Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

του ΜΝΗ-μουνιού ο ΓΑΜΟΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ Μπιν Ίσα αλ Χαλίφα κήρυξε σήμερα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, μία ημέρα μετά την άφιξη στρατευμάτων των χωρών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η σιιτική εξέγερση...

Με διάταγμά του ο βασιλιάς "εξουσιοδοτεί τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαχρέιν να λάβει όλα τα απαράιτητα μέτρα για να προστατεύσει την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών", όπως ανέφερε η ανακοίνωση η οποία αναγνώστηκε στην τηλεόραση. Γι' αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός, η αστυνομία, η εθνοφρουρά και "κάθε άλλη δύναμη, αν αυτό κριθεί αναγκαίο".
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από σήμερα και σε ολόκληρη τη χώρα για τους επόμενους τρεις μήνες.
Η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης χαρακτηρίστηκε στην ανακοίνωση "πράξη εθνικής ασφάλειας", ενώ επισημάνθηκε ότι επιβλήθηκε αφού απειλήθηκαν οι θεσμοί, η οικονομία και οι πολίτες του Μπαχρέιν.
Εξάλλου ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με την πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ο στρατιώτης πυροβολήθηκε από τους διαδηλωτές.
Η Σαουδική Αραβία έστειλε περίπου 1.000 στρατιώτες χθες Δευτέρα στο Μπαχρέιν, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περίπου 500, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Μπαχρέιν.

Πλησιάζει τη Βεγγάζη ο στρατός του Καντάφι

Με αεροπορικές επιδρομές σφυροκοπούν, σήμερα, την Ατζαμπίγια, πόλη στα ανατολικά της Λιβύης,οι στρατιωτικές δυνάμεις του συνταγματάρχη Καντάφι. Πρόκειται για την τελευταία πόλη που θέλει να καταλάβει ο κυβερνητικός στρατός προκειμένου να φθάσει στοι τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τη Βεγγάζη.

Ο Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε σήμερα πως οι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην ήττα και ότι ο λαός της Λιβύης βρίσκεται στο πλευρό του. Ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale πως αισθάνεται προδομένος από τον πρώην σύμμαχό του, Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.Για τους αντικαθεστωτικούς, ο Καντάφι ισχυρίστηκε πως έχουν «δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να φύγουν» και τους κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν πολίτες, ακόμα και γυναίκες ως ανθρώπινες ασπίδες.
Επιπλέον, ο συνταγματάρχης απέκλεισε κάθε διαπραγμάτευση. «Να αρχίσουμε διάλογο με ποιόν;» αναρωτήθηκε. «Δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε με τους τρομοκράτες που συνδέονται με τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Αυτοί οι ίδιοι δεν πιστεύουν στον διάλογο, δεν σκέφτονται παρά μόνο να πολεμούν και να σκοτώνουν».

Σύμφωνα με τον Καντάφι, ο λαός της Βεγγάζης :«φοβάται αυτούς ανθρώπους και εμείς πρέπει να τον ελευθερώσουμε από την παρουσία τους. Ο κόσμος μας ζητεί να επέμβουμε, μας λένε: απελευθερώστε μας από αυτές τις ένοπλες συμμορίες».
Εντωμεταξύ, στο διπλωματικό πεδίο οι έντονες προσπάθειες της Γαλλίας και της Βρετανίας για τη διεθνή απομόνωση του Καντάφι συναντούν την απροθυμία τόσο της Ρωσίας όσο και της Γερμανίας.

Η Γαλλία πρότεινε αφενός τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη αφετέρου στρατιωτική ενίσχυση των αντικαθεστωτικών.
Γάλλος διπλωμάτης δήλωσε ότι μπορεί να είναι ήδη αργά για τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τον εξεγερμένο λαό της Λιβύης που θέλει την απομάκρυνση του επί 42 χρόνια δικτάτορα Καντάφι. «Τα πολεμικά γεγονότα ξεπέρασαν τις διπλωματικές προσπάθειες» τόνισε εξάλλου, το πρωί, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλαίν Ζυπέ.

Το οικονομικό εμπάργκο που επέβαλαν αρκετές χώρες προς τη Λιβύη και το πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Καντάφι δεν κατάφεραν να κάμψουν την επιθυμία του συνταγματάρχη να παραμείνει στην εξουσία μέχρι να εξαντλήσει και την τελευταία του σφαίρα.
Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό μόνον η επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη από την προηγούμενη εβδομάδα θα μπορούσε να ενισχύσει τους αντάρτες ώστε να πετύχουν τελικά την ανατροπή του Καντάφι. «Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν» επεσήμανε ο Ζυπέ.

