Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΓΟΥ...

FIMOTRO
ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ!
Σχετικά με το νεκρό άστεγο στην Αθήνα, όλα δείχνουν ότι ο αντιδήμαρχος Τάσος Αβραντίνης θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα. Και αυτό γιατί έδωσε εντολή στη Δημοτική Αστυνομία να μαζέψουν όλες τις κουβέρτες και τα χαρτόκουτα των αστέγων! Πολίτες της...
Αθήνας πάνε αύριο στην Ευελπίδων για να καταθέσουν μηνύσεις είς βάρος του αντιδημάρχου για τον θάνατο του αστέγου σήμερα τα ξημερώματα. Μπλέξιμο...

ΓΙΑΓΙΑ 23 ΕΤΩΝ

Τον τίτλο της νεότερης γιαγιάς στον κόσμο κατέχει μία Ρομά από τη Ρουμανία, η οποία απέκτησε το πρώτο της εγγόνι όταν ήταν μόλις 23 ετών.Η Ρίφκα Στανέσκου έκανε το πρώτο της παιδί, τη Μαρία, όταν ήταν 12 ετών. Από την...
πλευρά της η Μαρία, έγινε μητέρα στην ηλικία των 11 ετών. Έτσι, η Ρίφκα, η οποία σήμερα είναι 25 ετών, απέκτησε εγγόνι στα 23 της χρόνια. Η μητέρα της Ρίφκα έγινε πρόγιαγια στα 40!

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Sun, η Ρίφκα δήλωσε πολύ χαρούμενη που έγινε τόσο νέα γιαγιά, αν και θα ήθελε η κόρη της να είχε ακολουθήσει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και να μην αφήσει το σχολείο.
Όπως εξήγησε η Ρίφκα, όταν ήταν 11 ετών κλέφτηκε με έναν 13χρονο πωλητή κοσμημάτων, τον Ιονέλ Στανέσκου, καθώς φοβήθηκε ότι οι γονείς της θα την πάντρευαν με κάποιον που δεν ήθελε, με τον οποίο μάλιστα την είχαν «αρραβωνιάσει» όταν ήταν μόλις δύο ετών.
Η νεαρή γιαγιά δήλωσε ότι στην αρχή είχαν πολλά προβλήματα, καθώς ο πατέρας της δεν ήθελε τον γαμπρό και μάλιστα τον είχε απειλήσει με μαχαίρι, αλλά αφού έκαναν το πρώτο τους παιδί, η οικογένεια του γαμπρού έδωσε προίκα στον πατέρα της και τα προβλήματα λύθηκαν.
Ο Ίων, ο εγγονός, ο οποίος είναι δύο ετών, είναι ήδη «αρραβωνιασμένος» με ένα 8χρονο κορίτσι.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ?

Σύφωνα με πληροφορίες του Fimotro η παραίτησή του όφείλεται στο ότι :
1.Η σχέση με τον Παπακωνσταντίνου ήταν πολύ κακή. Δεν τον καλούσε ο...
"Τσάρος" στις συσκέψεις.
2. Ζήτησε από τον Τσάρο να παφθούν όλοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κορίνθου διότι μετά από έλεγχό του ανακάλυψε ότι συναλλάσσονταν με το κοινό. Αντί να παφθούν δυο από αυτούς πήραν προαγωγή.
3. Ζήτησε να μπει ενιαίο ΦΠΑ για όλα τα προιόντα ούτως ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.
4. Ζήτησε να θεσμοθετηθεί θέση μόνιμου υφυπουργού Οικονομικών για τα έσοδα και τις δαπάνες με μακρότερη θητεία από μια τετραετία.
5. Δεν ήλεγχε όλες τις εφορίες.
6. Θεωρούσε ότι οι μεθόδους του Καπελέρη δεν είχαν αποτέλεσμα και ήταν μόνο επικοινωνιακές.
7. Είχε κακές σχέσεις με τον Σαχινίδη και τον άλλο Γενικό Γραμματέα τον Σπινέλη.
8. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπάθησε να υποβάλει παραίτηση αλλά όμως το πρωθυπουργικό γραφείο τον απέτρεψε.
9. Τελευταία, όταν διέρρευσε ότι τα έσοδα θα είναι 10% χαμηλότερα ξεχείλισε το ποτήρι.
10. Και τέλος, είχε προβλήματα με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων μετά την προώθηση του Κουσελά σε θέση υφυπουργού.
Συμπέρασμα; Μπάχαλο στην κυβέρνηση...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ"

