Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ!

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Υπό διάλυση ο δημοτικός συνδυασμός και η πλειοψηφία του Καμίνη. Με το καλημέρα κινδυνεύει να χάσει τη δημοτική πλειοψηφία! Σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο παραιτήθηκαν τρεις αντιδήμαρχοι. Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Φώτης Προβατάς, και η Νέλλη...
Παπαχελά, αντίστοιχα διαφώνησαν ανοιχτά με τον επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου και δήμαρχο της Αθήνας για ζήτημα που αφορά τη μεταναστευτική πολιτική! Για να άρχισαν από τώρα έτσι, φαντασθείτε τι έχει να γίνει στην συνέχεια...

Εφυγε? η δεν έφυγε ο Καντάφι?

O Μ.Καντάφι ενδέχεται να εγκατέλειψε τη Λιβύη για τη Βενεζουέλα, λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο Μουαμάρ Καντάφι

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα και βρίσκεται εν πτήσει για τη Βενεζουέλα, δηλώνει ότι έχει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Στρατιωτικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Τρίπολη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Ο Γουίλιαμ Χαγκ είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «Με ρωτήσατε νωρίτερα εάν ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται στη Βενεζουέλα».

» Δεν έχω πληροφορίες ότι είναι εκεί, αλλά έχω δει ορισμένες πληροφορίες που δείχνουν ότι βρίσκεται καθ' οδόν για την περιοχή».

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες έσπευσε να αρνηθεί ότι ο Μ.Καντάφι οδεύει προς την Βενεζουέλα.

Ο Λίβυος ηγέτης έχει δεχθεί έντονες πιέσεις μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Η καταστολή των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Λιβύης ήταν αιματηρή. Στρατιωτικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Τρίπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

H Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πόλεις της Λιβύης, ανάμεσά τους η Βεγγάζη, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών μετά τις αυτομολήσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του στρατού.

Η Ομοσπονδία ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από την αρχή της εξέγερσης στη Λιβύη σε 300 με 400.

«Πολλές πόλεις έπεσαν, κυρίως στην ανατολική χώρα. Στρατιωτικοί πήραν το μέρος» των εξεγερμένων κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρόεδρος του FIDH Ζουαχάιρ Μπελχάσεν, αναφερόμενη κυρίως στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών.

Οι πληροφορίες της FIDH, που έχει έδρα στο Παρίσι, προέρχονται κυρίως από λιβυκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, το στρατόπεδο Μπαμπ ελ Αζίζια, όπου ζει ο Καντάφι στην περιφέρεια της Τρίπολη, δέχθηκε επιθέσεις τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Εκτός από την Βεγγάζη, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι άλλες πόλεις όπως το Τομπρούκ στα ανατολικά, καθώς και η Μιζουράτα, Χομς, Ταρχούνα, Ζέιτεν, Ζαουΐα, Ζουάρα, που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα, έχουν πέσει στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Πολλοί διπλωμάτες και υπουργοί έσπευσαν να «εγκαταλείψουν» τον Λίβυο ηγέτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «υπερβολική χρήση βίας κατά διαδηλωτών».

Την Κυριακή, ο αντιπρόσωπος της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο, Αμπντέλ Μονέιμ αλ-Χόνι, ανακοίνωσε ότι «προσχωρεί στην επανάσταση», ενώ και ο πρεσβευτής της χώρας στην Ινδία υπέβαλλε την παραίτησή του για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση των Μουσουλμάνων Ουλεμά της Λιβύης εξέδωσε διακήρυξη, στην οποία λέει σε όλους τους μουσουλμάνους ότι είναι «καθήκον» τους να εξεγερθούν κατά της ηγεσίας της χώρας.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Την βελτίωση της «κοινωνικής διαχείρισης» και του «έγκαιρου εντοπισμού προβλημάτων και συγκρούσεων», ζήτησε ο Ζου Γιονγκάνγκ, μέλος του εννιαμελούς κυρίαρχου κινεζικού πολίτμπυρό, υπεύθυνος για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης στην Κίνα
Ο Ζου προειδοποίησε τους υπεύθυνους ασφαλείας της χώρας ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθούν νέοι τρόποι κατευνασμού των κοινωνικών αναταραχών.

Η ομιλία του έγινε στο πλαίσιο ενός σεμιναρίου για ανώτερους αστυνομικούς αξιωματούχους, ενόσω διεξαγόταν εκστρατεία πρόκλησης μιας «επανάστασης του γιασεμιού» στην Κίνα μέσω Διαδικτύου.