Καντάφι: Οι αντάρτες δεν έχουν ελπίδα

Οι αντάρτες “δεν έχουν ελπίδα, η υπόθεση είναι πλέον χαμένη γι’ αυτούς”, διαβεβαίωσε ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Τζορνάλε, αρνούμενος εκ των προτέρων οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με “τους τρομοκράτες”.

Οι εξεγερμένοι δεν έχουν παρά “δύο δυνατότητες: να παραδοθούν ή να διαφύγουν”, πρόσθεσε υποσχόμενος ότι δεν θα σκοτώσει όσους παραδοθούν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα αεροπορική επιδρομή στις παρυφές της πόλης Ατζνταμπίγια, στην ανατολική Λιβύη, που ελέγχεται από τους εξεγερμένους, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εξεγερμένος και να τραυματισθεί ένας άλλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και γιατρούς.

Η Ατζνταμπίγια, στρατηγικός κόμβος σε απόσταση 160 χλμ. νοτίως της έδρας της αντιπολίτευσης στη Βεγγάζη, βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εξεγερμένων.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του λιβυκού συνδικάτου των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα δήλωσε σήμερα πως όλοι οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, εκτός από το Τομπρούκ στα ανατολικά, έχουν επανέλθει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

“Όλοι οι τερματικοί σταθμοί βρίσκονται υπό έλεγχο, εκτός από το Τομπρούκ”, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου Μοχάμεντ Αμπού Σίταχ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σήμερα ότι εξακολουθούν να διεξάγονται μάχες ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις δυνάμεις του Καντάφι στην Μπρέγκα, όπου βρίσκεται ένας τερματικός σταθμός εξαγωγής πετρελαίου.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος ανακτούν το πλεονέκτημα στη Λιβύη, προχωρώντας προς ανατολάς με βομβαρδισμούς, ένα μήνα μετά την έναρξη μιας εξέγερσης που μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο.

Παράλληλα, η Ομάδα των Οκτώ συμφώνησε για την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Λιβύη καθώς και την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Από το Παρίσι όπου συνήλθαν οι υπουργοί της Ομάδας των 8, ο Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Υπάρχει η κοινή βούληση για περαιτέρω συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Συμφωνήσαμε σαφώς στο πλαίσιο της Ομάδας των 8 ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μέτρα, μία ανάγκη επείγουσας ανταπόκρισης”.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (Στην πολιτεία Ουισκόνσιν)

Να πάρει το ΝΑΤΟ μέτρα!!!!!!

Περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Καπιτώλιο στο Μάντισον, πρωτεύουσα της πολιτείας Ουισκόνσιν, εναντίον του νέου νόμου που θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή των τελευταίων δεκαετιών για τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ καθώς πλήττει τις μισθολογικές συμβάσεις και μειώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο... ;Ο αριθμός των διαδηλωτών μάλλον ξεπερνά το μέγεθος των κινητοποιήσεων στο Μάντισον στην διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και αγρότες με τρακτέρ επί των οποίων ήταν αναρτημένα συνθήματα όπως "Προϋπολογισμός Ουόκερ = πόλεμος στους εργαζόμενους και στην μεσαία τάξη" και "ενωθείτε, στηρίξτε τις εργατικές οικογένειες", με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτοί με επευφημίες από το πλήθος.
Ο νόμος που είναι έργο του νέου κυβερνήτη Σκοτ Ουόκερ εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών των Ρεπουμπλικάνων με στόχο να υποβαθμιστεί η ισχύς των συνδικάτων και να μειωθούν οι πολιτειακές δαπάνες σε όλη τη χώρα. Βασικός του άξονας είναι η αφαίρεση από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα το δικαίωμα να διαπραγματεύονται συλλογικά συμβάσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν παρόμοιες ρυθμίσεις σε 36 ακόμη πολιτείες για να εξασθενίσουν τα συνδικάτα -- μια από τις δυνάμεις που παραδοσιακά υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν κατά κύριο λόγο τους Δημοκρατικούς. Οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, όμως το επίκεντρο της σύγκρουσης παραμένει στο Ουισκόνσιν, όπου Δημοκρατικοί πολιτικοί απομακρύνθηκαν από την πολιτεία στις 17/2 για να εμποδίσουν τους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν το νομοσχέδιο. Τελικά οι Ρεπουμπλικάνοι κατόρθωσαν να περάσουν τον νόμο παρακάμπτοντας το μποϊκοτάζ αυτή την εβδομάδα.
Εντούτοις, η σύγκρουση κλιμακώνεται καθώς ο Ουόκερ παρουσίασε έναν πολιτειακό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες την ίδια ώρα που μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων. Το βασικό επιχείρημα του Ουόκερ είναι ότι ο νόμος θα "σώσει θέσεις εργασίας" αποτρέποντας μαζικές απολύσεις, θα αποφύγει άμεσες περικοπές δημοσίων υπηρεσιών και θα αποτρέψει την αύξηση της φορολογίας για την μεσαία τάξη.
Αμετάπειστοι, ωστόσο, οι διαδηλωτές και οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν την μάχη αμφισβητώντας το νόμο στα δικαστήρια ενώ αναμένεται να επιδιώξουν την αποπομπή του κυβερνήτη Ουόκερ και Ρεπουμπλικάνων που έχουν εκλεγεί στο πολιτειακό Κογκρέσο. Η σύγκρουση θεωρείται η πιο σοβαρή μετά από εκείνη που είχε ξεσπάσει όταν ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε απολύσει απεργούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Ενας βόας δάγκωσε το στήθος από σιλικόνη ενός μοντέλου και λίγα λεπτά αργότερα πέθανε από δηλητηρίαση.