«Η 25η Μαρτίου είναι ένας ακόμα σταθμός στην πορεία μας, δύσκολος σταθμός. Όμως εμείς συνεχίζουμε, με την ίδια ένταση και βούληση, την προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξει η χώρα». Τη χαρακτηριστική αυτή δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...


Αναφερόμενος στις κρίσιμες συνόδους κορυφής των ηγετών των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της 11ης και της 25ης Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως «έχουμε να δώσουμε μια μάχη για τη χώρα μας, για την Ευρώπη, για το κοινό μας μέλλον, την κοινή μας οικονομία και τους κοινούς μας θεσμούς. Μια μάχη για τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις που είχε την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να τους ζητήσει να συμβάλουν και αυτοί στις όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης, και με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους συναδέλφους των δικών τους κομμάτων, αλλά και δημόσια, με τη δική τους φωνή, στη στήριξη της προσπάθειας που κάνει η χώρα.

«Και αν στο εσωτερικό της χώρας μπορώ να κατανοήσω, έστω και οριακά, τα αντιπολιτευτικά κίνητρα του καθενός, είναι σαφές ότι πολλά κρίνονται και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εκεί, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού συσχετισμού δυνάμεων», υπογράμμισε.

Παράλληλα, καταλόγισε διγλωσσία στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέει εδώ πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω μιλάει για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως στο κείμενο που υιοθέτησαν οι συντηρητικοί υπάρχει μόνον η ευχή να συνεχιστεί η επιτυχής πορεία των προγραμμάτων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση, να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ - και αναφέρομαι προφανώς στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του» είπε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΝΤΑΦΙ: "ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ". Ετσι οι Αμερικάνοι θα κάνουν μάρτυρα τον Καντάφι

ΚΑΝΤΑΦΙ: "ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ"
Ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι δήλωσε ότι ο λαός του θα ξεσηκωθεί και θα πάρει τα όπλα αν επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων από χώρες της Δύσης ή από τον ΟΗΕ ενώ συνεχίζει να σφυροκοπά θέσεις ανταρτών...


Στο μεταξύ, ο μεγαλύτερος πετρελαϊκός σταθμός της χώρας, Ες Σιντερ στα ανατολικά, έχει παραδοθεί στις φλόγες ύστερα από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι, με αποτέλεσμα το κόστος του Μπρεντ να εκτιναχθεί πάνω από τα 115 δολάρια το βαρέλι.

«Θέλουν το πετρέλαιο της Λιβύης»

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Καντάφι είπε ότι η δημιουργία της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα έδειχνε ότι ο πραγματικός στόχος είναι η... κατάσχεση του πετρελαίου της Λιβύης.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, διά της υπουργού τους των Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, διαμήνυσαν μέσω του SkyNews ότι όποια απόφαση για την επιβολής της «ζώνης» θα πρέπει να ληφθεί από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με την Washington Post, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο Αραβικός Σύνδεσμος ή η Αφρικανική Ένωση να αποφανθούν για ένα τέτοιο μέτρο. Κι αυτό γιατί η Κίνα και η Ρωσία είναι πιθανό να ασκήσουν βέτο, καθώς η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μπορεί να απαιτεί βομβαρδισμό θέσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν τόνισε από την πλευρά του ότι η Συμμαχία δεν σχεδιάζει να επέμβει στη Λιβύη, αλλά προετοιμάζεται «για κάθε ενδεχόμενο».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Λουίς Αμάντο συμφώνησε να συναντήσει απεσταλμένο του Καντάφι, σε συνεννόηση με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Αξιωματούχος από την Μάλτα είχε αναφέρει ότι απεσταλμένοι της λιβυκής κυβέρνησης μετέβησαν σήμερα στη χώρα για να έχουν συνομιλίες με αξιωματούχους της νήσου και ότι αυτοί αναχώρησαν στη συνέχεια αεροπορικώς για την Πορτογαλία.

