αυτό τον χρόνο μπορούν να αναγνωρίζουν και οι δύο γονείς.

3 Γονείς αναπήρων τέκνων. Επεκτείνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 25ετία σε ηλικία 50 ετών και στους δύο γονείς.

Ανδρες και γυναίκες
Τρία παραδείγματα συνταξιοδότησης γονέων

Ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων τα δύο είναι ανήλικα. Ο σύζυγος συμπλήρωσε πέρυσι 26 έτη ασφάλισης. Ο εν λόγω υπάλληλος με τις διατάξεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης για το 52ο έτος ως τρίτεκνος πατέρας.Η μητέρα έχει 7 έτη στο ΙΚΑ και 14 στο Δημόσιο. Η συγκεκριμένη υπάλληλος, αφού είχε θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τέλος του 2010 ως τρίτεκνη με 20ετία, μπορεί να συνταξιοδοτηθεί ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Και οι δύο γονείς επομένως μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος.
Δημόσιος υπάλληλος, πατέρας ανήλικου τέκνου έχει 23 έτη ασφάλισης τα 12 τελευταία στο Δημόσιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εάν ο πατέρας συμπληρώσει 25ετία εντός του 2011 (πριν ενηλικιωθεί το τέκνο), τότε θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης για το 52ο έτος.Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε υποβάλει αίτηση για αναγνώριση της στρατιωτικής του θητείας το 2010, με στόχο να θεμελιώσει δικαίωμα με τις παλιές διατάξεις. Εάν κάνει αίτηση ανάκλησης της πράξης, μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα με τη νέα διάταξη για το 52ο έτος του. Εάν όχι, τότε θα συνταξιοδοτηθεί στα 60 με μειωμένη ή στα 65 με πλήρη ή εναλλακτικά με 35ετία στο 58ο έτος.
Δημόσιος υπάλληλος με ανήλικο παιδί έχει μαζί με τον στρατό 27 έτη. Ο εν λόγω ασφαλισμένος είχε θεμελιώσει δικαίωμα πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010 και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ιδιότητα του γονέα ανηλίκου. Κατά συνέπεια και αυτός θα συνταξιοδοτηθεί με τις γενικές διατάξεις στα 60 ή στα 65 έτη ή εναλλακτικά με 35ετία στα 58.