Ανατριχιαστικό το βίντεο

Η είδηση είναι αληθινή και το βίντεο σοκάρει.
Το περιστατικό συνέβη στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια φωτογράφησης. Το μοντέλο που ονομάζεται Orit Fox έπαιζε με ένα φίδι και μάλιστα προσπαθούσε να το φιλήσει. Κάποια στιγμή όπως φαίνεται και στο βίντεο ο βόας δάγκωσε το στήθος της κοπέλας.

Όσοι βρίσκονταν δίπλα της έτρεξαν να το απομακρύνουν. Όμως το δάγκωμα ήταν τόσο δυνατό που τα δόντια του φιδιού τρύπησαν το εμφύτευμα της σιλικόνης.

Το μοντέλο και γνωστή πορνοστάρ του Ισραήλ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αντιτετανικό ορό ενώ το φίδι πέθανε σύμφωνα με τους γιατρούς από δηλητηρίαση σιλικόνης.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας

Η 15η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας το 1997, με πρωτοβουλία αναρχικών οργανώσεων της Ελβετίας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό δύο παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών από αστυνομικούς.

Στις εκδηλώσεις του 2006 συμμετείχαν 50 οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου από 14 χώρες, που κατήγγειλαν την αστυνομική βαρβαρότητα και κατ' επέκταση τη βαρβαρότητα του Κράτους, που κατευθύνεται κατά των «ανεπιθύμητων προσώπων», που περιλαμβάνουν φτωχούς, άστεγους, μετανάστες, εργάτες, ιερόδουλες και ακτιβιστές.

«Καίριο πλήγμα στους 'Πυρήνες'» Έξι συλλήψεις σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής


Αθήνα
Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για καίριο πλήγμα στη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρία άτομα, τα οποία καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Πρόκειται για τους: Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Νικολόπουλο και Νταμιάνο Μπολάνο.

Εις βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις:

Της τρομοκρατικής οργάνωσης
Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.
Αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε τα ονόματα και των άλλων τριών συλληφθέντων.

Πρόκειται για την Όλγα Οικονομίδου του Δημητρίου, 31 ετών, από το Χολαργό, τον Γεώργιο Πολύδωρο του Ανδρέα, 29 χρονών, από το Μαρούσι και τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο του Μιλτιάδη, 26 ετών, επίσης από το Μαρούσι Αττικής.

Η Οικονομίδου και ο Πολύδωρος συνελήφθησαν στον Βόλο, ενώ ο Παπαδόπουλος στο σπίτι στον Χολαργό.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως στο Χολαργό συνελήφθη ένα ακόμα άτομο για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και προσήχθη μία γυναίκα, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Επίσης από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου στη Ν.Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov
Επτά πιστόλια,
Ένα περίστροφο 0.38 special ,
Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
Στολές Αστυνομίας,
Περούκες,
Φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας),
Ασύρματοι
Χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου.
Από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα του Χολαργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο γκλοπ και σιδερογροθιές.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης αναμένονται πιθανότατα την Τρίτη.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνα σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα, είχε ενοικιαστεί πριν από περίπου ένα μήνα με πλαστή ταυτότητα από κατηγορούμενο για συμμετοχή στους «Πυρήνες», βρέθηκαν σακ βουαγιαζ με ρούχα καθώς επίσης και ένας υπολογιστής.

Κατά την διάρκεια της ημέρας έγιναν έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και σε άλλα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες σε διάφορα σημεία της Αθήνας.