Ποινικές διώξεις στις δύο συνοδούς μεταναστών απεργών πείνας

Οι δύο φοιτήτριες-συνοδοί απεργών πείνας συνελήφθησαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ύστερα από μήνυση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου
Οι δύο φοιτήτριες-συνοδοί απεργών πείνας συνελήφθησαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ύστερα από μήνυση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου

Αθήνα
Ποινικές διώξεις για δύο πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο συνοδών απεργών πείνας, που φέρονται να εμπόδισαν μετανάστες που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» να σιτιστούν.

Οι δύο αλληλέγγυες στους μετανάστες απεργούς καταγγέλθηκαν από γιατρούς και ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για απόπειρα τέλεσης επικίνδυνων σωματικών βλαβών με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη βία.

Οι δύο κατηγορούμενες παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης των μεταναστών με ανακοίνωσή της αρνείται ότι συνέβησαν έτσι τα πράγματα και υποστηρίζει ότι οι απεργοί πείνας επέλεξαν μόνοι τους να μην φάνε.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!


Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημ. Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος επί Φορολογικών και Τελωνειακών...
Θεμάτων υπέβαλλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους και το υπουργείο αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του.

Λιβύη - Καντάφι: Επεμβάσεις κατά το δοκούν.

Ο Κλεισθένης γράφει.από το ΚΑΠΙΣΤΡΙ
Όλοι τά ’χουμε βάλει με τον Καντάφι λες και είναι μόνος του και αποφασίζει ο ίδιος για το τι γίνεται στη Λιβύη. Φυσικά και δεν πρόκειται για αθώα «περιστερά».
Πίσω και πάνω απ’ τον Καντάφι βρίσκονται οι φύλαρχοι και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που στήριξαν τον Καντάφι και την συμμορία του. Όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο υποτιθέμενος ηγέτης είναι ένας αχυράνθρωπος, που πίσω του κρύβεται το καθεστώς.
Η προσπάθεια των συμφερόντων είναι η δαιμονοποίηση του Καντάφι και η προετοιμασία της παγκόσμιας κοινής γνώμης έτσι ώστε να αποδεχτεί την επέμβαση των δυτικών που θα εξασφαλίσει την παραμονή των πετρελαϊκών εταιριών που λυμαίνονται τον πλούτο του Λιβυκού λαού.
Αφήνουν να εξελίσσεται μια απάνθρωπη σφαγή η οποία συγκλονίζει συναισθηματικά την διεθνή κοινή γνώμη προετοιμάζοντάς την να αποδεχτεί την επέμβαση των διεθνών «σωτήρων» με επικεφαλής τις ΗΠΑ σαν τη μόνη λύση.
Έντεχνα μπαίνει το δίλλημα, παραμονή στην εξουσία του σφαγέα Καντάφι ή επέμβαση των δυτικών και σταμάτημα της σφαγής;
Το ότι το καθεστώς Καντάφι είναι δικτατορικό δεν αποτελεί ανακάλυψη, όλοι ήξεραν και ταυτόχρονα στήριζαν, τώρα τι άλλαξε;
Η ιστορία επαναλαμβάνεται με μικροαλλαγές, ας θυμηθούμε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν και την επέμβαση των Αμερικάνων.
Μήπως εκείνη η επέμβαση έγινε για το καλό των Ιρακινών;
Οι «λυτρωτές» των λαών Αμερικάνοι τι λένε για το καθεστώς στην Σαουδική Αραβία και τα υπόλοιπα κρατίδια του κόλπου;
Θα επέμβουν και εκεί; ή μήπως αυτά τα καθεστώτα είναι δημοκρατικά;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η πολιτική της δύσης κρίνει την ανάγκη επέμβασης κατά το δοκούν. Είναι φιλοδυτικό το καθεστώς και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών; Δεν επεμβαίνουμε έστω και αν είναι στυγνή δικτατορία.
Δημιουργείται κίνημα εκδημοκρατισμού με κίνδυνο να πληγούν τα συμφέροντα; Δαιμονοποιούμε το καθεστώς και διαμορφώνουμε έτσι την κοινή γνώμη ώστε η επέμβασή μας να νομιμοποιείται με σκοπό την ποδηγέτηση του κινήματος και την εξασφάλιση της παραμονής των πολυεθνικών και τη διατήρηση της αρπαγής των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Απλά αλλάζουμε το καθεστώς με ένα άλλο που θα μας εξυπηρετεί και του κολλάμε τον τίτλο δημοκρατία, αρκεί αυτή η κατ’ επίφαση δημοκρατία να αποδέχεται την λεηλάτηση της χώρας απ’ τα δυτικά συμφέροντα και εγγυάται την μη τιμωρία των συνεργατών του καθεστώτος.
Η εξέλιξη στην Λιβύη θα εξαρτηθεί χρονικά απ’ το πότε θα βρουν το διάδοχο σχήμα που θα πρέπει φυσικά να είναι υποταγμένο στην Δύση.
Δεν ενδιαφέρονται για την μεγάλη καθυστέρηση που έχει σαν συνέπεια την σφαγή των Λίβυων, η επιλογή αυτών που θα αντικαταστήσουν το καθεστώς Καντάφι πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Τι αξία έχει η ζωή μερικών χιλιάδων ανθρώπων μπροστά στα μεγάλα δυτικά συμφέροντα; Καμία!!!!
Η καθυστέρηση της απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ εντάσσεται σ’ αυτή τη λογική, αν υπήρχε έτοιμο διάδοχο σχήμα η απόφαση θα έβγαινε γρήγορα.
Δυστυχώς ο ΟΗΕ έχει χάσει και την αξιοπιστία του και λειτουργεί σαν παραμάγαζο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν καταγγελίες για στρατολόγηση μισθοφόρων που ενισχύουν τις δυνάμεις του Καντάφι καθώς και για παροχή πολεμικού υλικού απ’ το Ισραήλ, κανένας όμως απ’ τον ΟΗΕ δεν καταδικάζει αυτές τις ενέργειες.
Η πιθανότητα για εξεύρεση λύσης του Λιβυκού προβλήματος απ’ τους ίδιους τους Λίβυους θεωρείται επικίνδυνη και γι’ αυτό έχει αποκλειστεί.
Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η λύση πρέπει να δοθεί απ’ το Λιβυκό λαό αλλά ποιος τους ακούει; «Φωνές βοούσες εν τη ερήμω».