Την Κυριακή, οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν μια μικρή συγκέντρωση ατόμων που ανταποκριθεί στην διαδικτυακή έκκληση διαμαρτυρίας. Στην Σανγκάη συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα τις ώρες πριν από την προκαθορισμένη ώρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Ζου δήλωσε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία εθνική βάση δεδομένων με βασικές πληροφορίες για τους πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πέρυσι, η κινεζική κυβέρνηση δαπάνησε για την εσωτερική ασφάλεια σχεδόν τόσα χρήματα όσα και για την άμυνα. Μία ηγετική δεξαμενή σκέψης της χώρας υποστηρίζει ότι μετά το 2007 σημειώνονται στην Κίνα 90.000 «μαζικά επεισόδια λαϊκής αναστάτωσης»

Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ

Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, την ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, από τις 10.00 το πρωί έως τις 1.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας.
Η Πανελλαδική αυτή κινητοποίηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και εντάσσεται στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μην μπουν στο «γύψο» τα δικαιώματά τους και υποθηκευτεί το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους για τις επόμενες δεκαετίες.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, που αφαιρούν ένα-ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.
Η επίθεση που δέχονται αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Τα εισοδήματά τους μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα καταργούνται με τους αντιασφαλιστικούς Νόμους. Αγωνίζονται για ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εφαρμογή μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας.
Αντιτίθενται επίσης στην προσπάθεια που επιχειρεί η κυβέρνηση να εκχωρήσει τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες, κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα απαξιώσει εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΤΑ 340 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΝΗΛΘΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Σε 340 δισ. ευρώ ανερχόταν το δημόσιο χρέος στα τέλη Δεκεμβρίου 2010, έναντι 336 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου στα τέλη του έτους ανήρχοντο σε 7,1 δισ. ευρώ...

Από το σύνολο του δημοσίου χρέους το 70,7% αφορούσε σε δάνεια σταθερού επιτοκίου και το 29,3% σε δάνεια κυμαινομένου επιτοκίου.
Το 84% του χρέους ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου διαπραγματεύσιμο, έναντι 16% που δεν διαπραγματευόταν. Από τα 340 δισ. ευρώ του χρέους το 98,2% αφορά σε δανεισμό σε ευρώ και μόλις το 1,8% σε νομίσματα εκτός ζώνης ευρώ. Το ύψος των εγγυημένων δανείων από το Ελληνικό Δημόσιο ανήλθε σε 25,8 δισ. ευρώ.

Το δημόσιο χρέος αναλύεται ως εξής :
Ομόλογα και Βραχυπρόθεσμοι Τίτλοι 285,7 δισ. ευρώ.
Ομόλογα στην αγορά εσωτερικού 256,4 δισ. ευρώ.
Ομόλογα στις αγορές εξωτερικού 19,1 δισ. ευρώ.
Τιτλοποιήσεις στο εξωτερικό 695,12 εκατ. ευρώ.
Βραχυπρόθεσμοι τίτλοι 9,4 δισ. ευρώ.
Δάνεια 54,5 δισ. ευρώ.
Δάνεια Τράπεζας Ελλάδος 6,1 δισ. ευρώ.
Δάνεια λοιπά εσωτερικού 3,2 δισ. ευρώ.
Δάνεια ειδικά και διακρατικά 6,4 δισ. ευρώ.
Δάνεια Μηχανισμού Στήριξης 31,8 δισ. ευρώ.
Δάνεια λοιπά εξωτερικού 6,9 δισ. ευρώ.
Η μέση υπολειπόμενη φυσική διάρκεια του δημοσίου χρέους ανέρχεται στα 7,14 έτη. Συγκεκριμένα, από το συνολικό ποσό των 340 δισ. ευρώ βραχυπρόθεσμο χρέος (μέχρι 1 έτος) είναι 40,4 δισ. ευρώ ή το 11,9%, το μεσοπρόθεσμο (1 έως 5 έτη) ανέρχεται σε 144,9 δισ. ευρώ ή στο 42,6% του συνόλου και το μακροπρόθεσμο χρέος (άνω των 5 ετών) ανέρχεται σε 154,8 δισ. ευρώ ή στο 45,5% του συνόλου.

Ο Α' Βερβερικός Πόλεμος


Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των ΗΠΑ και των Βερβερικών Κρατών της Βορείου Αφρικής για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μεσόγειο, που διήρκεσε από το 1801 έως το 1805. Ήταν η πρώτη στρατιωτική επιχείρηση των Αμερικανών μακριά από το έδαφός τους και μάλιστα υπερπόντια, απτό δείγμα ότι το νεοσύστατο κράτος σκόπευε από πολύ νωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.

