Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο Παπακωνσταντίνου προειδοποιεί!!! Ετσι και συνεχίσουν να παρεμβαίνουν τη βάψανε!!!!!!

Ικανοποίηση για την μέχρι τώρα εφαρμογή του μνημονίου εξέφρασαν Ο.Ρεν και Ζ.Τρισέ στον Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό εάν δεν «βάλει πλάτει» η ευρωζώνη
Ικανοποίηση για την μέχρι τώρα εφαρμογή του μνημονίου εξέφρασαν Ο.Ρεν και Ζ.Τρισέ στον Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό εάν δεν «βάλει πλάτει» η ευρωζώνη

Ατυχείς οι δηλώσεις της τρόικας για την Ελλάδα ανέφερε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, από το Eurogroup στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν τα προγράμματα οικονομικής σταθεροποίησης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.
Την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα εξέφρασαν ο Όλι Ρεν και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, προσθέτοντας, όμως, ότι οι αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν.
Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την απόλυτη εφαρμογή του μνημονίου παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις τόνισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην αντιπολίτευση για συμπεριφορά κατώτερη των περιστάσεων.

Πάντως ο υπουργός δεσμεύτηκε για την ύπαρξη μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου με ορίζοντα το 2015 μέχρι τον Μάρτιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε επίσης να τονίσει ότι οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό εάν οι αποφάσεις σε επίπεδο ευρωζώνης αποδειχθούν ανεπαρκείς.

«Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς η επίλυση του προβλήματος», δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα ο δανεισμός με λογικά επιτόκια, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και η γενικότερη ευελιξία του μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κρίσεων.
«Υπάρχει περιθώριο κινήσεων» για τη μείωση του κόστους δανεισμού τα επόμενα χρόνια, ήταν η απάντηση του Ολι Ρεν σε σχετική ερώτηση για το δανεισμό της Ιρλανδίας, κάτι όμως που προφανώς επηρεάζει και ισχύει και για την Ελλάδα, αφού όπως έχει πολλές φορές σημειωθεί θα εφαρμοστεί κοινή «τακτική» και για τις δύο χώρες.
Τέλος, πιο ελαστικός σε ό,τι αφορά τις γαλλογερμανικές προτάσεις για την υιοθέτηση του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, προφανώς για να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της ευρωζώνης με αποτέλεσμα οι προσπάθειες για αποφασιστική συνολική λύση στην κρίση χρέους να κινδυνεύουν με ναυάγιο ή με καταδίκη στην μετριότητα, γεγονός που επίσης δεν θα πείσει τις αγορές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, τα προγράμματα οικονομικής σταθεροποίησης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το πρώτο τμήμα της Συνόδου των υπουργών οικονομίας των χωρών του ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο ο Επίτροπος Όλι Ρεν όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ αναφέρθηκαν αναλυτικά στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία.
Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ελλάδα, αναγνώρισαν ότι το 2010 τα όσα προβλέπει το μνημόνιο εφαρμόστηκαν με ιδιαίτερα ικανοποιητικό τρόπο και ανέφεραν πως το 2011 προέχει να συνεχιστούν και να εφαρμοστούν οι νομοθετικές αλλαγές.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Επίτροπος Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια των αναφορών του στην Ελλάδα δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για «ατυχείς» δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την απόλυτη εφαρμογή του μνημονίου και αυτό, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις. Είναι κρίμα που η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δε διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πράξει ό,τι απαιτείται και θα συνεχίσει σε αυτή τη λογική.

Ο υπουργός επανάλαβε ήταν όντως «ατυχείς» οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικα στην Αθήνα και εξέφρασε την ελπίδα να μην επαναληφθούν ανάλογα συμβάντα.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει με γενναία βήματα στις απαιτούμενες αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, τονίζοντας όμως ότι αν οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο επίπεδο της ευρωζώνης αποδειχθούν ανεπαρκείς, τότε και οι ελληνικές προσπάθειες θα πέσουν στο κενό.

Ως προς το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προωθείται, κυρίως από γερμανικής πλευράς, ο Γ.Παπακωσταντίνου τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα ως προς την εφαρμογή του και ότι πολλά από τα μέτρα που συζητούνται η ελληνική πλευρά τα έχει ήδη εφαρμόσει.

Σημείωσε, ωστόσο, την ανάγκη να κατατεθούν, πλέον, συγκεκριμένες προτάσεις επί των οποίων θα διεξαχθούν οι συζητήσεις στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το θέμα αυτό έχει μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι οι αγορές αναμένουν να διαμορφώσουν μία συνολική εικόνα για τον τρόπο που η ΕΕ σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ευρωζώνη.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 789.500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 789.500 ευρώ επέβαλαν οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 101 επιχειρήσεις τροφίμων. Οι ελεγκτές βρήκαν στις επιχειρήσεις αυτές τρόφιμα νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη...
κατανάλωση. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις. Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Δε μας ε νδειαφέρει η αστοχία η όχι των χειρισμών. Μας ενδιαφέρει η ουσία σύντροφοι
Με διαρροές περί αιτήματος αντικατάστασης των εκπροσώπων της τρόικα από το ΔΝΤ και την ΕΕ,προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση να κοπάσει τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις της περασμένης Παρασκευής για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αίτημα σαφώς...
επικοινωνιακό αφού τεχνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Το πολύ πολύ οι κύριοι της τρόικας να πάρουν εντολή να μη δίνουν συνεντεύξεις και να μην κάνουν δημόσιες δηλώσεις. Την ίδια στιγμή, μεγάλη δυσφορία υπάρχει στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, για «τις αποφάσεις που παίρνει ο κ. Παπακωνσταντίνου εν αγνοία της κυβέρνησης». Όμως όπως όλα δείχνουν ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε ενημερώσει και τον πρωθυπουργό και το στενό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου. Ελέγχεται μόνο αν είχε ενημερώσει τους συναρμόδιους έστω υπουργούς. Όπως κι αν έχει η κυβέρνηση τρέχει τώρα να μαζέψει την... αστοχία χειρισμού. Άλλωστε όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του μεγάρου Μαξίμου «η ίδια απόφαση θα περνούσε σχετικά ανώδυνα αν η κυβέρνηση ήταν αυτή που έκανε τις ανακοινώσεις και εξηγούσε και τις ανάγκες του ελληνικού δημοσίου σήμερα και το ύψος της αναξιοποίητης δημόσιας περιουσίας.

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: Εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλίδες διαδήλωσαν χθες σε ολόκληρη τη χώρα

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ:ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ο Iταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, προσθέτοντας ότι οι μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την Ιταλία για την αξιοπρέπεια των γυναικών ήταν υποκινούμενες από τους...
πολιτικούς του αντιπάλους. «Ολο αυτό θεωρώ ότι είναι ένα πρόσχημα για να υποστηριχθεί μια δικαστική υπόθεση, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, μια κινητοποίηση από την πλευρά της αριστεράς, η οποία χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσο για την ανατροπή μου», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στη εκπομπή Mattino Cinque του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5 του ομίλου του Mediaset
Τόνισε επίσης ότι σέβεται τις γυναίκες. «Ολες οι γυναίκες που με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο τις υπολογίζω και πόσο τις σέβομα», τόνισε. «Πάντα προσπαθούσα να συμπεριφέρομαι με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε γυναίκα να νιώθει ξεχωριστεί», όπως είπε.
Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα την άμεση παραπομπή σε δίκη σε δίκη του Μπερλουσκόνι με τις κατηγορίες της συνδρομής στην εκπόρνευση ανηλίκου και της κατάχρησης εξουσίας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλίδες διαδήλωσαν χθες σε ολόκληρη τη χώρα για να πουν «basta»(φτάνει) στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκτιμώντας ότι η αξιοπρέπεια των γυναικών έχει πληγεί από το ροζ σκάνδαλο «Ρούμπιγκέιτ», στο οποίο έχει αναμιχθεί ο πρωθυπουργός

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Αντιδράσεις και προβληματισμούς προκάλεσαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις της τρόικας περί εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αποφορτίσει την κατάσταση με δύο...