Β. Στεφανακίδης: Όταν οι οίκοι κρίνουν «οίκους» με ανοχή!

Για άλλη μία φορά, τα «ατσαλάκωτα» και «αποξηραμένα» ανθρωπάκια των οίκων αξιολόγησης, εκτέλεσαν αισίως την αποστολή των αφεντικών τους. Έκλεισαν τα μάτια και τα αφτιά σε ό,τι ακούγεται και λέγεται στην Ευρώπη, για ένα μέλος της που δίνει έναν δύσκολο αγώνα για να βγει από τα αδιέξοδα στα οποία μπήκε και με τη δική τους συνδρομή και έριξαν άλλη μία βολή στο πολυτραυματισμένο κορμί της Ελλάδος.

Έχουν καθήκον, λένε, να προστατεύσουν τους πελάτες τους επενδυτές και γι’ αυτό τους προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν εις ήν περίπτωσιν αποφασίσουν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.

Δεν έκαναν, όμως, το ίδιο στο πρόσφατο παρελθόν, για να προστατεύσουν κάποια εκατομμύρια μικροαποταμιευτές ανά την υφήλιο οι οποίοι εμμέσως βρέθηκαν τοποθετημένοι σε τοξικά τραπεζικά προϊόντα τα οποία προκάλεσαν την κρίση του 2008, από την οποία δεν έχει καταφέρει να συνέλθει ακόμα ο πλανήτης όλος.

Μόνο οι πολύ μυημένοι, δηλαδή τα αφεντικά τους για τα οποία συντάσσουν τις περίφημες αξιολογήσεις, πρόλαβαν και έφυγαν εγκαίρως από τις αγορές, αποκομίζοντας δισεκατομμύρια κέρδη.

Κέρδη που στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες για να ξεκινήσει το σημερινό ράλι τιμών που ρίχνει λαούς ολόκληρους στην κυριολεκτική πείνα και τις συνεπακόλουθες αιματηρές επαναστάσεις. Τοποθετήσεις με συμβουλές από τους περίφημους οίκους αξιολόγησης…

Δεν κρατιόνταν, φαίνεται, τα παλικάρια μερικές μέρες ακόμη να δουν, βρε αδερφέ, τι θα αποφασίσει η Ε.Ε. και μετά να εκδώσουν την έκθεσή τους. Λες και οι… χιλιάδες πελάτες επενδυτές τους στριμώχνονται αυτές τις μέρες ποιος θα πρωτοπάρει ελληνικά ομόλογα!

Λες και δεν έχουν ακούσει σε ποια χέρια βρίσκεται το ελληνικό χρέος. Δεν τους είπε κανείς ότι αυτό βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια ευρωπαϊκών τραπεζών οι οποίες ξέρουν από πρώτο χέρι τι κινδύνους διατρέχουν, γιατί έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς και δεν περιμένουν από καμία Moody’s να τους πει πως θα προστατεύσουν τα λεφτά τους.

Κανείς φυσικά δεν λέει πως εδώ στη χώρα μας όλα πηγαίνουν πρίμα. Κανείς δεν λέει ότι δεν χρειάζεται επανεκκίνηση των προσπαθειών από την κυβέρνηση γιατί πολλές από τις μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει και οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί παραμένουν στα χαρτιά. Αυτό, όμως, δεν είναι επαρκής δικαιολογία για κανέναν οίκο να προκαλεί νέες ζημιές σε μια χώρα, εξισώνοντάς τη με τη Ζουαζηλάνδη.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, είμαστε ακόμα μέλος του Eurogroup και υπάρχουν πολλές ακόμα ζώνες άμυνας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ούτε και βγαίνουμε αύριο στις αγορές να πουλήσουμε ομόλογα για να υπάρχει αυτή η πρεμούρα.

Γιατί λοιπόν σπεύδουν σε μια ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της ίδιας της Eυρωζώνης;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, εκτελούν συμβόλαια. Καλοπληρωμένα συμβόλαια τα οποία θα επεκταθούν και σε άλλες αδύναμες χώρες αν η Ε.Ε. δεν πάρει άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες. με πρώτη τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αξιολόγησης που θα πετάξει εκτός Ευρώπης τους Αμερικανικούς και θα τους στείλει σε άλλες γωνιές του πλανήτη να κάνουν τα παιχνίδια τους.

Είναι άραγε τόσο δύσκολο για τους ισχυρούς Ευρωπαίους να δουν ότι παλιά οι υποδουλώσεις χωρών γίνονταν με τα όπλα, αλλά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης τον ρόλο αυτών τον έχουν αναλάβει οι αναλυτές και οι αξιολογητές;

Εκτός κι αν αυτό θέλουν στην πραγματικότητα οι Γαλλογερμανοί με τους συνοδοιπόρους τους ,οπότε πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε ρότα και να πάρουμε κι άλλους μαζί μας στον γκρεμό!

Κλειστά σήμερα τα σχολεία στα Βόρεια Προάστια

Εξαιτίας της χιονόπτωσης
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές κοινότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας,Εκάλης,Πεντέλη,Άγιο Στέφανο,Σταμάτα για λόγους ασφαλείας των μαθητών μετά την χιονόπτωση που έπληξε την Αττική.

“Στέγνωσαν” την αγορά και τώρα δεν εισπράττουν ΦΠΑ..

Τα κατάφεραν!

Λύσεις ανάγκης αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών, μπροστά στη γενική καθίζηση των δημοσίων εσόδων. Τα στοιχεία του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μεγάλη υστέρηση, που ξεπερνά ίσως και τα 600 εκατ. ευρώ (σε ποσοστό πάνω και από 10%) έναντι των φετινών στόχων για αύξηση εσόδων 8% στο Μνημόνιο, γεγονός που ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν πως ο Φεβρουάριος ήταν αρνητικός, αλλά από τις αρχές Μαρτίου αρχίζει να εμφανίζεται μια μεταστροφή με μια εντυπωσιακή αύξηση εσόδων που, εφόσον συνεχιστεί, ίσως ανακόψει την κακή πορεία των εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να ζητά και τον καταλογισμό ευθυνών, με καρατομήσεις εφόρων ίσως και εντός της εβδομάδος, για όσους διευθυντές εφοριών βρέθηκαν από πλευράς εισπράξεων στο "κόκκινο". Ωστόσο ακόμα και οι θεωρούμενες ως "καλές" εφορίες, οριακά μόλις διασώθηκαν.

Αν και το οικονομικό επιτελείο ποντάρει πολλά στην είσπραξη φόρων εισοδήματος από τον Απρίλιο, λόγω των νέων τεκμηρίων, τα στοιχεία δείχνουν πολύ μεγάλη μείωση εσόδων στις εφορίες ανωνύμων εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην εφορία ανωνύμων βιομηχανιών, οι οποίες συγκεντρώνουν (λόγω του αντικειμένου) το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων πανελλαδικά.

Αντίστοιχα μειωμένες είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και οι εισπράξεις των τελωνείων.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου απέδιδαν την δυσμενή αυτή εξέλιξη και σε άλλα αίτια, όπως η παράταση στην υποβολή δηλώσεων των επιχειρήσεων και οι περιορισμένες εισπράξεις από τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών λόγω των "ψαλιδισμένων" δώρων. Μεγάλη σημασία δίνει όμως η ηγεσία του υπουργείου και στην απόδοση των ίδιων των εφόρων.

Έως και 70% λιγότερα έσοδα!

Τον περασμένο Ιανουάριο, μεγάλες εφορίες όπως η ΚΒ' Αθηνών, η ΔΟΥ Κορίνθου και η Α' Πειραιά εμφάνισαν πτώση στα έσοδα εισοδήματος και κεφαλαίου από 18 - 70% ενώ αντίστοιχα η ΚΑ' Αθηνών, η Α' Ηρακλείου Κρήτης, η ΔΟΥ Ψυχικού και η ΔΟΥ Πλοίων αύξησαν τα φορολογικά τους έσοδα έως 39%.

Τραγική όμως είναι η κατάσταση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας (ειδικά οι επιχειρήσεις σε Μεταξουργείο, Πλατεία Βάθη, Κολωνό και Λιοσίων φαίνεται σαν να έχουν βαρέσει διάλυση). Με άνωθεν εντολή, το Κολωνάκι παίρνει σειρά για άγριο φοροκυνηγητό, αφού τα έσοδα από εκεί θα πρέπει να αυξηθούν δραστικά (τουλάχιστον 500 εκατ. στους επόμενους 10 μήνες).

"Κόκκινο πανί" είναι και οι ΔΟΥ που καλύπτουν περιοχές όπως Εξάρχεια και Πολυτεχνείο με τεχνικές εταιρίες, μηχανικούς και αρχιτέκτονες, αλλά κυρίως η Γλυφάδα που, αν και πιάνει περιοχές φιλέτα μέχρι και τη Βάρκιζα, δεν εμφανίζει την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων.

Επιμένουμε σε «συνολική και πραγματική λύση» τόνισε ο πρωθυπουργός


Και να ζούσε...
Η Ελλάδα επιμένει και θα επιδιώξει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της μία «συνολική» και «πραγματική» λύση για την κρίση χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τον κύκλο επαφών που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κρίσιμη διαπραγμάτευση» για το μέλλον τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας, κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου, όσο και στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το ότι πρέπει να υπάρχει συνολική λύση, ζήτησε στήριξη της εθνικής προσπάθειας, καθώς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προσπάθεια αυτή.

Πολλά θέματα είναι σε διαπραγμάτευση (οικονομική διακυβέρνηση, σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, μηχανισμός και όροι για το χρέος, ευρωομόλογο, φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών) είπε ο κ. Παπανδρέου για να τονίσει εκ νέου ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης απαιτεί συνολική λύση.

«Σε αυτή τη συνολική λύση, θα επιμείνουμε. Ήδη, δουλεύουμε σκληρά και δημιουργικά για μια τέτοια λύση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλά η λύση, πρέπει να είναι και πραγματική λύση. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές, ούτε να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από αυτές» υπογράμμισε.

«Βασική μας επιδίωξη είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και αυτό, θα είναι καλό για την Ελλάδα, αλλά θα είναι καλό και για την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «το ελληνικό ζήτημα είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα, και το ευρωπαϊκό ζήτημα είναι και ελληνικό ζήτημα».

Το πρωί της Τετάρτης (11:00 π.μ.) συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο είναι τα εξής: Απονομή δικαιοσύνης (εισηγητής Χ.Καστανίδης), αλλαγές σε πτωχευτικό κώδικα και συμβάσεις έργου (Μ.Χρυσοχοΐδης), ενέργεια (Τ.Μπιρμπίλη), ρυθμίσεις για τα τυχερά παιχνίδια (Γ.Παπακωνσταντίνου), αμυντικές προμήθειες (Ευ.Βενιζέλος).
Μετά από την ολοκλήρωση του Υπουργικού, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα στις 6.00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Παρασκευή θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Newsroom ΔΟΛ

ΛΥΣΗ - ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Την πάγια θέση της Τουρκίας για συνολική διευθέτηση των ζητημάτων στο Αιγαίο, δηλαδή πέραν της υφαλοκρηπίδας (όπως είναι η ελληνική θέση), των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του την Τρίτη στο Mega...

Ο κ.Νταβούτογλου ερωτήθηκε αρχικά για τη στάση της Τουρκίας η οποία αρχικά εμφανίζεται έτοιμη για συζητήσεις αλλά την ίδια στιγμή θέτει ζητήματα όπως ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, δήλωση που άλλωστε έκανε ο ίδιος ο υπουργός την Κυριακή.
Όπως ανέφερε ο κ.Νταβούτογλου οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχωρούν και ότι έχουν ξεπεραστεί ψυχολογικά εμπόδια, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
«Στόχος είναι να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, εμπιστοσύνης και κοινών συμφερόντων» είπε, βάζοντας με τον τρόπο αυτό έμμεσα και θέμα συνεκμετάλλευσης, επίσης μία πάγια τουρκική θέση.
Σχετικά με το θέμα των παραβιάσεων και των παραβάσεων στο Αιγαίο, πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να γίνονται πτήσεις βάσει του διεθνούς δικαίου υπενθυμίζοντας ότι το σύνολο του χώρου δεν ανήκει στην Ελλάδα, όπως είπε.
Είναι υπερβολικό να λέμε ότι ο αριθμός των παραβιάσεων αυξάνεται, πρόσθεσε, για να διευκρινίσει ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Θέλουμε ελεύθερη πρόσβαση στο διεθνή εναέριο χώρο και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, κατέληξε.
Συνάντηση με τον Δ.Αβραμόπουλο
Νωρίτερα, ο κ.Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Στις δηλώσεις του ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι συζητήθηκαν «όλα τα θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και βεβαίως, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»
» Είναι γνωστό -και είναι πάγια θέση μας- ότι ενθαρρύνουμε την προώθηση πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Από την άλλη μεριά όμως, επαναλάβαμε για μια ακόμα φορά, τις πάγιες και σταθερές ελληνικές θέσεις για όλα τα ζητήματα, πάντοτε σημειώνοντας ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μονάχα ένα πρόβλημα προς διευθέτηση. Αυτό του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο»
» Συζητήσαμε, επίσης, και για άλλα διμερή ζητήματα, όπως είναι η παράνομη μετανάστευση. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση -και εκεί επιμείναμε- στην επίλυση του Κυπριακού, που θεωρούμε ότι είναι το κλειδί για να ανοίξει η πόρτα για ακόμα πιο βαθιές και προχωρημένες σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Συζητήσαμε, επίσης, και για το θέμα της ΑΟΖ».