Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑ Η ΚΑΤΣΕΛΗ

Δε χρειάζεται να το ζητάμε. Θα την κάνουν από μόνοι τους. πιέζουν να πάρουν οσο γίνεται περισσότερα, χωρίς να μας εξοντώσουν , με αποτέλεσμα να τα χάσουν όλα!!!
Την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την "Τρόικα" έτσι ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο Μνημόνιο προτάσσει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο για απαραίτητες προσαρμογές. Σε συνέντευξή...
της στον "Τύπο της Κυριακής" η κυρία Κατσέλη επισημαίνει πως υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, φαίνεται να κρατά "μικρό καλάθι" όσον αφορά τα αποτελέσματα της Εαρινής Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Πάντως υποστήριξε πως μέσα στο 2011 θα υπάρξουν αποφάσεις όσον αφορά το θέμα της επιμήκυνσης, το θέμα της μείωσης του επιτοκίου και την επαναγορά των ομολόγων.
Η υπουργός Εργασίας τάσσεται σαφώς κατά των πρόωρων εκλογών δηλώνοντας πως το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ενώ στήριξε ουσιαστικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τονίζοντας πως " τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο κάθε υπουργός διερευνούν και αξιολογούν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που ανοίγονται στην υλοποίηση του Μνημονίου, με γνώμονα τους στόχους και το περιεχόμενο της πολιτικής που προωθούν."

ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Στη Ζαουίγια και τη Ρας Λανούφ επικεντρώνονται οι εμφύλιες συγκρούσεις στη Λιβύη, ενώ ο Καντάφι μετακινεί στρατεύματα από τη γενέτειρα του Σύρτη για να ενισχύσει την επίθεσή του.
Μάχες στη Ζαουϊγια όπου οι πολίτες κάνουν λόγο για γενοκτονία. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περικυκλώσει την πόλη και προχωρούν προς το κέντρο της, όπως μεταδίδει δημοσιογράφος του Ρόιτερ....

Στη στρατηγικής σημασίας πόλη Ρας Λανούφ, όπου υπάρχουν πετρελαιοπηγές οι δυνάμεις του Καντάφι, βομβάρδισαν νωρίτερα αποθήκες υλικού, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της «Καθημερινής» Πέτρος Παπακωνσταντινου. Στις συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και 21 τραυματίσθηκαν.
Βομβαρδισμοί στην πόλη Μπρέγκα, με αρκετούς τραυματίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
Εν τω μεταξύ το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, συγκεντρώνονται δυνάμεις από τις ΗΠΑ και άλλες νατοϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και γερμανικές.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ

«Για εμάς είναι παράλληλος και κοινός αγώνας οι αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε να ξεπεράσουμε και εδώ στην Ελλάδα τον οικονομικό κίνδυνο, αλλά και να δώσουμε προοπτική στους λαούς της Ευρώπης για την ανάπτυξη και την ευημερία»...

Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν άνοιξαν τις εργασίες της Συνόδου των ηγετών του ΕΣΚ στο Ζάππειο, και παράλληλα προανήγγειλαν την έναρξη της εκστρατείας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις προτάσεις των Σοσιαλιστών για το ευρωομόλογο και τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε μάλιστα ότι οι Έλληνες σοσιαλιστές συμβάλουν και θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια και τόνισε ότι «έχουμε βέβαια το μεγάλο βάρος να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε ότι και αυτές οι αλλαγές έχουν τα όρια τους, αν δεν γίνουν και οι μεγάλες αλλαγές και στην Ευρώπη».
Επιπλέον, τόνισε ότι είναι κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και επεσήμανε ότι οι ηγέτες των σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών και εργατικών κομμάτων έχουν ένα ακόμα μεγαλύτερο καθήκον, καθώς όπως τόνισε, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών όπου η Ευρώπη κυριαρχείται από συντηρητικές δυνάμεις, «εμείς καλούμαστε να έχουμε μια ακόμα πιο δυνατή και συλλογική φωνή για να μπορούμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες και τα οράματα των Ευρωπαίων πολιτών».
Σημείωσε, δε, ότι η φωνή αυτή αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε σαν Ευρώπη και τόνισε ότι όταν υπάρχουν συνεργασία και κοινοί στόχοι μπορούν να αντιμετωπιστούν κρίσεις όπως είναι η οικονομική, περιβαλλοντική, ενεργειακή κρίση αλλά και οι κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή μας.
Σε αυτό σημείο, ο πρωθυπουργός μίλησε για τον «πόθο» των λαών της ευρύτερης περιοχής της γειτονιάς μας, όπως και στον Αραβικό κόσμο, «και αυτοί να ζήσουν με ελευθερία και δημοκρατία».
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική προς τις κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες «αρνούνται να εξάγουν τα προφανή συμπεράσματα για τα αίτια και την ένταση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».
«Παρότι έχουμε ακούσει πολλά, δεν βλέπουμε μια νέα αρχιτεκτονική του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, την απαραίτητη εποπτεία και διαφάνεια, δεν βλέπουμε να χτυπιέται η κερδοσκοπία και να ελέγχονται και οι οίκοι αξιολόγησης που μας ελέγχουν και που πολλές φορές είναι πιο καθοριστικοί για την πορεία μιας χώρας από ό, τι είναι οι δημοκρατικές αποφάσεις των κυβερνήσεων», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Επιπλέον, τόνισε ότι η συντηρητική Ευρώπη έχει δείξει ότι αντί να αξιοποιήσει τις αγορές ως ένα εργαλείο που θα συμβάλει στην ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη, τις έχει θεοποιήσει και ζητά να τις υπηρετήσουν οι λαοί.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συντήρηση στην Ευρώπη καλλιεργεί και αξιοποιεί την ανασφάλεια και τον φόβο και κάνει την πολιτική του φόβου και της ξενοφοβίας βάση της πολιτικής της.
«Εμείς αυτά πρέπει να τα σπάσουμε και έχουμε προτείνει άλλες λύσεις γιατί δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνο με μια δημοσιονομική προσαρμογή» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι οι Σοσιαλιστές έχουν μιλήσει για μια ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση, για τη στήριξη της ανάπτυξης στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης που θα ενισχύσει και την απασχόληση, την παιδεία και την καινοτομία και θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς.
Χαρακτήρισε αυτές τις προτάσεις ως ρεαλιστικές λύσεις που κινητοποιούν και δίνουν αισιοδοξία στους Ευρωπαίους πολίτες και οι οποίες επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε πραγματικές προκλήσεις στη γειτονιά μας, παγκοσμίως και στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι μέσα σε αυτά έχουν καταθέσει και καινοτόμες ιδέες όπως για το ευρωομόλογο και τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους ηγέτες του ΕΣΚ για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν «σε μια χώρα και έναν λαό που κάνει τεράστιες προσπάθειες να αλλάξει προβλήματα, την κληρονομιά του παρελθόντος και να δημιουργήσει μια Ελλάδα με προοδευτικές αξίες, μια δίκαιη οικονομία και κοινωνία».