συνεδριάσεις, την Τετάρτη συγκαλείται το Πολιτικό Συμβούλιο και την Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το πρωί ο κ. Παπανδρέου είχε εκτός προγράμματος συνάντηση στην Ιπποκράτους με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη.
Στις δύο συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων το ενδιαφέρον δεν θα εστιαστεί μόνο στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, αλλά και στις τοποθετήσεις των στελεχών του. Τα ερωτήματα για το συντονισμό της κυβέρνησης είναι πολλά, ενώ αυξάνονται και όσοι θέτουν το θέμα συγκρότησης ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης

Αυτοδιοικητικό Κίνημα

http://www.aftodioikitiko-kinima.gr/?page_id=351

Tαυτότητα
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα άνοιξε τη δική του σελίδα στη διεύθυνση: http://www.aftodioikitiko-kinima.gr
Η σημαντική νομοθετική τριλογία, που άνοιξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, την κοινωνική και οικονομική ένταξη των μεταναστών, καθώς και το νέο σύστημα της κοινοβουλευτικής μας αντιπροσώπευσης, διαμορφώνουν ένα νέο μοντέλο για το πολιτικό μας περιβάλον, το κράτος και τους θεσμούς αποκέντρωσης.

Τώρα είναι η μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη ευκαιρία, να αποκτήσει και η δική μας χώρα λειτουργίες και δομές, που θα της επιτρέψουν να συναγωνίζεται με αξιώσεις όλες τις σύγχρονες ανεπτυγμένες δημοκρατίες.

Το “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” ως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στους θεσμούς της αποκέντρωσης, σταθερά προσανατολισμένο σ΄αυτή τη στρατηγική και με πολυετείς αγώνες, που οδήγησαν τις κυβερνήσεις του κινήματός μας, σε σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις γιά αυτοδιοίκηση και ισοδύναμη ανάπτυξη, πρωτοστατεί και τώρα με στόχο την επιτυχία αυτής της κρίσιμης, για τους πολίτες και την πατρίδα, επιλογής.

Μέσα από τις πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πέτυχαν οι τότε διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και τα βήματα των Νόμων 1235/82, 1416/84, 1622/86, 1828/89, 1832/89, 2218/93 και 2539/97, χτίζονται σταδιακά οι θεσμοί της αποκέντρωσης στην Ελλάδα, κατοχυρώνεται η αυτοτέλειά τους, οργανώνονται οι κοινωνικές λειτουργίες , βελτιώνονται και εκσυγχρονίζονται οι τοπικές υποδομές, ενώ αναβαθμίζεται σημαντικά η μορφή της γειτονιάς, του χωριού και της πόλης.

Η διευκόλυνση των δημοτών να αντιληφθούν τη σημασία και να παρακολουθήσουν τα στάδια αυτών των προγραμματικών εφαρμογών της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν καταλυτικά επιδοκιμαστεί την 4η Οκτωβρίου 2009, η έγκαιρη και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των νέων, των ειδικών επιστημόνων, των κοινωνικών εταίρων, των στελεχών που θητεύουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικά κάθε ενδιαφερομένου πολίτη, μας επέβαλε τη δημιουργία αυτής της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που ελπίζουμε να είναι χρήσιμη και δημιουργική.

Ελπίζουμε ότι αυτό το βήμα της αμφίδρομης επαφής, θα συμβάλλει στη σωστή ροή της κρίσιμης πληροφορίας και θα ενδυναμώσει τις δημιουργικές παρουσίες, που πιστεύουν στην αποκέντρωση και στην αξιοποίηση όλου του ενδογεννούς μας δυναμικού.



ΔΣ Ζωγράφου - συνεδρίαση 07/02/2011

Apo to zografou.net