Με το συλλογικό όνομα Βερβερικά Κράτη (η γνωστή μας Μπαρμπαριά) εννοούμε το ανεξάρτητο Σουλτανάτο του Μαρόκου και τα πασαλίκια του Αλγερίου, της Τύνιδας (Τούνεζι) και της Τρίπολης (σημερινής πρωτεύουσα της Λιβύης), που ανήκαν μεν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά στην ουσία ήταν σχεδόν ανεξάρτητα. Ζούσαν από την πειρατεία και λυμαίνονταν τις ακτές της Μεσογείου από την Ισπανία έως τη Συρία, με τους ικανούς πειρατές τους, απόγονος των οποίων ήταν ο θηριώδης Χαϊρεδίν Μπαρμπαρόσα, ο τρόμος και ο φόβος των κατοίκων του Αιγαίου.

Στα τέλη του 18ου αιώνα οι πειρατές έγιναν κυρίαρχοι των θαλασσών, εκμεταλλευόμενοι το κενό εξουσίας στη Μεσόγειο. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρισκόταν σε παρακμή και η Μαλτέζοι Ιππότες, που αποτελούσαν το αντίπαλο δέος των πειρατών, είχαν υποταγεί στον Ναπολέοντα. Έτσι, Γάλλοι, Άγγλοι, ακόμη και οι Αμερικανοί εξαναγκάζονταν να πληρώνουν λύτρα, προκειμένου να κρατούν ανοικτές τις διόδους ναυσιπλοΐας.

Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο το 1801, όταν ο πασάς της Τρίπολης Γιουσούφ Καραμανλή απαίτησε το ποσό των 225.000 δολαρίων από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τόμας Τζέφερσον για να επιτρέπει την ακώλυτη διέλευση των αμερικανικών πλοίων στη Μεσόγειο. Ο φιλελεύθερος Τζέφερσον, συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, προσαρμόστηκε σύντομα στις απαιτήσεις της εξουσίας. Θεώρησε αιτία πολέμου την απαίτηση Καραμανλή και έστειλε στη Μεσόγειο ναυτική δύναμη από επτά φρεγάτες.

Οι Αμερικανοί τα βρήκαν σκούρα στην αρχή, όταν το ναυτικό του Καραμανλή αιχμαλώτισε τη φρεγάτα «Φιλαδέλφεια» με όλο το πλήρωμά της, τον Οκτώβριο του 1803. Έπειτα από σειρά αψιμαχιών, οι Αμερικανοί αναμετρήθηκαν με τους βέρβερους πειρατές στην αποφασιστική μάχη της Ντέρνα (27 Απριλίου 1805), που βρίσκεται στα παράλια της σημερινής Λιβύης.

Με επικεφαλής ένα πρώην διπλωμάτη, τον Γουίλιαμ Ίτον, και δύναμη 10 πεζοναυτών και 500 μισθοφόρων (ανάμεσά τους και 40 Έλληνες), οι Αμερικανοί σημείωσαν μια σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στους 4.000 άνδρες που παρέταξε ο Καραμανλή. Οι απώλειες για τους Αμερικανούς και τους μισθοφόρους τους ήταν 11 νεκροί και 3 τραυματίες, ενώ για τους Τριπολίτες, 800 νεκροί και 1200 τραυματίες. Η νίκη αυτή τόνωσε το εθνικό γόητρο και ανέδειξε το Σώμα των Πεζοναυτών, που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους.

Ο ηττημένος Καραμανλή αναγκάσθηκε να συνθηκολογήσει (10 Ιουνίου 1805) και ανέλαβε την υποχρέωση να μην παρεμποδίζει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μεσόγειο, ενώ έλαβε και 60.000 δολάρια ως λύτρα για την απελευθέρωση του πληρώματος της φρεγάτας «Φιλαδέλφεια». Γρήγορα, όμως, θα ξεχάσει την υπογραφή του, οπότε οι Αμερικανοί θα επανέλθουν στην περιοχή το 1815 για τον Β' Βερβερικό Πόλεμο.

Μετά το αιματοκύλισμα … Ο γιος του Καντάφι υπόσχεται μεταρρυθμίσεις

Aπό το Πρώτο Θέμα 

Για εμφύλιο πόλεμο προειδοποιεί ο υιός Καντάφι
Πνίγεται στο αίμα ο αραβικός κόσμος
Ο γιος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, υποσχέθηκε με δηλώσεις του τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι και ενώ οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και της αστυνομίας εξαπλώθηκαν πλέον και μέσα στην πρωτεύουσα Τρίπολη, ότι το καθεστώς του πατέρα του θα προχωρήσει άμεσα σε ένα πρόγραμμα αλλαγών.

Ο Σαίφ, που προσπάθησε και στο παρελθόν, αλλά ανεπιτυχώς να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, στις δηλώσεις του, κυρίως κατήγγειλε εκείνους που κατά τη γνώμη του βρίσκονται πίσω από όλη αυτή τη βία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 200 άτομα.

Όπως είπε οι διαδηλωτές που κυρίως ήταν συγκεντρωμένοι στα ανατολικά της χώρας απείλησαν να βυθίσουν τη Λιβύη στον εμφύλιο πόλεμο με σκοπό να διασπάσουν τη χώρα σε μικρότερα κομμάτια.

Ο Σαίφ επίσης αναγνώρισε, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά από Λίβυο αξιωματούχο, ότι η αστυνομία και ο στρατός, έκαναν πολλούς λανθασμένους χειρισμούς με τους διαδηλωτές.

Τόνισε όμως ότι οι αναφορές που κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς είναι υπερβολικές.

Για το ρόλο του στρατού τόνισε ότι είναι κομβικός για την αντιμετώπιση της συνωμοσίας και διαβεβαίωσε ότι ο στρατός θα διαφυλάξει την ασφάλεια της χώρας με κάθε θυσία.

Ορκίστηκε δε ότι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν εναντίον των διασπαστών μέχρι τον τελευταίο που θα παραμείνει ζωντανός.

Υποστήριξε ότι ο στρατός παραμένει πιστός στο πλευρό του Μοαμάρ Καντάφι και ετοιμάζεται για τη μάχη της Τρίπολης, στην οποία ηγέτης θα είναι ο ίδιος ο πρόεδρος Καντάφι.

Δήλωσε δε ότι δεκάδες χιλιάδες Λίβυοι από όλη την επικράτεια, σπεύδουν στην πρωτεύουσα για να υπερασπιστούν τον Καντάφι και τη χώρα.

Τέλος προανήγγειλε τη σύγκλιση, τη Δευτέρα, του Μεγάλου Λαϊκού Κογκρέσου, που αποτελεί σώμα ανάλογο με τη Βουλή, προκειμένου να συζητήσει μία "ξεκάθαρη" ατζέντα μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ενώ έκανε λόγο και για τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση που θα αυξάνουν τους μισθούς.

Καντάφι ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες της στιγμής που καταφτάνουν από την Λιβύη, μέσω τουίτερ, ο Μουαμάρ Καντάφι πρέπει να εγκατέλειψε την χώρα του. Είναι ο τρίτος ηγέτης χώρας της Βορείου Αφρικής που εγκαταλείπει την χώρα του. Προηγήθηκαν οι ηγέτες της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Συντριβή της Μέρκελ, θρίαμβος των Σοσιαλδημοκρατών...


Πρωτοφανή στα χρονικά ήττα υπέστησαν οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ στις εκλογές στο Αμβούργο, χάνοντας 22 και πλέον μονάδες. Θριαμβευτική επάνοδο πραγματοποιούν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.
Σύμφωνα με τα πρώτα δυο exit polls που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, οι Χριστιανοημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ υπέστησαν πρωτοφανή ήττα, χάνοντας 22,1 μονάδες σε σύγκριση με το ποσοστό που...
είχαν στις εκλογές του 2008. Συγκεκριμένα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 20,5% των ψήφων, έναντι 42,6 % στις εκλογές του 2008.
Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες, εμφανίζονται να αποσπούν απόλυτη πλειοψηφία, με ποσοστό της τάξης του 50%, έναντι 34,1% στις προηγούμενες εκλογές. Οι Πράσινοι, λαμβάνουν περίπου 11% έναντι 9,6% το 2008, ενώ το Κόμμα Αριστεράς, εμφανίζει άνοδο από 4,8% στο 6,5%.
Τέλος, οι εταίροι της καγκελαρίου Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 5% και να εισέλθουν στο τοπικό κοινοβούλιο, αυξάνοντας τα ποσοστά τους από 4,8% σε 6,5%.
Η συντριβή των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο έχει ως αποτέλεσμα και την απώλεια τριών εδρών από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Ανω Βουλή της χώρας, την Bundesrat, δυκολεύοντας την διαδικασία ψήφισης νομοθετημάτων.
Η συμμετοχή κυμάνθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα όπως και στις εκλογές του 2008 που ήταν η χαμηλότερη μεταπολεμικά σε εκλογές στο Αμβούργο.
Το Αμβούργο αποτελούσε προπύργιο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών επί 44 χρόνια. Όμως, οι Χριστιανοδημοκράτες πριν δέκα χρόνια, κατάφεραν να ανατρέψουν το SPD από την τοπική κυβέρνηση εκμεταλλευόμενοι την φθορά σοσιαλδημοκρατών αξιωματούχων λόγω της εμπλοκής τους σε σειρά σκανδάλων διαφθοράς.
Ο νυν υποψήφιος δήμαρχος των Σοσιαλδημοκρατών, Ολαφ Σολτς, ο οποίος προφανώς εκλέγεται θριαμβευτικά, είχε κάνει στόχο του την εκκαθάριση του κόμματος από τους «διεφθαρμένους» αξιωματούχους του που είχαν τελικά προκαλέσει και την απώλεια του ελέγχου της εξουσίας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας.